Ενδιαφέρουν

ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ

Ένα φωτογραφικό οδοιπορικό στην Άπω Ανατολή!

Το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη, στο πλαίσιο της λειτουργίας του Κέντρου Κινεζικών Μελετών, διοργανώνει διαδικτυακές ταξιδιωτικές παρουσιάσεις με τον παραπάνω τίτλο. Έναρξη στις 16 Φεβρουαρίου με το το Πεκίνο, όπως αυτό αναδεικνύεται μέσα από το φωτογραφικό φακό του περιβαλλοντολόγου Νίκου Στάντζου.

Έχοντας ζήσει πολλά χρόνια στη χώρα και έχοντας δημιουργήσει ισχυρούς δεσμούς με αυτήν, ο δημιουργός μοιράζεται εμπειρίες, αφηγήσεις, στοιχεία για την ιστορία και την τέχνη της Κίνας, αλλά και πολλές ταξιδιωτικές πληροφορίες σε μια σειρά 5 παρουσιάσεων, από τον Φεβρουάριο έως τον Απρίλιο 2022.

Από το Πεκίνο και τα περίχωρά του, στις αρχαίες πρωτεύουσες και στα σύνορα της χώρας, περιηγούμαστε σε άγνωστους τόπους, που διατηρούν τη μυστηριακή ατμόσφαιρα της Άπω Ανατολής. Μνημεία και φύση, εθνοτικές ομάδες, βιοποικιλότητα και μεγάλα τεχνολογικά επιτεύγματα, όπως αποτυπώθηκαν στις ταξιδιωτικές φωτογραφίες, εκπλήσσουν, εντυπωσιάζουν και μας προκαλούν να γνωρίσουμε την αθέατη πλευρά της Κίνας.

Αναλυτικό Πρόγραμμα

  • Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου: Πεκίνο
  • Τετάρτη 2 Μαρτίου: Πεκίνο & Περίχωρα
  • Τετάρτη 16 Μαρτίου: Παλιές & νέες πρωτεύουσες της Κίνας
  • Τετάρτη 30 Μαρτίου: Στα σύνορα της Κίνας – Μέρος 1ο. Από την Κίτρινη Θάλασσα στο Οροπέδιο των Ιμαλαΐων
  • Δευτέρα 11 Απριλίου: Στα σύνορα της Κίνας – Μέρος 2ο. Από τις ερήμους της κινεζικής Κεντρικής Ασίας στο τροπικό Γκουανσί

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τις παραπάνω παρουσάσεις κάνοντας την εγγραφή σας με ένα κλικ εδώ!

Μini CV

Ο Νίκος Στάντζος γεννήθηκε στη Βέροια το 1980. Σπούδασε Περιβαλλοντικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο του Μπράιτον και έκανε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στη Διαχείριση της Κλιματικής Αλλαγής στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Από το 2007 δραστηριοποιείται επαγγελματικά στην Ασία με κύριο αντικείμενο την περιβαλλοντική διαχείριση (Μαλαισία, Ιαπωνία, Ινδονησία, Κίνα, Σιγκαπούρη). Στην Κίνα ταξίδεψε για πρώτη φορά το 2008 και την περίοδο 2012-2017 έζησε και εργάστηκε στο Πεκίνο.