Εκθέσεις φωτογραφίας

ΜΕΡΟΠΗ ΣΤΑΥΡΙΝΟΥ: “CAPTIVITY”

Διάρκεια έκθεσης: από 6 έως 20 Μαΐου 2023!

Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Νεότητας του Δήμου Χαλανδρίου, με αφορμή τα πρόσφατα γεγόνατα στο Ιράν. Τα εγκαίνιά της θα πραγματοποιηθούν το προσεχές Σάββατο 6 Μαΐου στις 8μμ!

Η φωτογράφος εμπνευσμένη από τα γεγονότα στη χώρα της ευρύτερης γειτονιάς μας, το Ιράν, προχώρησε στη δημιουργία των λήψεων της έκθεσης. Το έργο δημιουργήθηκε για να αναδείξει την καταπίεση και τη βία που δέχονται οι γυναίκες σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης, από ένα σύστημα που φοβάται την ομορφιά, την έμπνευση, και τη δημιουργικότητά της.

Άνθρωποι της τέχνης και μη, απάντησαν στην πρόσκληση της φωτoγράφου για την υλοποίηση αυτού του εργου, θέλοντας κι αυτοί να εκφράσουν την συμπαράστασή τους στις γυναίκες του Ιράν.

Μέσα από το φωτογραφικό της πρίσμα, η δημιουργός θέλει να επικοινωνήσει προς όλο τον κόσμο ό,τι τα μαλλιά μας μπορούν να γίνουν μαντήλα, φερεντζές, αλλά και δύναμη στα χέρια μας. Είναι μία πρόσκληση, δίνοντας τους το χέρι μας, να ενωθούμε όλοι μαζί και να συνεχίσει ο αγώνας για μία κοινωνία δίκαιη και ισότιμη. 

Μοντέλα για την έκθεση ήταν οι Ronak Motazedi, Gina Carvajal, Πολύμνια Αγγελάκη, Ελένη Καρασάββα, Hana Ganji και Karimeh Ganji.

Στα εγκαίνια της έκθεσης θα παραστούν:

  • Ομιλητές: Hana Ganji – social activist, Karime Ganji – social activist, Μαρία Ντάσιου – πνευμονολόγος, αλληλέγγυα
  • Μουσική: Nashwan Farok, Πάνος Μαυρής, Βαγγέλης Χατζόπουλος
  • Ποίηση: Saied Ghasemi
  • Χορός: Γεωργία Δήμου

Mini CV

Η Μερόπη Σταυρινού γεννήθηκε το 1979 στο Μοσχάτο Αττικής, από Έλληνες ομογενείς εξ Αιγύπτου. Σπούδασε λογιστική στο ΑΤΕΙ Λάρισας, όπου και αποφοίτησε το 2002. Μετά τις σπουδές εργάστηκε σε διάφορες εταιρείες, ενώ σήμερα εργάζεται σε μια πολυεθνική εταιρεία. Το 2015 αποφάσισε να συμμετάσχει στα σεμινάρια φωτογραφίας του Δήμου Καλλιθέας. Το 2022 συμμετείχε για μικρό χρονικό διάστημα στην ομάδα του πολιτιστικού συλλόγου της ΕΥΔΑΠ “Focus on the Soul”. Παράλληλα το ίδιο έτος κέρδισε την υποτροφία από τη φωτογραφική ομάδα “Diadromes Photography Seminars”, όπου πλέον παρακολουθεί μαθήματα.

  • Χώρος: Κέντρο Νεότητας Δήμου Χαλανδρίου (Αντιγόνης & Δαναΐδων, Χαλάνδρι (πρόσβαση από Μετρό Νομισματοκοπείου).
  • Εγκαίνια: Σάββατο 6 Μαΐου, 20:00
  • Διάρκεια: από 6 έως 20 Μαΐου 2023
  • Ώρες λειτουργίας: 12:00 – 21:00
 


Aρθρογράφος

Μαίρη Μελετζή

Απόφοιτος του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας του Τ.Ε.Ι. Αθήνας. Αγαπά την φωτογραφία, αφού από όλα τα μέσα έκφρασης, είναι το μόνο που ακινητοποιεί μια συγκεκριμένη στιγμή στο χρόνο. Η φωτογραφία είναι βασικό μέσο έκφρασής της και η έρευνα την συναρπάζει. Επιπλέον, ασχολείται με τον αθλητισμό.