Market

CANON: ΠΡΩΤΟΣ ΣΤΟΧΟΣ Η BΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ!

Η εταιρία εύχεται για το 2023 την προώθηση της βιωσιμότητας και παρουσιάζει τα βήματα της εταιρικής της στρατηγικής σε αυτή την κατεύθυνση!

Κλείνοντας το 2022 και κοιτάζοντας προς το μέλλον, η Canon θεωρεί ότι ο μόνος δρόμος προς τα εμπρός περνά μέσα από αποφασιστικές τομές και δράσεις που συμβάλλουν στη βιώσιμη ανάπτυξη και την προστασία του φυσικού μας περιβάλλοντος.

Η πτυχή της βιωσιμότητας και η βαρύτητα που δίνει η Canon σε αυτήν υπήρξε ένα από τα θέματα που αναπτύχθηκαν στην ενημερωτική συνάντηση που διοργάνωσε η εταιρεία στον φιλόξενο χώρο του Urban 84, στο κέντρο της Αθήνας, την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2022, με προσκεκλημένους συνεργάτες και εκπροσώπους Τύπου, ανάμεσα στους οποίους ήταν και τριμελής αντιπροσωπεία του Photonet.

Στο σχετικό δελτίο τύπου που λάβαμε, τονίζονται τα ακόλουθα:


Στην Canon όλες μας οι δραστηριότητες καθοδηγούνται από τη μακροπρόθεσμη εταιρική φιλοσοφία μας «Kyosei», που σημαίνει «ζούμε και εργαζόμαστε από κοινού για το κοινό καλό». Αυτή η φιλοσοφία είναι θεμελιώδης για τις επιδιώξεις και τη στρατηγική μας αναφορικά με τη βιωσιμότητα.

Αυτό είναι ένα ταξίδι που ξεκινήσαμε όταν παρουσιάσαμε για πρώτη φορά το πρόγραμμα μας για την ανακύκλωση πριν από περισσότερα από 30 χρόνια, αλλά γνωρίζουμε ότι χρειάζονται περισσότερα από την ανακύκλωση για να κάνουμε τη διαφορά – και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο εξελισσόμαστε συνεχώς. Δεσμευόμαστε να συμβάλουμε στη μεγάλης κλίμακας αλλαγή που απαιτείται για να ανταποκριθούμε στις κλιματικές προκλήσεις τις οποίες αντιμετωπίζει ο κόσμος.

ΟΙ ΕΠΙΔΙΩΞΕΙΣ ΜΑΣ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ

Στην Canon προσπαθούμε να δημιουργήσουμε έναν καλύτερο κόσμο και μια καλύτερη κοινωνία για τους ανθρώπους, ακολουθώντας πιο βιώσιμους τρόπους σχεδίασης, ανάπτυξης, συσκευασίας, διανομής και, τελικά, επέκτασης της χρησιμότητας των προϊόντων μας και των υλικών που χρησιμοποιούνται.

Παράλληλα, παρέχουμε βοήθεια στους συνεργάτες και στους πελάτες μας για την επίτευξη των δικών τους στόχων βιωσιμότητας.

Ενδυναμώνουμε τις μελλοντικές γενιές και υποστηρίζοντας τις κοινωνίες στις οποίες δραστηριοποιούμαστε. Για να το απλοποιήσουμε αυτό, σκεπτόμαστε πώς μπορούμε να ενεργούμε πιο βιώσιμα για το Μέλλον του πλανήτη και το Μέλλον της ανθρωπότητας.

Η εκδότρια του Photonet Bασιλική Μελετζή (στην κορυφή του τραπεζιού δεξιά) ήταν παρούσα στο event της Canon, μαζί με τους Γιώργο Ατσαμετάκη (2ος από δεξιά, σε δεύτερο πλάνο) και Ρούλα Χαρίτου (2η από δεξιά, σε πρώτο πλάνο).

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ

Βασικό στοιχείο της στρατηγικής μας για τη βιωσιμότητα είναι το δεύτερο σημείο στο οποίο εστιάζουμε: η επίτευξη θετικού κοινωνικού αντικτύπου, που θα επεκτείνεται στον τρόπο με τον οποίο μπορούμε να βοηθήσουμε και να στηρίξουμε τους υπαλλήλους, τους συνεργάτες, τους πελάτες και τις κοινότητες στις οποίες δραστηριοποιούμαστε. Εργαζόμαστε επίσης για να ενισχύσουμε την επόμενη γενιά αφηγητών μέσω εκπαιδευτικών προγραμμάτων

Πρόγραμμα «Young People»

Το πρόγραμμα «Young People» (YPP) έχει ως στόχο να εμπνεύσει, να εκπαιδεύσει και να δώσει τη δυνατότητα σε νέους από όλο τον κόσμο να μοιραστούν τις ιστορίες τους και να προσεγγίσουν τα ζητήματα βιωσιμότητας που τους ενδιαφέρουν χρησιμοποιώντας δημιουργικότητα και κριτική σκέψη.

  • Από το 2015, έχουν λάβει μέρος περισσότεροι από 5.500 συμμετέχοντες από 25 χώρες
  • Περισσότεροι από 50 φιλανθρωπικοί οργανισμοί και μη κυβερνητικές οργανώσεις υποστηρίζουν τοπικές δραστηριότητες του ΥPP σε όλες τις περιοχές EMEA, συμπεριλαμβανομένων των Plan International και Wild Shots Outreach
  • Για πρώτη φορά το Πρόγραμμα Νέων της Canon (Young People Programme) εφαρμόζεται και στην Ελλάδα, δίνοντας τη δυνατότητα σε μαθητές να μάθουν πως μπορούν να μοιραστούν ιστορίες βιωσιμότητας που έχουν για αυτούς ιδιαίτερη σημασία.