Εκθέσεις φωτογραφίας

ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΓΑΛΑΘΡΗΣ: “9-ΕΝΝΕΑ”

Άνθρωποι από το χθες εμφανίζονται ζωντανοί και άφθαρτοι μέσα σε χώρους φθοράς και εγκατάλειψης.

Η FoKiaNou Αrt Space παρουσιάζει την έκθεση “9 – Εννέα” του Χρυσόστομου ΓαλαθρήΗ έμπνευση για την σειρά φωτογραφιών, που παρουσιάζεται μέσα από αυτή, γεννήθηκε μέσα από τα προσωπικά βιώματα του δημιουργού στο νησί της Σάμου.

Ο φωτογράφος γεννήθηκε και μεγάλωσε σε μια πόλη με παρόντα τα σημάδια ενός ακμαίου παρελθόντος όπου από παιδί παρατηρούσε τα δεκάδες αρχοντικά και τα βυρσοδεψεία να βρίσκονται σε παρακμή, αφημένα στην διάθεση του χρόνου, έτοιμα να κατερρεύσουν και να πάρουν μαζί τους τις ιστορίες του τόπου και των ανθρώπων που πέρασαν από αυτόν.

Στις φωτογραφίες αποτυπώνεται η αναβίωση σκηνών απο ενα παρελθόν με σαφείς αναφορές στη περίοδο της μεγάλης ακμής της πόλης.  Άνθρωποι από το χθες εμφανίζονται ζωντανοί και άφθαρτοι, μέσα σε χώρους φθοράς και εγκατάλειψης.  Παρουσίες σχεδόν αθάνατες, περισσότερο μνήμες παρά σάρκα, που επανέρχονται σε πείσμα του χρόνου, της φθοράς και της παρακμής σε έναν άνισο αγώνα ενάντια στη λήθη.

Μικρό Βιογραφικό

Ο Χρυσόστομος Γαλαθρής γεννήθηκε στην Σάμο. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.  Σπούδασε στην FOCUS ART SCHOOL OF ATHENS και πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο πανεπιστήμιο VEVEY SCHOOL OF PHOTOGRAPHY στην Ελβετία.  Έχει στο ενεργητικό του πέντε ατομικές εκθέσεις.  Επίσης έχει λάβει μέρος σε αρκετές ομαδικές εκθέσεις και έχει βραβευτεί με έξι βραβεία φωτογραφίας στην Ελλάδα, στο Λονδίνο και στις ΗΠΑ.  Για την δουλειά του έχουν γράψει αρκετά ΜΜΕ της Ελλάδας, ενώ αφιέρωμα στο έργο του παρουσίασε το “Κ” της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ καθώς και η εφημερίδα EGE TELEGRAPH στην Σμύρνη της Τουρκίας.  Tο πρώτο του φωτογραφικό λεύκωμα με τον τίτλο “Σάμος μνήμες μιας πατρίδας” έχει κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις Μίλητος.

  • Χώρος: Fokianou 24/7 – Φωκιανού 24, 7ος όροφος, Παγκράτι
  • Διάρκεια: ως 28 Οκτωβρίου 2017
  • Ώρες: Πέμπτη ως Σάββατο, 5μμ – 8μμ.
  • Είσοδος ελεύθερη

– Όλες οι λήψεις που παρουσιάζονται προέρχονται από την ενότητα “142” που φιλοξενείται στην ενότητα Portfolios της ιστοσελίδας του φωτογράφου.