Νέα μοντέλα

CANON: ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΦΑΚΟΥΣ & TA EXTENDERS!

Όλα όσα χρειάζεται να ξέρετε σχετικά!

Παράλληλα με την παρουσίαση της EOS R5 και της EOS R6, δύο καμερών που φιλοδοξούν να επαναπροσδιορίσουν τις mirrorless, καθώς έρχονται να προστεθούν στο EOS R System της Canon, η εταιρία αποκάλυψε επίσης τέσσερις νέους φακούς RF και δύο RF extenders – ακολουθούν αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με τα προϊόντα αυτά!

Οι νέοι φακοί παρέχουν δυνατότητες τηλεφακού στην καινοτόμο σειρά RF, καθώς επίσης και πρόσθετες δημιουργικές δυνατότητες πορτρέτου και μακρο φωτογραφίας για τους επαγγελματίες και τους ενθουσιώδεις ερασιτέχνες. Οι νέοι φακοί που έρχονται να προστεθούν στη σειρά RF είναι οι εξής:

 • RF 100-500mm F4.5-7.1L IS USM: ένας συμπαγής και ευέλικτος τηλεφακός ζουμ L-series με μεγάλο εύρος εστιακής απόστασης, 5-stop IS, γρήγορους μηχανισμούς Dual Nano USM, στεγανοποίηση για λειτουργία σε αντίξοες καιρικές συνθήκες και δακτύλιο ελέγχου φακού για βελτιωμένη λειτουργία.
 • RF 600mm F11 IS STM και RF 800mm F11 IS STM: οι ελαφρύτεροι φακοί αυτόματης εστίασης στον κόσμο, που παρέχουν εστιακή απόσταση 600mm και 800mm αντίστοιχα. Σε συνδυασμό με τους νέους προσαρμογείς επέκτασης RF (το EXTENDER RF 1.4x και το EXTENDER RF 2x) οι φακοί μπορούν να φτάσουν στα 1200mm (RF 600mm F11 IS STM) και 1600mm (RF 800mm F11 IS STM) αντιστοιχα. Αυτό παρέχει στους ενθουσιώδεις λάτρεις της φωτογραφίας ακόμα μεγαλύτερη ευελιξία και δημιουργικές δυνατότητες, διατηρώντας παράλληλα την αυτόματη εστίαση. Τα παραπάνω χαρακτηριστικά τους καθιστούν χρηστικούς για μια πληθώρα περιπτώσεων λήψης εικόνας: από την άγρια ζωή, μέχρι την αεροπορία και ακόμη και φωτογραφήσεις της Σελήνης.
 • RF 85mm F2 MACRO IS STM: ένας απαραίτητος φακός για τους ενθουσιώδεις χρήστες που εισέρχονται στον κόσμο του EOS R System. Αναδεικνύοντας τα οφέλη του συστήματος, αυτός ο φακός πορτρέτου μεγάλου διαφράγματος, προσφέρει σταθεροποίηση εικόνας 5 stop (IS) (ή 8 stop σε συνδυασμό με τις EOS R5/EOS R6) και δυνατότητες macro.
 • ΕΧΤΕΝDER RF 1.4x και EXTENDER RF 2x: υψηλής απόδοσης και με επανασχεδιασμένα οπτικά μέρη, δημιουργήθηκαν για να επεκτείνουν τις δυνατότητες των φακών που ανακοινώθηκαν (RF 100-500mm F4.5-7.1L IS USM, RF 600mm F11 IS STM και RF 800mm F11 IS STM). Και τα δύο επιτρέπουν στους επαγγελματίες να προωθήσουν τις δυνατότητες εστιακής απόστασης των συμβατών φακών, διατηρώντας παράλληλα την ποιότητα της εικόνας και τα οφέλη ταχύτητας του RF Mount.

