Νέα Νέα μοντέλα

CANON ME20F-SH

4.000.000 ISO, 30.000$ κόστος!

Βούιξε το σύμπαν, πήραν φωτιά τα πληκτρολόγια και έμειναν όλοι οι τεχνικοί συντάκες με τα μάτια καρφωμένα στις οθόνες – για την ακρίβεια σε ένα νούμερο …επταψήφιο: 4.000.000, τέσσερα εκατομμύρια και ολογράφως, ISO διαθέτει η νέα ME20F-SH!

Ναι, η Canon προσπερνά τις καυτές πολιτικές εξελίξεις αυτού του ομολογουμένως Cruel (Greek) Summer και διεκδικεί την προσοχή για πάρτη της -στερώντας την, για λίγο, από την κυρία Velculescu- με ένα νέο «μηχανάκι» που με όπλο τα μεγάλα pixels (γι’ αυτό και μόνο 2.26ΜΡ) ισχυρίζεται ότι θα «γράφει» στο απόλυτο, σχεδόν, σκοτάδι.

Η μηχανή διαθέτει κυβικό σχεδιασμό και μικρό σε αριθμό αλλά πλήρους κάδρου αισθητήρα 2ΜΡ. Ο εν λόγω αισθητήρας είναι σχεδιασμένος έτσι ώστε η επιφάνεια που καταλαμβάνουν τα pixels να είναι 5.5 φορές μεγαλύτερη ακόμη και από τους πιο «δυνατούς» αισθητήρες των dSLR μηχανών της αγοράς. Η Canon ME20F-SH θα είναι συμβατή με τους φακούς EF της εταιρίας και για αυτόματη εστίαση και καλύτερη απόδοση στα ανοιχτά διαφράγματα. Παράλληλα, διαθέτει και ψηφιακό μετατροπέα για 2x και 4x.

Η εντυπωσιακή τιμή συνεπάγεται την δυνατότητα της μηχανής να «βλέπει» μέχρι και φως 0.0005lux (που σημαίνει ότι με πανσέληνο οι εικόνες θα φαίνονται σαν μέρα – μεσημέρι σε ελληνικό νησί!).

CANON ME20F-SH BACK

Η νέα μηχανή θα έχει ενσωματωμένο φίλτρο ουδέτερης πυκνότητας (ND) και φίλτρο για την υπέρυθρη ακτινοβολία (IR) που ο χρήστης θα ενεργοποιεί ή όχι κατά βούληση και ανάλογα με τις εφαρμογές.

Η εταιρία λανσάρει αυτό το νέο τεχνολογικό δημιούργημά της στοχεύοντας αρχικά –μόνο αρχικά όμως!- στο video με Full HD εγγραφή στα 1080/60p/30p/24p. Έχουν ενσωματωθεί εδώ και δύο τεχνολογίες της εταιρίας που εφαρμόστηκαν στα κινηματογραφική μοντέλα της «C» όπως η EOS C300: οι Canon Log και Wide DR που στην ουσία αμφότερες ενισχύουν το εύρος δυναμικού πεδίο της μηχανής για καλύτερη ανταπόκριση σε σκηνές με μεγάλη διαβάθμιση stop.

Ως προς την εξισορρόπιση λευκού (White Balance) η νέα μηχανή πέραν της αυτόματης ρύθμισης και της ρύθμισης για φύσικο ή τεχνητό φως (από λαμπτήρες) παρέχει στον χρήστη της και μια μεγάλη κλίμακα βαθμών Kelvin από 2000Κ μέχρι 15000Κ.

Άλλο ένα (από τα πολλά) ενδιαφέρον στοιχείο της πολυαναμενόμενης μηχανής – τον Δεκέμβριο – είναι η πλάτη με τις κάθε είδους και παροχής υποδοχές ώστε να μπορεί να συνεργαστεί με πολλά περιφερειακά και για πολλές εφαρμογές εικόνας και ήχου, όπως για παράδειγμα οθόνη για έλεγχο των λήψεων, μικρόφωνο, υποδοχή για το τηλεχειριστήριο της Canon, το RC-V100 αλλά και υποδοχή microSD για αναβάθμιση του firmware.

H ME20F-SH θα μπορεί να λειτουργεί απρόσκοπτα σε περιβάλλοντα με θερμοκρασίες από 0 μέχρι 40ο C και οι διαστάσεις του σώματός της θα είναι 102x116x113mm με βάρος 1.1kg. Η πρώτη αναμενόμενη τιμή στην διεθμή αγορά υπολογίζεται στα $30.000 (κάντε web banking γιατί αν περιμένετε από τα ΑΤΜ θα βγει και το επόμενο μοντέλο).

UPDATE 15/9/15: ΔΕΙΤΕ VIDEO ME THΝ ME20F-SH ΣΕ ΔΡΑΣΗ!