Ενδιαφέρουν

CHRISTIAN HOPKINS: “ΤΟ ΑΛΗΘΙΝΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗΣ”

Christian Hopkins

Ο Hopkins κατάφερε να βρεί την κάθαρση στις καταθλιπτικές του σκέψεις μέσα από την φωτογραφία.

Σε ηλικία μόλις 16 ετών, μετά τη διάγνωση του με κατάθλιψη, ο νεαρός φωτογράφος αποφάσισε να επεξεργαστεί την εμπειρία του με την ασθένεια πίσω από ένα φωτογραφικό φακό.

Το αποτέλεσμα είναι μια εκπληκτική σειρά φωτογραφιών που συλλαμβάνει την ουσία της ψυχικής ασθένειας. Οι εικόνες συνοψίζουν την κατάθλιψη, η οποία στις μέρες μας επηρεάζει 350 εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, που βιώνει σαν καθημερινότητα ο καλλιτέχνης.

Ο Hopkins, τώρα σε ηλικία 24 ετών, δήλωσε στο Huffington Post: “Χρησιμοποιώ τη φωτογραφία ως μέσο θεραπείας, για να με βοηθήσει στην αντιμετώπιση πολλών συναισθημάτων που είχα πρόβλημα να κατανοήσω κατά τη στιγμή που τα βίωνα. Κάθε φορά που ένιωθα να κατακλύζομαι από ένα συγκεκριμένο συναίσθημα, δεν ήμουν σε θέση να σκεφτώ σωστά ή να συγκεντρωθώ μέχρι να πάρω αυτό το συναίσθημα από το κεφάλι μου και να το παγιδέψω σε μια φωτογραφία.”

Δημιουργώντας αυτή τη σειρά, ο Hopkins κατάλαβε πως, εκτός από ατομική μέθοδο θεραπείας, υπηρετούσε και εκπαιδευτική μέθοδο για αυτούς που μπορεί να μην καταλαβαίνουν με ποια προβλήματα βρίσκονται συχνά αντιμέτωπα τα άτομα που υποφέρουν από αυτή την ψυχική ασθένεια.

“Πολλοί δεν καταλαβαίνουν πόσο μικρό έλεγχο μπορεί να έχουν οι άνθρωποι στις ίδιες τους τις σκέψεις και στα συναισθήματά τους όταν πάσχουν από μια ψυχική ασθένεια.” έχει πει ο φωτογράφος, προσπαθώντας να μας φέρει λεκτικά λίγο πιο κοντά στο νόημα της φωτογραφικής του σειράς.

Παρακάτω θα δείτε τις φωτογραφίες από την προσωπική μάχη του Christian Hopkins:

Μπορείτε να βρείτε επιπλέον δουλειά του φωτογράφου και backstage λήψεις στη σελίδα του στο Facebook.

Κλείνοντας, θυμίζουμε πως ο Hopkins δεν είναι ο πρώτος φωτογράφος που καταπιάνεται με ένα τόσο λεπτό θέμα. Στο παρελθόν έχουμε παρουσιάσει αντίστοιχες δουλειές των Mike Alegado και Edward Honaker.

 






Aρθρογράφος

Μυρτώ Περπινιώτη

Έχει τελειώσει τη Σχολή Ανακαίνισης και Αποκατάστασης Κτιρίων, στο Τ.Ε.Ι. Πατρών. Από μικρή την τραβούσε η μαγεία της τέχνης, σε κάθε της μορφή. Η φωτογραφία είναι το πάθος της, η έκφραση η απελευθέρωσή της, και η έρευνα η πρόκλησή της. Χρησιμοποιεί και χειρίζεται τη φωτογραφία ως μέσο επικοινωνίας και έκφρασης συναισθημάτων. Μέσα από τα άρθρα της προσπαθεί να ανακαλύψει πώς άνθρωποι με το ίδιο πάθος, όπως εκείνη, χρησιμοποιούν τη φωτογραφία, και τι εκδηλώνεται μέσα από το έργο τους.