RF 100-500mm F4.5-7.1L IS USM Οδηγώντας τη σειρά των φακών RF της σειράς LSeries, ο RF 100-500mm F4.5-7.1L IS USM απευθύνεται στους ενθουσιώδεις ερασιτέχνες και τους επαγγελματίες που καταγράφουν εικόνες στον αθλητισμό, την άγρια ζωή και την αεροπορία. Για εκείνους που θέλουν να πάνε πέρα από ένα εύρος εστιακής απόστασης 100-500mm, ο RF 100-500mm F4.5-7.1L IS USM είναι συμβατός με το νέο Extender RF 1.4x και Extender RF 2x, δίνοντας στους φωτογράφους ακόμα περισσότερο πεδίο εφαρμογής και δημιουργική ελευθερία.

Με ένα στοιχείο Super UD και έξι ακόμη στοιχεία UD, ο φακός καταστέλλει αποτελεσματικά φαινόμενα χρωματικής εκτροπής και αναλαμπής/σκίασης σε όλο το εύρος zoom, για υψηλής ανάλυσης, υψηλής αντίθεσης ποιότητα εικόνας στο μέγιστο διάφραγμα. Επιπλέον, διαθέτει 5-stop IS, ή ακόμα και 6-stop όταν χρησιμοποιείται με τις EOS R5 και EOS R6, με αποτέλεσμα να επιτυγχάνει βελτιωμένη και χωρίς θόλωση από κίνηση, εικόνα – για χειροκίνητες λήψεις σε μεγάλες εστιακές αποστάσεις ή χρησιμοποιώντας πιο αργές ταχύτητες κλείστρου.

Με τεχνολογία μηχανισμού Dual Nano USM AF, διαθέτει αθόρυβα ακριβή και υψηλής ταχύτητας αυτόματη εστίαση – για την καταγραφή εικόνων άγριας ζωής και απρόσκοπτη βιντεοσκόπηση. Επιπλέον, το καινοτόμο κυμαινόμενο σύστημα εστίασης της Canon, επιτρέπει τη βελτίωση της κοντινής εστίασης κάτω από 90 εκατοστά.

Χάρη σε μια λειτουργία που είναι στάνταρ στους φακούς RF, ο RF 100-500mm F4.5-7.1L IS USM διαθέτει ένα προγραμματιζόμενο δακτύλιο ελέγχου στον κύλινδρο, επιτρέποντας στους φωτογράφους να αλλάξουν τις ρυθμίσεις χωρίς να σηκώνουν τα μάτια τους από το σκόπευτρο. Ο ρυθμιζόμενος δακτύλιος ροπής zoom επιτρέπει την ταχύτητα στο zoom να γίνεται πιο απότομα ή πιο χαλαρά, για να ταιριάζει στις ανάγκες του φωτογράφου – κάτι ιδανικό για όσους βρίσκονται σε κίνηση. Όντας ένας φακός της LSeries, διαθέτει επίσης το σύστημα στεγανοποίησης για αντίξοες καιρικές συνθήκες της Canon, που επιτρέπει την ευρεία χρήση του φακού.

RF 600mm F11 IS STM και RF 800mm F11 IS STMΜια ιδιαίτερα προσιτή και ελαφριά επιλογή για τους ενθουσιώδες φωτογράφους, ο RF 600mm F11 IS STM και ο RF 800mm F11 IS STM είναι νέας σύλληψης φακοί που προσφέρουν super-telephoto εστιακά μήκη. Με ελάχιστη απόσταση εστίασης 4.5m (RF 600mm F11 IS STM) και 6m (RF 800mm F11 IS STM) οι ενθουσιώδεις χρήστες μπορούν να προσεγγίσουν τα θέματα διατηρώντας παράλληλα αποτελεσματική εστίαση. Η δυνατότητα των φακών για να καταγράφουν τη δράση από μακριά με δυνατότητες AF και IS επεκτείνεται όταν χρησιμοποιείται με το EΧΤΕΝDER RF 1.4x και το EΧΤENDER RF 2x. Με τέτοιες επεκτάσεις, μπορούν να επιτευχθεί μια σειρά από εντυπωσιακά εστιακά μήκη – το μεγαλύτερο είναι 1600m όταν ο RF 800mm F11 IS STM χρησιμοποιείται με το EΧΤΕΝDER RF 2x.

