Photo Specials

ΥΠΟΒΡΥΧΙΕΣ ΛΗΨΕΙΣ ΣΤΑ 50.000 ΙSO!

Xάρη στην τεχνολογία, γνωρίζουμε από κοντά ένα από το ομορφότερα σπήλαια του πλανήτη!

Στο video που ακολουθεί ο βιντεολήπτης και φωτογράφος Jonas Pedersen καταγράφει την  περιήγηση των δυτών Christoffer Brenna και Sebastien Kister στo σπήλαιο “El Toh” στο Yucatan του Μεξικού το 2016.

Το βασικότερο χαρακτηριστικό του είναι πως, λίγα μόλις χρόνια πριν, θα ήταν εξαιρετικά δύσκολο να υλοποιηθεί, με δεδομένο πως, λόγω των πολύ χαμηλών φωτιστικών συνθηκών που επικρατούσαν, απαιτήθηκαν τιμές ΙSO που κυμάνθηκαν μεταξύ 3.200 και 50.000!

Το El Toh ανήκει σε ένα από τα μεγαλύτερα υποβρύχια συμπλέγματα παγκοσμίως, το οποίο απλώνεται στην περιοχή Tulum, στον Κόλπο του Μεξικού.

Θεωρείται ένα από τα ομορφότερα του συμπλέγματος, παρότι μόλις το 2004 άρχισε να εξερευνάται καταδυτικά και κρύβει ακόμα καλά τα περισσότερα απο τα μυστικά του: σε πολλά σημεία τα σκοτεινά περάσματά του είναι ιδιαίτερα στενά, γι’ αυτό και οι δύτες μετέφεραν τις μπουκάλες τους στα πλευρά τους (sidemount scuba tanks) και όχι στην πλάτη!

Για τις ανάγκες της κατάδυσης ο Pedersen χρησιμοποίησε μια Sony α7s (με picture proflile S-Log2)  και μια υποβρύχια θήκη της Nauticam. Για τις ανάγκες του φωτισμού χρησιμοποιήθηκαν λύσεις της  Gralmarine (LED 16 Duo Video, 3XML-2) και Halcyon EOS.

Δείτε το video!


Photonet Newsletter
Kάθε Τρίτη & Πέμπτη όλα τα φωτογραφικά νέα δωρεάν!

LET'S GET SOCIAL!

             









Aρθρογράφος

Photonet Staff

Νέα, ειδήσεις, άρθρα, αναλύσεις, σχόλια, ρεπορτάζ, έρευνες, portfolios και κουίζ, από τo σύνολο των μελών της συντακτικής μας ομάδας, καθώς και από το δίκτυο των ανταποκριτών και συνεργατών του περιοδικού σε όλη την Ελλάδα.

Θέλετε να σας ενημερώνουμε προσωπικά;
   

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο