Νέα Νέα μοντέλα

ΝΕΕΣ ΒΙΝΤΕΟΚΑΜΕΡΕΣ CANON XA30 & XA35

Oι αντικαταστάτριες των XA25 και XA20.

Η Canon ανακοίνωσε την προσθήκη δύο νέων φορητών βιντεοκαμερών στη σειρά X, τα μοντέλα XA35 και XA30. Σχεδιασμένα για επαγγελματίες και ενθουσιώδεις ερασιτέχνες, αυτά τα ιδιαίτερα compact και ελαφριά μοντέλα διαθέτουν έναν νέο αισθητήρα HD CMOS Pro, ο οποίος προσφέρει υψηλότερη ευαισθησία και βελτιωμένες επιδόσεις σε συνθήκες ασθενούς φωτισμού.

Και οι δύο κάμερες διαθέτουν ρυθμίσεις Ευρείας δυναμικής περιοχής και Προτεραιότητας φωτεινών τόνων, γεγονός το οποίο τις καθιστά κατάλληλες για κάθε χρήση, από ειδήσεις και ντοκιμαντέρ έως γάμους και εταιρικά φιλμ.

Άριστη ποιότητα εικόνας και κορυφαίες επιδόσεις επεξεργασίας βίντεο
Αξιοποιώντας την πλούσια κληρονομιά της Canon στους τομείς των οπτικών και των προηγμένων τεχνολογιών, ο νέας σχεδίασης αισθητήρας HD CMOS Pro, τύπου 1/2,84 και ανάλυσης 2,91 Megapixel, επιτυγχάνει βελτιωμένη ευαισθησία και καλύτερο λόγο σήματος προς θόρυβο. Ως αποτέλεσμα, οι εικόνες είναι καθαρές και διαυγείς, ακόμη και σε περιβάλλοντα με χαμηλό φωτισμό. Οι δυνατότητες λήψης σε συνθήκες ασθενούς φωτισμού ενισχύονται ακόμη περισσότερο από τις βελτιωμένες επιδόσεις στο υπέρυθρο φάσμα – σημαντικό χαρακτηριστικό για χρήστες που βιντεοσκοπούν νυκτόβια άγρια ζώα ή για νυχτερινά ντοκιμαντέρ. Ο ευρυγώνιος φακός ζουμ 20x προσφέρει εύρος εστιακών αποστάσεων 26,8–576mm (ισοδύναμο με 35mm) και ενσωματώνει το έξυπνο Σύστημα οπτικής σταθεροποίησης 5 αξόνων της Canon με λειτουργία Δυναμικής σταθεροποίησης. Ο φακός διαθέτει επίσης διάφραγμα 8 λεπίδων με κυκλικό άνοιγμα για καλύτερο ‘bokeh’.

Canon XA30

Canon XA30

Οι XA35 και XA30 διαθέτουν δύο νέες ρυθμίσεις: Ευρεία δυναμική περιοχή (Wide DR) και Προτεραιότητα φωτεινών τόνων (Highlight Priority). Σε κατάσταση Ευρείας δυναμικής περιοχής, οι κάμερες μπορούν να επιτύχουν δυναμική περιοχή 600%, με αποτέλεσμα την καταγραφή φωτεινών εικόνων με υψηλή αντίθεση και λεπτομέρεια τόσο στις φωτεινές όσο και στις σκοτεινές περιοχές, χωρίς να απαιτείται επεξεργασία μετά τη λήψη. Όταν χρησιμοποιείται η ρύθμιση Προτεραιότητας φωτεινών τόνων, οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να καταγράφουν υλικό με πιο φυσικούς τόνους και πλουσιότερα χρώματα, ειδικά σε χώρους με υψηλή φωτεινότητα – ιδανική δυνατότητα για σκηνές με φωτεινό ουρανό και ανακλαστικές επιφάνειες. Και τα δύο μοντέλα διαθέτουν επίσης καταστάσεις εγγραφής σε αργή και γρήγορη ταχύτητα, υποστηρίζοντας πληθώρα σεναρίων λήψης με επιλογές εγγραφής ανά διαστήματα σε έως και 1200x της κανονικής ταχύτητας.

