Νέα μοντέλα

Η CANON ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΝΕΕΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΚΑΜΕΡΕΣ

Mε κορυφαίας ποιότητας οπτικά μέρη και ισχυρούς αισθητήρες.

Η Canon Europe ανακοινώνει την επέκταση της σειράς των επαγγελματικών της βιντεοκαμερών με την κυκλοφορία τεσσάρων νέων μοντέλων – τα XF405 και XF400, με δυνατότητα λήψης 4Κ 50P, και τα XA15 και XA11 για εγγραφή βίντεο Full HD.

Οι νέες μικρού μεγέθους και ελαφριές κάμερες διαθέτουν κορυφαίας ποιότητας οπτικά μέρη, ισχυρούς αισθητήρες και μια πλειάδα ευέλικτων χαρακτηριστικών, με αποτέλεσμα να είναι κατάλληλες για ένα ευρύ φάσμα παραγωγών επαγγελματικού βίντεο.

XF405 και XF400

Οι XF405 και XF400 είναι εφοδιασμένες με έναν νέας σχεδίασης φακό οπτικού ζουμ 15x (25,5 mm – 382,5 mm σε αναλογία με φιλμ 35 mm), έναν αισθητήρα CMOS 1.0-Type και πλατφόρμα επεξεργασίας εικόνας Dual DIGIC DV 6, με στόχο την επίτευξη εικόνας υψηλής ποιότητας σε ανάλυση 4Κ/50p σε όλο το εύρος του ζουμ. Προσφέρουν επίσης συνεχή εγγραφή σε ρυθμό 100fps σε ανάλυση Full HD για βίντεο σε αργή κίνηση. Αυτά τα προηγμένα χαρακτηριστικά περιέχονται σε ένα μικρού μεγέθους και ελαφρύ σώμα. Χάρη στα ενσωματωμένα φίλτρα Neutral Density (ND), οι κάμερες XF405 και XF400 είναι σε θέση να καταγράψουν εικόνες με ρηχό βάθος πεδίου – ακόμη και σε αντίξοες συνθήκες φωτισμού. Χάρη στην ύπαρξη διπλής υποδοχής καρτών SD (Dual SD), υποστηρίζεται διαδοχική και ταυτόχρονη εγγραφή, κάτι το οποίο βοηθά στη βιντεοσκόπηση για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, αλλά και στη δημιουργία άμεσου backup. Για τις XF405 και XF400 υπάρχει μια σειρά υποδοχών διεπαφής όπως HDMI, επαγγελματικό τερματικό ήχου (XLR Professional audio terminal), υποδοχές LAN και Remote. Επιπλέον, η XF405 διαθέτει τερματικό 3G-SDI. Η ενσωματωμένη δυνατότητα WiFi επιτρέπει τη μεταφορά αρχείων μέσω FTP και δίνει τη δυνατότητα ελέγχου της κάμερας μέσω απομακρυσμένης πρόσβασης μέσω του browser μιας φορητής συσκευής (Browser Remote).

Canon XF405

Ρυθμός λήψης 4K UHD/50P σε κάρτες SD

Οι XF405 και XF400 υποστηρίζουν φορμά εγγραφής UHD/50P MP4 και XF-AVC (150Mbps) και συνεχόμενης λήψης αργής κίνησης στα 100fps. Οι κάμερες υπόσχονται χαμηλό οπτικό θόρυβο και υψηλή ευαισθησία, χάρη στο συνδυασμό ενός αισθητήρα CMOS 1.0-Type και δύο επεξεργαστών εικόνας DIGIC DV 6. Επιπροσθέτως, η κατάσταση Wide Dynamic Range (DR) δίνει στο χρήστη τη δυνατότητα να πραγματοποιήσει λήψεις με ευρύ δυναμικό εύρος 800%.

Canon XF400

Φακός zoom 4K 15x

Ένας νέας σχεδίασης φακός 4K, ένας αισθητήρας 1.0-Type CMOS και στοιχεία Super UD συνδυάζονται στις XF405 και XF400 με στόχο την ελαχιστοποίηση των χρωματικών αποκλίσεων και την καταγραφή εικόνας με ευκρίνεια. Αμφότερες οι κάμερες διαθέτουν υπερ-ευρυγώνια προοπτική 25,5mm με οπτικό zoom 15x στα 4Κ. Επιπλέον, η δυνατότητα προηγμένου ζουμ (Advanced Zoom) 30x που είναι διαθέσιμη σε λειτουργία Full HD, δεν προκαλεί καμία αλλοίωση στην εικόνα, σύμφωνα με την εταιρία. Ένας σταθεροποιητής εικόνας 5 αξόνων (5-Axis Image Stabilizer – IS) υπόσχεται τη λήψη σταθερών εικόνων σε κάθε περίπτωση που η κίνηση της κάμερας είναι αναπόφευκτη. Με τους επιπλέον προσαρμογείς, έναν ευρυγώνιο 0,8x και έναν μετατροπέα τηλεφακού 1,5x, παρέχεται ακόμα περισσότερη ευελιξία και κάλυψη σε αναλύσεις 4Κ και Full HD.

