Νέα μοντέλα

CANON RF 10-20mm F4L IS STM

Ο φακός επεκτείνει τις δυνατότητες της υπάρχουσας σειράς ευρυγώνιων φακών RF και αποτελεί τον πιο ευρυγώνιο φακό ζουμ με αυτόματη εστίαση που έχει κατασκευαστεί ποτέ για μηχανές full frame, με γωνία θέασης έως και 130°.

Η Canon Europe ανακοινώνει την κυκλοφορία μιας νέας προσθήκης στη σειρά L, που απευθύνεται σε επαγγελματίες του χώρου της φωτογραφίας και του βίντεο.

Με zoom που κυμαίνεται από την ευρυγώνια εστιακή απόσταση των 20mm έως την εξαιρετικά ευρυγώνια των 10mm, οι χρήστες μπορούν πλέον να επιτύχουν διπλάσια περιοχή λήψης από εκείνη με εστιακή απόσταση 16mm.

Η συμπερίληψη περισσότερων αντικειμένων στο κάδρο επιτρέπει την εξερεύνηση νέων προοπτικών για τη λήψη εντυπωσιακών πανοραμικών εικόνων. Οι φωτογράφοι έχουν τη δυνατότητα να προσθέσουν περισσότερα ενδιαφέροντα στοιχεία στο προσκήνιο, να αποτυπώσουν περιορισμένους εσωτερικούς χώρους και αρχιτεκτονικά στοιχεία και να προσθέσουν βάθος στα τοπία, ενώ οι κινηματογραφιστές μπορούν να είναι πιο δημιουργικοί, με εντυπωσιακές λήψεις για τον θεατή.

Ο νέος φακός υπόσχεται “απαράμιλλη ποιότητα εικόνας στην κατηγορία των ευρυγώνιων φακών, επιτυγχάνοντας απίστευτη οπτική οξύτητα και καθαρότητα, χωρίς σχεδόν καμία παραμόρφωση” σύμφωνα με την εταιρία.

Ο σχεδιασμός του RF 10-20mm F4L IS STM ενσωματώνει την πιο σύγχρονη τεχνολογία Σταθεροποίησης εικόνας (IS) με περιφερειακό έλεγχο, η οποία υπόσχεται πεντακάθαρες εικόνες, χωρίς θόλωμα λόγω αστάθειας, ακόμη και σε δύσκολες συνθήκες λήψης ή χωρίς τρίποδο. Το νέο σύστημα IS εξασφαλίζει εικόνες χωρίς θόλωμα λόγω αστάθειας, από το κέντρο έως τα άκρα του κάδρου, και προσφέρει οπτική σταθεροποίηση πέντε στοπ ή έξι στοπ σε συνδυασμό με μηχανές που διαθέτουν σύστημα σταθεροποίησης στο σώμα.

Ο προηγμένος σχεδιασμός, που φροντίζει ώστε τα οπτικά στοιχεία να βρίσκονται σε ευθεία γραμμή, υπόσχεται, με τη σειρά του, καθαρή και ακριβή αποτύπωση της σκηνής· έτσι, οι ευθείες γραμμές παραμένουν ευθείες ακόμη και στα άκρα του κάδρου, χάρη σε μια προηγμένη οπτική φόρμουλα. Το σταθερό μέγιστο διάφραγμα f/4 παρέχει σταθερή έκθεση σε κάθε ρύθμιση του zoom ενώ οι οπτικές επιστρώσεις ελαχιστοποιούν τα είδωλα και τις αναλαμπές από τις οποίες υποφέρουν συχνά οι εξαιρετικά ευρυγώνιες λήψεις.

Με βάρος μόλις 570gr, ο RF 10-20mm F4L IS STM είναι 610gr ελαφρύτερος και 2cm μικρότερο πλάτος και μήκος από τον EF 11-24mm f/4L USM – μάλιστα, ο συνδυασμός του νέου φακού με μια EOS R8 ζυγίζει λιγότερο από τον παλαιότερο φακό EF μόνο του.

Κατασκευασμένος για επαγγελματίες

Λόγω της ανώτερης ποιότητας εικόνας, της ικανότητας για πιο ευρυγώνιες λήψεις και της ελαφριάς κατασκευής του, ο RF 10-20mm F4L IS STM προσφέρει μια ουσιαστική αναβάθμιση για φωτογράφους και κινηματογραφιστές που θέλουν να περάσουν στο επόμενο επίπεδο δυνατοτήτων. Αν και είναι ιδανικός για τοπία ή αρχιτεκτονικά θέματα, ο φακός μπορεί επίσης να δώσει μια διαφορετική προοπτική σε αθλήματα ή ντοκιμαντέρ.

Ο RF 10-20mm F4L IS STM μπορεί να ανταπεξέλθει ακόμη και στις πιο δυσμενείς καιρικές συνθήκες, καθώς διαθέτει προστασία από σκόνη και υγρασία για επαγγελματική χρήση.

Στα βασικά χαρακτηριστικά και στις δυνατότητές του περιλαμβάνονται τα ακόλουθα:

  • Ασφαιρικά, Super UD και UD οπτικά στοιχεία (συμπεριλαμβανομένου ενός Ασφαιρικού στοιχείου UD) που συμβάλλουν στην επίτευξη υψηλής ποιότητας εικόνας, στα επίπεδα της σειράς L
  • Ιδιαίτερα ανθεκτική προστασία από σκόνη και νερό, ώστε να ανταπεξέρχεται στις δύσκολες συνθήκες που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες
  • Επιστρώσεις SWC (σε 2 επιφάνειες οπτικών στοιχείων) και ASC (Air Sphere Coating) που μειώνουν τα είδωλα τα οποία προκαλούνται από πηγές φωτός μέσα στην εικόνα, ένα συχνό φαινόμενο σε ευρυγώνιους φακούς
  • Ο πρώτος φακός της σειράς L με μηχανισμό STM και δυνατότητα εναλλαγής σε χειροκίνητη εστίαση οποιαδήποτε στιγμή, χάρη στην μικρού μεγέθους και βάρους ομάδα οπτικών στοιχείων εστίασης