Διακριτικές και φορητές, ιδανικές για χρήση εν κινήσει
Χάρη στις μικρές διαστάσεις και στο χαμηλό βάρος, οι XA35 και XA30 είναι ιδανικές για ειδησεογραφική κάλυψη και για δημοσιογράφους που χρειάζεται συχνά να βιντεοσκοπούν με διακριτικότητα στο πεδίο, αλλά δεν θέλουν να κάνουν συμβιβασμούς στην ποιότητα. Οι κάμερες είναι εύκολες στη χρήση, με πληθώρα αυτόματων λειτουργιών, γεγονός το οποίο τις καθιστά χρήσιμες για εταιρικά και εκπαιδευτικά περιβάλλοντα. Οι XA35 και XA30 διατηρούν την ίδια εργονομική σχεδίαση με τους προκατόχους τους, XA25 και XA20. Η αποσπώμενη λαβή, η οποία τοποθετείται και αφαιρείται ανάλογα με τις ανάγκες της λήψης, διαθέτει επαγγελματικές υποδοχές ήχου XLR και προσφέρει ευελιξία στους χρήστες.

Ενοποίηση και συνδεσιμότητα
Χάρη στην υποδοχή HD/SD-SDI, η XA35 συνεργάζεται τέλεια με τον υπάρχοντα εξοπλισμό για μεταφορά του υλικού στο επόμενο στάδιο της παραγωγής ή για εκπομπή και περιλαμβάνει ενσωματωμένα σήματα ήχου και χρονοκώδικα. Είναι μια  compact βιντεοκάμερα κατάλληλη για ζωντανό τηλεοπτικό πρόγραμμα και ειδησεογραφική κάλυψη, καθώς προσφέρει δυνατότητα εξαγωγής μη συμπιεσμένου ψηφιακού βίντεο υψηλής ανάλυσης σε πραγματικό χρόνο, επιτρέποντας στους χρήστες να συμπληρώνουν το υλικό που μεταδίδουν άλλες σταθερές κάμερες.

Οι θύρες σύνδεσης της ΧΑ-35

Οι θύρες σύνδεσης της ΧΑ35 με την υποδοχή HD/SD-SDI στο κάτω μέρος

Οι κάμερες υποστηρίζουν επίσης τις μορφές αρχείων υψηλής ποιότητας AVCHD (έως 28Mbps) και MP4 (έως 35Mbps). Διαθέτουν διπλές υποδοχές για κάρτες SD, προσφέροντας είτε άμεση δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας μέσω ταυτόχρονης εγγραφής είτε δυνατότητα διαδοχικής εγγραφής για την κάλυψη εκδηλώσεων με μεγάλη διάρκεια – κατάλληλο χαρακτηριστικό για βιντεοσκόπηση γάμων.
Τόσο η XA35 όσο και η XA30 υποστηρίζουν επικοινωνία Wi-Fi διπλής ζώνης, η οποία επιτρέπει τηλεχειρισμό της κάμερας, ασύρματη λήψη/αποστολή αρχείων και προεπισκόπηση σε εφαρμογές περιήγησης, μέσω smartphone, tablet ή υπολογιστή. Οι κάμερες είναι επίσης συμβατές με τον δέκτη GPS GP-E2 της Canon, μέσω του οποίου μπορούν να ενσωματώνονται δεδομένα GPS στα μεταδεδομένα του υλικού βίντεο. Αυτή η δυνατότητα επιτρέπει την καταγραφή της θέσης λήψης του υλικού με ακρίβεια – ένα πολύ χρήσιμο χαρακτηριστικό για δημοσιογράφους και για νομικούς σκοπούς.