Νέα μοντέλα

CANON POWERSHOT G1 X MARK III

“Η καλύτερη φωτογραφική μηχανή της σειράς PowerShot G” σύμφωνα με την εταιρία!

Η Canon Europe ανακοίνωσε την τελευταία προσθήκη της στη σειρά φωτογραφικών μηχανών PowerShot G, το κορυφαίο μοντέλο PowerShot G1 X Mark III. Αυτή η νέα φωτογραφική μηχανή έρχεται να διαδεχτεί την G1 X Mark II, επιχειρώντας να συνδυάσει  την ποιότητα εικόνας από τη σειρά μηχανών DSLR Canon EOS, με τον χειρισμό και το μικρό μέγεθος μιας μηχανής PowerShot.

Διαθέτοντας έναν νέο και ακριβή φακό με 3x οπτικό zoom, έναν αισθητήρα τύπου APS-C, καθώς και τον premium επεξεργαστή της Canon, DIGIC 7, η νέα φωτογραφική μηχανή είναι τόσο ευέλικτη ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί για υψηλής ποιότητας φωτογραφήσεις στο δρόμο, αλλά και για αφηγηματική φωτογραφία ντοκιμαντέρ.

Η PowerShot G1 X Mark III αξιοποιεί τα πλεονεκτήματα ενός αισθητήρα, παρόμοιου με εκείνον που βρίσκεται στην καρδιά της EOS 80D, με δυνατότητες φωτογράφισης σε μια κλίμακα ISO που κυμαίνεται μεταξύ 100 και 25.600, και χάρη στην οποία διαθέτει την ευελιξία καταγραφής ποιοτικών εικόνων κάτω από μια μεγάλη σειρά συνθηκών. Ο επεξεργαστής εικόνας DIGIC 7 υπόσχεται ανώτερη ποιότητα εικόνας κατευθείαν από τη μηχανή, περιορίζοντας έτσι την ανάγκη για εκ των υστέρων διορθώσεις, χάρη στα συστήματα Auto Lighting Optimiser και Diffraction Correction, τα οποία απαντώνται στην EOS-1D X Mark II.

Είτε φωτογραφίζετε πορτρέτα ή κοντινές λήψεις macro, ο ενσωματωμένος φακός 3x zoom διαθέτει ευέλικτο εστιακό μήκος 24 – 72 mm (κατ’ αναλογία με με μηχανή 35 mm), καθώς και πολύ μικρή ελάχιστη απόσταση εστίασης μόλις 10 cm, έτσι ώστε να είστε σε θέση να καλύψετε μια ευρεία γκάμα από είδη φωτογραφήσεων, χρησιμοποιώντας μονάχα έναν φακό. Το εφέ του ρηχού βάθους πεδίου επιτυγχάνεται χάρη στον αισθητήρα τύπου APS-C σε συνδυασμό με το μεγάλο άνοιγμα διαφράγματος f/2.8 – 5.6. Ο φακός της PowerShot G1 X Mark III έχει σχεδιαστεί πολύ προσεκτικά ώστε να συνεργάζεται άψογα με τον αισθητήρα, με αποτέλεσμα την ελαχιστοποίηση των ανεπιθύμητων τεχνουργημάτων στην εικόνα, τα οποία μπορούν ενδεχομένως να αλλοιώσουν την ποιότητα των λήψεων, όπως π.χ. οι αναλαμπές. Το διάφραγμα 9 λεπίδων του φακού είναι σε θέση να αποδίδει εφέ θόλωσης του παρασκηνίου και ομαλό στρογγυλό bokeh.

Η Canon συμπεριλαμβάνει το σύστημα Dual Pixel CMOS AF σε μηχανή τύπου compact για πρώτη φορά, κι έτσι μπορείτε πλέον να εστιάζετε ταχύτατα για να πραγματοποιείτε γρήγορες λήψεις όταν προκύπτουν ξαφνικά συμβάντα που θέλετε να καταγράψετε. Το σύστημα σταθεροποίησης 4-stop Image Stabilisation (IS) προσαρμόζει και σταθεροποιεί τη μηχανή σε κάθε ενεργό περιβάλλον λήψης, όπως σε μια γιορτή, ή σε ένα μουσικό φεστιβάλ, και παρέχει επιπλέον σιγουριά όταν φωτογραφίζετε σε χαμηλό φωτισμό. Το σύστημα Dual Pixel CMOS AF προσδίδει ακρίβεια και ταχύτητα στην εστίαση, μέσα σε μόλις 0,09 δευτερόλεπτα, παρέχοντας το επίπεδο της απόκρισης, της ταχύτητας και της σιγουριάς που απαιτείται για την πραγματοποίηση μιας αυθόρμητης λήψης στη στιγμή.