Και οι δύο φακοί είναι εξοπλισμένοι με οπτικό σταθεροποιητή εικόνας και υποστηρίζουν επίσης το Dual Pixel CMOS AF, όταν συνδυάζεται με μια mirrorless κάμερα του Canon EOS System. Αυτός ο συνδυασμός χαρακτηριστικών επιτρέπει σε αυτούς τους υπερ-τηλεφακούς, να παρέχουν ευκρινείς εικόνες (ακόμα και όταν τους χρησιμοποιείτε χωρίς τρίποδο ή μονόποδο) καθώς μειώνεται δραστικά η θόλωση κίνησης που προκαλείται από το κούνημα της κάμερας.

Ελαφρείς και συμπαγείς, οι φακοί αποτελούν λαμπρά παραδείγματα των δυνατοτήτων του Canon RF Mount. Χρησιμοποιώντας διαθλαστικά οπτικά μέρη, σε συνδυασμό με το RF Mount και ένα σταθερό διάφραγμα f/11, και οι δύο φακοί τονίζουν την υπεροχή της Canon στην καινοτομία οπτικής τεχνολογίας. Έχοντας πλήρως επανακατασκευαστεί και επανασχεδιαστεί, και οι δύο φακοί είναι σημαντικά μικρότεροι και ελαφρύτεροι σε σύγκριση με τους υπάρχοντες υπερ-τηλεφακούς EF. Εξοπλισμένοι με αναδιπλούμενη δομή κυλίνδρου, οι φακοί εκτείνονται σε χρήση και αναδιπλώνονται εύκολα για να αποθηκευτούν τακτοποιημένα – κάτι ιδανικό για τους ταξιδιώτες φωτογράφους που έχουν περιορισμένο χώρο στο σακίδιο του εξοπλισμού τους.

Διαθέτοντας τεχνολογία STM, και οι δύο φακοί υπόσχονται εξαιρετικά αθόρυβη και απόλυτα ομαλή εστίαση – εξαιρετική για εγγραφή βίντεο, καθώς ο θόρυβος λειτουργίας του φακού διατηρείται στο ελάχιστο. Προσθέτοντας στην ευκολία χρήσης του, ο δακτύλιος ελέγχου φακού τόσο στον RF 600mm F11 IS STM, όσο και στον RF 800mm F11 IS STM δίνει στους ενθουσιώδεις χρήστες άμεσο και γρήγορο έλεγχο της ταχύτητας κλείστρου, της αντιστάθμισης έκθεσης, του ISO και της αυτόματης εστίασης. Το σταθερό διάφραγμα του φακού παρέχει επίσης τέλεια κυκλικό bokeh και η μεγάλη εστιακή απόσταση τους, επιτρέπει στους φωτογράφους να θολώνουν το φόντο επαρκώς κατά τη φωτογράφηση θεμάτων σε απόσταση – εξαιρετικό χαρακτηριστικό για πορτρέτα ζώων, καθώς τα έμψυχα θέματα ξεχωρίζουν περισσότερο.

RF 85mm F2 MACRO IS STM

Για τους ενθουσιώδεις φωτογράφους πορτρέτου, με εστιακή απόσταση 85 χιλιοστών, ο ελαφρύς RF 85mm F2 MACRO IS STM προορίζεται για την καταγραφή πλάνων με ελκυστική προοπτική και απαλό φόντο. Ο συνδυασμός ενός ανοίγματος f/2 με πλήρες καρέ, παρέχει ρηχό βάθος πεδίου.

Ο RF 85mm MACRO IS STM προσφέρει 5-stop IS (ή 8-stop όταν χρησιμοποιείτε τις EOS R5/EOS R6) και επιτρέπει στους ενθουσιώδεις χρήστες να καταγράφουν θέματα σε μέγεθος 50% σε σχέση με το πραγματικό, με δυνατότητα λήψης μάκρο 1:2. Χάρη στην αυτόματη εστίαση STM, ο RF 85mm F2 MACRO IS STM υπόσχεται επίσης γρήγορη και ομαλή εστίαση τόσο σε φωτογραφίες, όσο και σε βίντεο.

