Χορηγίες Επικοινωνίας

CHANIA INTERNATIONAL PHOTO FESTIVAL 2022

Το Photonet είναι χορηγός επικοινωνίας – διαβάστε το πλήρες πρόγραμμα, γνωρίστε τις παράλληλες δράσεις της δριοργάνωσης!

Για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά το Chania International Photo Festival που συνδιοργανώνεται από την Blank Wall Gallery, το Δήμο Χανίων και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Χανίων, θα πραγματοποιηθεί από τις 6 έως και τις 12 Ιουλίου. 

ΟΙ διοργανωτές δηλώνουν, φέτος, “πολύ χαρούμενοι” από το γεγονός ότι το Φεστιβάλ έχει καταφέρει να δείξει τη δυναμική του σε παγκόσμιο επίπεδο. Απόδειξη αποτέλεσε η πολύ μεγάλη ανταπόκριση από τους φωτογράφους παγκοσμίως. Η συμμετοχή των φωτογράφων ξεπέρασε κάθε προηγούμενο και θα παρουσιαστεί δουλειά 480 καλλιτεχνών από 72 χώρες, μεταξύ των οποίων η Ερυθραία το Τρινιντάντ και Τομπάγκο, τα Μπαρμπέιντος και άλλες.

Μία διεθνής επιτροπή αποτελούμενη από 17 κριτές που προέρχονται από Ευρώπη, Αμερική, Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία ανέλαβε και επέλεξε τις καλύτερες φωτογραφίες από αυτές που υποβλήθηκαν και οι οποίες θα εκτεθούν στο Φεστιβάλ.

Επίσης, φέτος εκτός από το Lens Culture και το GuruShots που υποστηρίζουν το Φεστιβάλ και έχουν αναφορές σε αυτό, το διεθνώς αναγνωρισμένο περιοδικό της Leica, LFI magazine θα έχει αφιέρωμα στο Φεστιβάλ τόσο στην έντυπη έκδοση όσο και στην ψηφιακή, κάτι που είναι πολύ σημαντικό, αφού αυτό είναι απόδειξη της σημασίας του Φεστιβάλ σε διεθνές επίπεδο.

Το Φεστιβάλ θα ξεκινήσει στις 6 Ιουλίου 2022 στο Μεγάλο Αρσενάλι στο Παλιό Λιμάνι των Χανίων και στις 7 Ιουλίου θα γίνει μία παρουσίαση της δουλειάς της Gerda Taro στο Χαμάμ της οδού Κατρέ.

© Laurent Spadotto

Παράλληλες δράσεις

Στο πλαίσιο του 5ου Chania International Photo Festival θα πραγματοποιηθούν κάποιες παράλληλες δράσεις στο Χαμάμ της Οδού Κατρέ και δύο Workshops, ένα με θέμα τη Νυχτερινή Φωτογραφία και ένα με θέμα τη Φωτογραφία Φύσης καθώς και ο Φωτογραφικός Μαραθώνιος.

Όσοι θα βρίσκονται στα Χανιά και ενδιαφέρονται να λάβουν μέρος, μπορούν να μπουν στην ιστοσελίδα του Cip Festival και να δουν τον τρόπο που μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή. Εκτός από τα Workshops και το Μαραθώνιο θα υπάρξουν και εκδηλώσεις τις οποίες μπορούν να παρακολουθήσουν όλοι όσοι ενδιαφέρονται

Την Πέμπτη 7 Ιουλίου 2022, ο Λέκτορας του Τμήματος Φωτογραφίας και Οπτικοακουστικών Τεχνών της Σχολής Εφαρμοσμένων Τεχνών και Πολιτισμού του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής κ. Νίκος Αποστολόπουλος θα κάνει μία παρουσίαση του έργου και της ζωής της Gerda Taro, της πρώτης γυναίκας φωτοειδησεογράφου που σκοτώθηκε στο πεδίο της μάχης.

© Naven Kumar

Επίσης ο βραβευμένος Βέλγος φωτογράφος Alain Shroeder μιλάει για το έργο του και μας δίνει πληροφορίες για δύο δουλειές του που έχουν βραβευτεί από το World Press Photo με πρώτο βραβείο. Ο Alain μιλάει στην Μαρία Τουτουδάκη, διευθύντρια της Blank Wall Gallery και του Cip Festival, το Σάββατο 9 Ιουλίου 2022 για τις δυσκολίες που συνάντησε κατά τη διάρκεια της φωτογράφισης και τον τρόπο που τις αντιμετώπισε και μας δείχνει και άλλες φωτογραφίες πέρα από αυτές που δημοσιεύθηκαν.

Τέλος ο Bob Patterson, εκδότης του περιοδικού Street Photo Magazine, μιλάει στον Αλέξανδρο Βούτσα, που διδάσκει φωτογραφία στη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας, για τη φωτογραφία δρόμου και το πώς αυτή επηρεάστηκε από την πανδημία ανάμεσα σε πολλά άλλα ενδιαφέροντα θέματα, την Κυριακή 10 Ιουλίου 2022.

© Margarita Burgueros

  • Φωτό στην κορυφή της σελίδας: © Maalik Rahim