Εκθέσεις φωτογραφίας

CHALKOS GALLERY: ΦΩΣ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ | ΟΡΙΑ ΣΩΜΑΤΟΣ | ΑΝΑΜΕΣΑ

Έκθεση φωτογραφίας και ποίησης των Αναστασία Μιχαήλογλου, Μαρία Σχίζα και Τάσου Σχίζα, θα πραγματοποιηθεί στη Chalkos Gallery από σήμερα 26 Ιουνίου ως τις 25 Ιουλίου 2024.

Η έκθεση περιλαμβάνει τις δουλειές των δυο φωτογράφων (Αναστασία Μιχαήλογλου και Τάσος Σχίζας) που είχε γίνει με σκοπό την ψηφιακή προβολή της σε έκθεση στο Φεστιβάλ Βόλου, τον Ιούνιο του 2018 και παρουσιάστηκε εκτυπωμένη σε έκθεση στην Αθήνα στο Αthens Heart Mall σε συνεργασία με το Photologio, τον Απρίλιο του 2019. Στη Θεσσαλονίκη θα παρουσιαστεί παράλληλα με την ποίηση της Μαρίας Σχίζα, που απαντάει στις φωτογραφίες του Τάσου Σχίζα.

Διαβάστε περισσότερες πληροφορίες για κάθε δημιουργό:

Αναστασία Μιχαήλογλου: “Φως στο σκοτάδι”

Η Αναστασία Μιχαήλογλου γεννήθηκε το 1964 στην Άνω Βροντού, Σερρών.Σε ηλικία τεσσάρων χρόνων πήγε στη Γερμανία, επέστρεψε στην Ελλάδα το 1997 και από το 2000 μένει μόνιμα στη Θεσσαλονίκη. Είναι καθηγήτρια γερμανικών. Ασχολείται με τη φωτογραφία από το 2000 και είναι μέλος της φωτογραφικής ομάδας «Φωτοπόροι». Είναι υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων, μεταφράστρια και αρθρογράφος στο περιοδικό «Φωτογραφικό Είδωλο». Έχει πραγματοποιήσει δεκατέσσερις ατομικές εκθέσεις και συμμετείχε σε εξήντα τέσσερις ομαδικές, στην Ελλάδα, Κύπρο και Νέα Υόρκη.

Αναστασία Μιχαήλογλου

Μαρία Σχίζα: Body Boundaries / Όρια Σώματος

Η Μαρία Σχίζα είναι συγγραφέας από τη Θεσσαλονίκη. Οι προπτυχιακές σπουδές της πραγματοποιήθηκαν στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου και σπούδασε Αγγλική Φιλολογία. Έκανε το μεταπτυχιακό της στο Πανεπιστήμιο του Νότινγκαμ, πάνω στη Δημιουργική Γραφή. Ολοκληρώνει το διδακτορικό της στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου, όπου ερευνά τις δυνατότητες επικοινωνίας και συνάντησης που μπορεί να προσφέρει η ekphrastic ποίηση, η ποίηση που απαντά σε έργα ζωγραφικής.

Τάσος Σχίζας: Johatsu / Ανάμεσα

Ο Τάσος Σχίζας (φωτό στην κορυφή της σελίδας) γεννήθηκε στην Αθήνα το 1964, μεγάλωσε στην Τρίπολη της Λιβύης και ζει μόνιμα στη Θεσσαλονίκη από το 1982. Από τότε η φωτογραφία αποτέλεσε γι’ αυτόν, μέσο καλλιτεχνικής έκφρασης και δημιουργίας. Διδάσκει φωτογραφία από το 1991 ως σήμερα.
Έχει διδάξει σε δημόσια και ιδιωτικά ΙΕΚ φωτογραφίας, σε σχολές Ελευθέρων Σπουδών, σε Λέσχες και σε φωτογραφικές ομάδες Δήμων της Θεσσαλονίκης. Από το 2011 διοργανώνει σεμινάρια στον Πολυχώρο Εικόνας Κούνιο και από το 2020 σεμινάρια με τηλεδιάσκεψη.
Από το 1993 ως το 1996 εξέδιδε το «Γυάλινο μάτι», το ασπρόμαυρο φωτογραφικό περιοδικό, που διανέμονταν δωρεάν στη Θεσσαλονίκη και πραγματοποίησε 20 τεύχη. Από το 1996 ως το 2010 εξέδιδε το «Φωτογραφικό Είδωλο», το μονοθεματικό καλλιτεχνικό φωτογραφικό περιοδικό, που πραγματοποίησε 28 τεύχη. Συντονίζει τις φωτογραφικές ομάδες «Φωτοπόροι» και «Φ». Επιμελείται και διοργανώνει με τις παραπάνω ομάδες το Contrast / Αντίθεση: Φεστιβάλ Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης. Από το 2011 επιμελείται και διοργανώνει τις εκθέσεις στον Πολυχώρο Εικόνας Κούνιο. Έχει πραγματοποιήσει 20 ατομικές εκθέσεις και συμμετείχε σε 54 ομαδικές.

  • Χώρος: CHALKOS GALLERY, Ιουστινιανού 21, τηλ. 2310 250956
  • Εγκαίνια: Τετάρτη 26 Ιουνίου στις 8:00 μ.μ.
  • Διάρκεια: 26 Ιουνίου – 25 Ιουλίου 2024
  • Ωράριο λειτουργίας: Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 18:30-20:30, Σάββατο, Κυριακή, Δευτέρα: κλειστά