Dual Pixel CMOS AF

Το σύστημα εστίασης Dual Pixel CMOS AF υποστηρίζεται τόσο από την XF405, όσο και από την XF400, επιτρέποντας γρήγορη και ακριβή αυτόματη εστίαση στο 80%, περίπου, της εικόνας. Η οθόνη αφής επιτρέπει ακόμη λεπτομερέστερο έλεγχο της εστίασης, αλλά και διαισθητικό χειρισμό της κάμερας. Διάφορες επιλογές AF παρέχονται στο χρήστη, μεταξύ των οποίων καταστάσεις προτεραιότητας προσώπων Face Priority AF και Face Only AF, παράλληλα με την καινοτομική δυνατότητα Dual Pixel Focus Guide. Το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό υποστηρίζει λήψη με χειροκίνητη εστίαση δείχνοντας επί της οθόνης το σημείο εστίασης.

Canon XA15

 XA15 και XA11 – επαγγελματική απόδοση και λειτουργικότητα

Τα μοντέλα XA15 και XA11 είναι κάμερες ανάλυσης Full HD, οι οποίες διαθέτουν φακούς με οπτικό zoom 20x 26.8mm-576mm. Ο φακός τύπου Hi-UD μειώνει τις χρωματικές αποκλίσεις και αποδίδει εικόνες με έντονα χρώματα. Ο αισθητήρας Canon HD CMOS Sensor και ο ισχυρός επεξεργαστής εικόνας DIGIC DV4 αποδίδουν εξαιρετικά σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού και έχουν τη δυνατότητα λήψης εικόνας σε ανάλυση Full HD, με ρυθμό 50P στα 35Mbps. Η λειτουργία Wide DR αποδίδει ομαλή συμπίεση των περιοχών με υψηλή ένταση φωτεινότητας, επιτυγχάνοντας, έτσι, δυναμικό εύρος 600%. Με αυτόν τον τρόπο είναι δυνατή η λήψη βίντεο με ομαλή διαβάθμιση χρώματος και αποφυγή της υπερέκθεσης. Αυτό το χαρακτηριστικό μπορεί να εφαρμοστεί σε κάθε περιβάλλον λήψης, εκεί που οι έντονες διαφορές μεταξύ των έντονα σκοτεινών και φωτισμένων περιοχών τείνουν να οδηγήσουν σε υπερέκθεση. Η λειτουργία Slow/Fast Segment δίνει τη δυνατότητα ακόμη μεγαλύτερης δημιουργικής έκφρασης στην εικόνα, επιτρέποντας στους χρήστες να επιλέξουν ταχύτητες λήψης από 0,4x μέχρι το μέγιστο 1.200x.

Και οι δύο κάμερες μπορούν να καταγράψουν βίντεο σε φορμά AVCHD και MP4, σε πολλαπλούς ρυθμούς δειγματοληψίας, ταυτόχρονα, στις δύο υποδοχές καρτών μνήμης (Dual SD). Οι XA15 και XA11 διαθέτουν πολλαπλές υποδοχές διεπαφής, όπως, HDMI, επαγγελματικά τερματικά ήχου XLR, υποδοχή ακουστικών και προαιρετική υποστήριξη GPS. Η XA15 διαθέτει επίσης έξοδο SDI. Χάρη στο μικρό μέγεθος και βάρος, οι XA11 και X15 είναι ιδανικές για λήψεις έντονης δράσης, στις οποίες είναι απολύτως απαραίτητη, τόσο η ταχύτητα, όσο και η φορητότητα. Η λειτουργία Dynamic Mode παρέχει σταθεροποίηση εικόνας 5 αξόνων (5-Axis image stabilization) – στον άξονα περιστροφής (roll), σε οριζόντια και κάθετη περιστροφή, πάνω-κάτω και αριστερά-δεξιά.

Canon XA11