Διεθνείς Διαγωνισμοί

ΟΙ ΝΙΚΗΤEΣ ΤΩΝ ΒΡΑΒΕIΩΝ CANON YOUNG CHAMPION OF THE YEAR!

Ο διαγωνισμός επιβραβεύει τα επιτεύγματα νέων από όλο τον κόσμο που αγωνίζονται για θετική κοινωνική και περιβαλλοντική αλλαγή.

Η Canon τιμά τους νικητές του 

Στον τρίτο χρόνο διεξαγωγής τους πλέον, τα Global Good Awards υποστηρίζουν τη μακροπρόθεσμη βιώσιμη αλλαγή αναδεικνύοντας το προφίλ των νέων, των ΜΚΟ και των επιχειρήσεων που ξεχωρίζουν για τον τρόπο αντιμετώπισης κοινωνικών και περιβαλλοντικών ζητημάτων.

Στην «υβριδική» τελετή απονομής των βραβείων στις 13 Οκτωβρίου, η Netra Venkatesh και η Nabilah Chowdhury αναδείχθηκαν νικήτριες στις κατηγορίες κάτω των 16 και κάτω των 21 αντίστοιχα, με τους κριτές να εξάρουν τη δράση τους που στοχεύει σε θετικές αλλαγές.

Από όλους τους υποψήφιους ζητήθηκε να υποβάλουν συμμετοχές που περιγράφουν λεπτομερώς τον ακτιβισμό τους, που συμβαδίζει με τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης (ΣΒΑ) του ΟΗΕ, καθώς και συνοδευτικές φωτογραφίες και βίντεο για να καταδείξουν πώς οι εικόνες μπορούν να αποτυπώσουν ένα παγκοσμίως κατανοητό μήνυμα βιωσιμότητας.

Η Netra Venkatesh κέρδισε το βραβείο στην κατηγορία U16 για την ίδρυση του οργανισμού κοινωνικής δικτύωσης SpunkGo for Good με έδρα το Ντουμπάι, ο οποίος αφορά στην παροχή δωρεάν εκπαίδευσης σε 5.000 νεαρές γυναίκες σε αγροτικές και προσφυγικές περιοχές καθώς και σε παραγκουπόλεις σε όλο τον αναπτυσσόμενο κόσμο. Ειδικότερα, οι κριτές επεσήμαναν τις προσπάθειές της για τη δημιουργία μιας δωρεάν και προσβάσιμης πλατφόρμας μάθησης, με βάση τα διαδικτυακά σεμινάρια, για την ενδυνάμωση νεαρών γυναικών από 20 χώρες.

Στην κατηγορία U21, η Nabilah Chowdhury κέρδισε για τη δέσμευσή της να προωθήσει θετικές αλλαγές με την εθελοντική της εργασία για την διατήρηση της άγριας ζωής, παράλληλα με την ευρύτερη ακτιβιστική της δράση για το κλίμα, στην Αυστραλία. Επαινέθηκε για την εθελοντική της εργασία στο πρόγραμμα YATZ (Youth At The Zoo) του Taronga Zoo κατά τα τελευταία πέντε χρόνια, καθώς και για την οργάνωση σε εθνικό επίπεδο της μαθητικής δράσης School Strike 4 Climate και τη βοήθεια που παρείχε στη διοργάνωση κινητοποιήσεων υπέρ της βιωσιμότητας στο Σίδνεϊ, όπως π.χ. #FundOurFutureNotGas.

Η Canon είναι χορηγός της κατηγορίας Young Champion of the Year Award εδώ και τρία χρόνια. Η χορηγία είναι μια προέκταση του οράματος βιωσιμότητας της Canon να χρησιμοποιεί τη δύναμη της εικόνας για να βοηθήσει τους ανθρώπους να σχεδιάσουν έναν καλύτερο κόσμο. 

H πρέσβειρα και καλλιτέχνης του Canon Young People Program, Eliška Sky παρουσίασε για πρώτη φορά στα Global Good Awards, τρεις συνθέσεις από το φωτογραφικό της έργο που διερευνά τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης. Όλο το έργο με τίτλο Parasites, εξερευνά και τους 17 ΣΒΑ μέσω εκφράσεων του ανθρώπινου σώματος, εστιάζοντας στον αντίκτυπο που έχουν οι άνθρωποι στον κόσμο και πώς έχουμε τη δύναμη να λύσουμε αυτές τις προκλήσεις. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για τη σειρά Parasites με ένα κλικ εδώ!

On the left, an image of dancer in short white dirty leotards, draped over the branches of dead trees and grass as though they had been in an explosion. On the right is an image of two dancers dressed in bright white diaphanous dresses and stood in a green field against both a real blue cloudy sky and a painted blue cloudy sky on a backdrop that is underneath and behind them. One dancer supports the other above them as they hold the wooden sails of a windmill.

© Eliška Sky, από τη σειρά Parasites.

Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις συμμετοχές των φιναλίστ, επισκεφτείτε τον ιστότοπο των Global Good Awards με ένα κλικ εδώ!

  • Φωτό στην κορυφή της σελίδας: © Eliška Sky, από τη σειρά Parasites.
 


Aρθρογράφος

Κωνσταντίνος Φλώρος

Στην Νexus Publications AΕ από το 1998, είναι σήμερα ο Διευθυντής Εκδόσεων της εταιρίας. Mέλος της EISA (Expert Imaging and Sound Association) από το 2003. Μέλος της Ένω­σης Συντακτών Περιοδικού-Ηλεκτρονικού Tύπου (EΣΠΗΤ) και της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων (ΙFJ) από το 2005.