Ιδανικός χειρισμός και σταθερές λήψεις

Η PowerShot G1 X Mark III διαθέτει ένα κεντρικό ενσωματωμένο Electronic Viewfinder (EVF), το οποίο είναι βελτιστοποιημένο έτσι ώστε να παρέχει υψηλής ανάλυσης επισκόπηση χάρη σε μια οθόνη που αποτελείται από 2,36 εκατομμύρια κουκκίδες  τύπου Organic EL. Είτε φωτογραφίζετε μια εικόνα δράσης ή ένα οικογενειακό πορτρέτο, χάρης στο σύστημα Touch and Drag Auto Focus (AF) μπορείτε να αποκτήσετε τον πλήρη έλεγχο της λήψης δείχνοντας απλώς το σημείο εστίασης.

Με συμπαγείς διαστάσεις και μικρό βάρος, μόλις 399 γραμμ., η PowerShot G1 X Mark III είναι κατά 14,8 mm λεπτότερη και περίπου 16% μικρότερη από την G1X Mark II, κάτι το οποίο είναι ιδανικό για να εξοικονομήσετε χώρο στο σακίδιό σας καθώς ταξιδεύετε, ή για να την προσθέσετε στον φωτογραφικό εξοπλισμό που ήδη διαθέτετε. Όσοι είναι εξοικειωμένοι με την μηχανές της σειράς Canon EOS θα εκτιμήσουν χαρακτηριστικά λειτουργίας και ελέγχου της PowerShot G1 X Mark III όπως το ειδικό Lens Control Ring ή το πλήκτρο λήψης.

Η PowerShot G1 X Mark III διαθέτει στεγανοποιημένο σώμα για εντατική χρήση σε αντίξοες καιρικές συνθήκες με στόχο το υψηλότερο επίπεδο προστασίας από σκόνη και υγρασία. Είναι η μοναδική μηχανή της Canon με αισθητήρα APS-C που μπορεί να συνδυαστεί με προαιρετική υδατοστεγή θήκη, ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί υποβρυχίως σε βάθος μέχρι και 40m.

H νέα υποβρύχια θήκη της Canon WP-DC56, η οποία θα μπορεί να φιλοξενεί την PowerShot G1 X Mark III.

Video & συνδεσιμότητα

Η PowerShot G1 X Mark III υποστηρίζει την άνετη βιντεοσκόπηση σε ανάλυση Full HD 60p σε φορμά MP4, με ομαλή και σταθερή κινηματογράφηση χάρη στο προηγμένο σύστημα σταθεροποίησης 5-axis Advanced Dynamic IS σε συνδυασμό με το σύστημα αυτόματης εστίασης Dual Pixel CMOS AF. Χάρη στο Dynamic IS, το βίντεο διορθώνεται και σταθεροποιείται όταν η λήψη πραγματοποιείται εν κινήσει, ενώ το Dual Pixel CMOS AF δίνει τη δυνατότητα κινηματογραφικών εφέ τύπου ‘focus pulls’. Η μηχανή διαθέτει τη γνώριμη λειτουργία βιντεοσκόπησης time-lapse, ενώ για πρώτη φορά σε μηχανή compact της Canon, η PowerShot G1 X Mark III διαθέτει επίσης και πανοραμική λειτουργία.

Μπορείτε να έχετε εκτεταμένα χρονικά διαστήματα λήψης χάρη στη λειτουργία Eco Mode της PowerShot G1 X Mark III, η οποία επιτρέπει στη μπαταρία να διαρκεί μέχρι και 25 τοις εκατό περισσότερο. Εναλλακτικά, μπορείτε να φορτίσετε την μπαταρία με πολύ βολικό τρόπο χρησιμοποιώντας τη θύρα USB χρησιμοποιώντας έναν κοινό φορτιστή κινητού, ή ειδικά συμβατά πακέτα μπαταρίας μέσω USB.

Τέλος, η PowerShot G1 X Mark III διαθέτει ένα πλήθος χαρακτηριστικών διασύνδεσης, όπως το Wi-Fi και το Dynamic NFC, με στόχο την εύκολη σύνδεση με συμβατές έξυπνες συσκευές με ένα απλό άγγιγμα. Η μηχανή μπορεί επίσης να ενεργοποιηθεί από κατάσταση αδράνειας εξ’ αποστάσεως χρησιμοποιώντας ένα smartphone με Bluetooth, το οποίο λειτουργεί ως συσκευή απομακρυσμένου ελέγχου με χαμηλής κατανάλωσης Bluetooth. Ο πλήρης χειροκίνητος έλεγχος, μέσω WiFi, προσφέρει ζωντανή επισκόπηση της εικόνας από την οθόνη του κινητού σας, κάτι το οποίο είναι ιδανικό όταν θέλετε να παρακολουθείτε και να φωτογραφίζετε ζώα στο φυσικό τους περιβάλλον, χωρίς να τα παρενοχλείτε.