Εκθέσεις φωτογραφίας

ΜΕΡΟΠΗ ΣΤΑΥΡΙΝΟΥ: “CAPTIVITY”

Διάρκεια έκθεσης: από 2 έως 6 Οκτωβρίου!

Η έκθεση έχει ήδη παρουσιαστεί στο Κέντρο Νεότητας του Δήμου Χαλανδρίου, με αφορμή τα πρόσφατα γεγόνατα στο Ιράν, φιλοξενείται τώρα στη Δημοτική Πινακοθήκη Καλλιθέας. 

Το έργο δημιουργήθηκε για να αναδείξει την καταπίεση και τη βία που δέχονται οι γυναίκες σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης, από ένα σύστημα που φοβάται την ομορφιά, την έμπνευση, και τη δημιουργικότητά της.

Άνθρωποι της τέχνης και μη, απάντησαν στην πρόσκληση της φωτoγράφου για την υλοποίηση αυτού του εργου, θέλοντας κι αυτοί να εκφράσουν την συμπαράστασή τους στις γυναίκες του Ιράν. Μέσα από το φωτογραφικό της πρίσμα, θέλει να επικοινωνήσει προς όλο τον κόσμο ό,τι τα μαλλιά μας μπορούν να γίνουν μαντήλα, φερεντζές, αλλά και δύναμη στα χέρια μας. Είναι μία πρόσκληση, δίνοντας τους το χέρι μας, να ενωθούμε όλοι μαζί και να συνεχίσει ο αγώνας για μία κοινωνία δίκαιη και ισότιμη.

Mini CV

Η Μερόπη Σταυρινού γεννήθηκε το 1979 στο Μοσχάτο Αττικής, από Έλληνες ομογενείς εξ Αιγύπτου. Σπούδασε λογιστική στο ΑΤΕΙ Λάρισας, όπου και αποφοίτησε το 2002. Μετά τις σπουδές εργάστηκε σε διάφορες εταιρείες, ενώ σήμερα εργάζεται σε μια πολυεθνική εταιρεία. Το 2015 αποφάσισε να συμμετάσχει στα σεμινάρια φωτογραφίας του Δήμου Καλλιθέας. Το 2022 συμμετείχε για μικρό χρονικό διάστημα στην ομάδα του πολιτιστικού συλλόγου της ΕΥΔΑΠ “Focus on the Soul”. Παράλληλα το ίδιο έτος κέρδισε την υποτροφία από τη φωτογραφική ομάδα “Diadromes Photography Seminars”, όπου πλέον παρακολουθεί μαθήματα.

  • Χώρος: Δημοτική Πινακοθήκη Καλλιθέας – Λασκαρίδου 120, Καλλιθέα | τηλ.: 210 953 7314
  • Διάρκεια: από 2 έως 6 Οκτωβρίου
  • Ώρες λειτουργίας: 10πμ-2μμ και 6μμ-9μμ