EXTENDER RF 1.4x και EXTENDER RF 2x

Τα ΕΧΤΕΝDER RF 1.4x και  EXTENDER RF 2x προορίζονται για φωτορεπόρτερ, φωτογράφους φύσης και αθλητισμού, που επιθυμούν να καταγράφουν θέματα από μεγάλη απόσταση. 

Και τα δύο extenders χρησιμοποιούν προηγμένο γυαλί υψηλής διάθλασης, χαμηλής διασποράς, για τον έλεγχο της καμπυλότητας του πεδίου και της χρωματικής εκτροπής της μεγέθυνσης. Διαθέτουν επίσης βελτιστοποιημένη επίστρωση φακού και ένα συνδυασμό στοιχείων τριών επιπέδων για τη μείωση των σκιάσεων. Επεκτείνοντας την ανώτερη οπτική υπεροχή, διακρίνονται για την επίστρωση θερμικής προστασίας, για να αποτρέψουν την επιδείνωση της απόδοσης σε συνθήκες υψηλής θερμοκρασίας, και να προσφέρουν στεγανοποίηση καιρικών συνθηκών, όταν χρησιμοποιούνται με έναν συμβατό φακό RF LSeries. Εκτός από αυτό, όταν χρησιμοποιούνται με τον RF 100-500mm F4.5-7.1 L IS USM, το εύρος του zoom περιορίζεται σε 300 έως 500mm, όταν συνδέεται o extender, για να αποτρέψει τα πίσω στοιχεία του φακού να χτυπήσουν εκείνα του extender.


Βασικά τεχνικά χαρακτηριστικά

RF 100-500mm F4.5-7.1L IS USM

 • 100-500mm εύρος zoom
 • Ένας φακός Super UD και έξι στοιχεία UD
 • 5-stop IS (πρότυπο CIPA)
 • Dual Nano USM
 • Επιλέξιμος δακτύλιος ελέγχου φακού
 • Στεγανοποίηση καιρικών συνθηκών Lseries
 • Συμβατός με EXTENDER RF 1.4x / EXTENDER RF 2x (εφικτά εστιακά μήκη από 300 μέχρι 500mm)

RF 600mm F11 IS STM and RF 800mm F11 IS STM

 • 600mm (RF 600mm F11 IS STM) και 800mm (RF 800mm F11 IS STM) εστιακό μήκος
 • Σταθεροποίηση εικόνας – Image Stabilization (IS) μέχρι (RF 600mm F11 IS STM: 5-stop, RF 800mm F11 IS STM: 4-stop)
 • Τεχνολογία STM Autofocus
 • Μικρό βάρος (RF 600mm F11 IS STM: περ. 930g και RF 800mm F11 IS STM: περ. 1.260g)
 • Συμπαγής – εφοδιασμένος με δομή κυλίνδρου που εκτείνεται κατά τη χρήση και αναδιπλώνεται για αποθήκευση
 • Δακτύλιος ελέγχου φακού – παρέχει άμεσο έλεγχο ρυθμίσεων ταχύτητας κλείστρου, εξισορρόπησης έκθεσης, ISO
 • Διάφραγμα F11 με IS και πλήρες AF σε συνδυασμό με κάμερα Canon EOS R

RF 85mm F2 MACRO IS STM

 • 85mm εστιακό μήκος
 • f/2 μέγιστο διάφραγμα
 • Μικρό βάρος 500g
 • Τεχνολογία STM Autofocus
 • Μέχρι 5-stop IS (πρότυπο CIPA)
 • Δυνατότητες μάκρο 1:2

EXTENDER RF 1.4x και EXTENDER RF 1.4x

 • Προηγμένο γυαλί υψηλής διαθλαστικότητας και χαμηλής διασποράς
 • Επιστρώσεις φακού και συνδυασμός στοιχείων τριών επιπέδων για τη μείωση της σκίασης
 • Επίστρωση θερμικής προστασίας
 • Αντικραδασμική αντοχή και αντοχή σε σκόνη και νερό