Ενδιαφέρουν

CHANIA INTERNATIONAL PHOTO FESTIVAL 2018

Μπορείτε να συμμετάσχετε κι εσείς!

Το φετινό Φεστιβάλ θα λάβει χώρα στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου, στο Μεγάλο Αρσενάλι του Παλιού Λιμανιού των Χανίων, από τις 28 Αυγούστου μέχρι και τις 5 Σεπτεμβρίου του 2018.

Για τις παρακάτω δράσεις απαιτείται δήλωση συμμετοχής όσων θα ήθελαν να λάβουν μέρος, λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων.

Photo Marathon

Ο Μαραθώνιος θα διεξαχθεί το Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου. Όλοι οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν μαζί τους την ψηφιακή τους κάμερα. Σημείο συνάντησης θα είναι το Μεγάλο Αρσενάλι (ΚΑΜ), στο Παλιό Λιμάνι των Χανίων στις 10:30. Εκεί θα παραλάβουν την κάρτα συμμετοχής τους και όλες τις απαραίτητες πληροφορίες. Στις 11:30 θα ανακοινωθούν τα θέματα των φωτογραφιών και από αυτή την ώρα ξεκινάει επίσημα ο Μαραθώνιος. Η λήξη του Μαραθωνίου θα είναι στις 6:00 μμ και οι συμμετέχοντες θα πρέπει να βρίσκοναι στο Μεγάλο Αρσενάλι για να παραδώσουν στους υπεύθυνους 3 φωτογραφίες που έχουν επιλέξει (μία για κάθε ενότητα). Οι φωτογραφίες που θα συγκεντρωθούν θα αξιολογηθούν από την επιτροπή για να βγουν οι 3 νικητές του Μαραθωνίου που θα λάβουν δώρα. Επίσης 3 ακόμα από τους συμμετέχοντες θα λάβουν τιμητική διάκριση. Η ανακοίνωση των τελικών αποτελεσμάτων θα γίνει τη Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου στις 7:00 μμ. στο Κέντρο  Αρχιτεκτονικής Μεσογείου όπου οι νικητές θα παραλάβουν τα βραβεία τους.

Γνωριμία με τη φωτογραφία για παιδιά

Τα παιδιά, ηλικίας 8 – 12 ετών, θα έχουν την ευκαιρία να δουν μία σειρά από παλιές, αληθινές φωτογραφικές μηχανές και διάφορα μέσα αποτύπωσης της φωτογραφίας από το παρελθόν μέχρι σήμερα. Στην αρχή της δράσης τα παιδιά θα παραλάβουν ένα κουτί που θα έχει εκτυπωμένες κάποιες φωτογραφίες που αποτέλεσαν σημαντικά βήματα για την εξέλιξη της φωτογραφίας όπως είναι σήμερα καθώς και μία σειρά από φιλμ, σε διάφορα μεγέθη, για να έχουν μία πιο ολοκληρωμένη αντίληψη πάνω στο θέμα. Απαραίτητη η παρουσία ενός γονέα.

Εκτύπωση με οικιακούς εκτυπωτές

Η καινούρια γενιά εκτυπωτών συνδυάζει πολύ χαμηλό κόστος εκτύπωσης με ποιότητα που σε πολλές περιπτώσεις πλησιάζει αρκετά τους επαγγελματικούς. Πώς να πετύχετε την καλύτερη δυνατή εκτύπωση των φωτογραφιών σας χρησιμοποιώντας τον οικιακό εκτυπωτή σας; Θα ενημερωθείτε για:

  • Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσει κάποιος από την ώρα της λήψης μέχρι και την εκτύπωση του αρχείου στον οικιακό εκτυπωτή του.
  • Το πώς θα μπορέσετε να πετύχετε μία πολύ αξιόλογη εκτύπωση, χρησιμοποιώντας τον οικιακό εκτυπωτή σας και όλες τις δυνατότητες που έχει.
Όλες οι λεπτομέρειες για το Φεστιβάλ εδώ!

 – Φωτό: Brad Neathery, Unsplash

 


Aρθρογράφος

Μαίρη Μελετζή

Απόφοιτος του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας του Τ.Ε.Ι. Αθήνας. Αγαπά την φωτογραφία, αφού από όλα τα μέσα έκφρασης, είναι το μόνο που ακινητοποιεί μια συγκεκριμένη στιγμή στο χρόνο. Η φωτογραφία είναι βασικό μέσο έκφρασής της και η έρευνα την συναρπάζει. Επιπλέον, ασχολείται με τον αθλητισμό.