Βιβλία Διάφορα

CINEMAGRAPH

To πρώτο βιβλίο στην Ελλάδα (και ένα από τα πρώτα στην παγκόσμια βιβλιογραφία) για το συγκεκριμένο μέσο!

Μπορείτε να αποκτήσετε το βιβλίο είτε σε μορφή e-book είτε στην έντυπη μορφή του!

Τι κοινό μπορεί να έχει ο David Bowie, η J.K. Rowling, συγγραφέας τoυ Harry Potter, και ένα ζευγάρι Αμερικανών φωτογράφων; Όλοι τους συνέβαλαν στη δημιουργία ενός νέου οπτικού μέσου!Ιστορικά, το νέο μέσο λανσαρίστηκε από τη φωτογράφο Jamie Beck και τον ψηφιακό καλλιτέχνη Kevin Burg, το 2011. Οι δυό τους -αφότου παντρεύτηκαν- κατάφεραν και ένωσαν τις ασχολίες τους (τη φωτογραφία και το βίντεο) γεννώντας παράλληλα αυτό το νέο είδος, που αργότερα ονόμασαν cinemagraph. Ή αλλιώς …“ζωντανή” φωτογραφία!

Ένα από τα cinemagraph των Jamie Beck & Kevin Burg.

Τι είχε κάνει πριν από αυτούς, πρωτοπορώντας (όπως τόσες και τόσες φόρες στην καριέρα του) ο David Βοwie; Δείτε το video από το τραγούδι Ashes to Αshes (1980) σκηνοθετημένο από τον ίδιο τον τραγουδιστή και τον David Mallet  (ένα από ακριβότερα και πιο επιδραστικά clip όλων των εποχών)  από το 20ο δευτερόλεπτο και θα καταλάβετε!

Όσο για την J.K. Rowling; Θυμηθείτε την εφημερίδα Daily Prophet από τη σειρά των ταινιών Harry Potter (2001 – 2011) :

Tα cinemagraphs είναι αποτέλεσμα της δημιουργικής ένωσης βίντεο και εικόνας, τα οποία είναι τραβηγμένα από την ίδια ακριβώς θέση με την χρήση τριπόδου. Το νέο μέσο, δανειζόμενο στοιχεία και από την εικόνα και από το βίντεο, καταφέρνει να αποδώσει μια νέα αισθητική αξία που δεν συναντάται ούτε στο βίντεο μα ούτε και στην εικόνα. Σήμερα βρίσκει εφαρμογή κυρίως στη διαφήμιση, στη μόδα και στη μουσική.

Μια πρώτη γνωριμία με το μέσο, σας προσφέρει το εισαγωγικό μας σχετικό άρθρο (σε δύο μέρη), το οποίο μπορείτε να βρείτε εδώ!

Το βιβλίο αυτό του Δρ. Νίκου Κατσουλώτου (2ο για τις εκδόσεις μας μετά το Photoshop …απλά) αποτελεί την πρώτη μελέτη στην Ελλάδα (και μια από τις πρώτες στην παγκόσμια βιβλιογραφία) για το συγκεκριμένο μέσο, που γνωρίζει ήδη εξαιρετική άνθηση στα social media – και όχι μόνο!

Η ανάλυση γίνεται:

 • Με πληθώρα από παραδείγματα – πάνω από 150 cinemagraphs παρουσιάζονται μέσω qr codes!
 • Με λεπτομερή περιγραφή του τρόπου δημιουργίας του
 • Με ξεκάθαρη σύγκριση των ομοιοτήτων και διαφορών με την κινούμενη εικόνα GIF
 • Με αναφορά στους νέους αφηγηματικούς τρόπους που προσφέρει το cinemagraph

Το βιβλίο απευθύνεται σε όλους τους ψηφιακούς δημιουργούς, τους φωτογράφους και τους εκπαιδευτές ψηφιακών μέσων. Απευθύνεται επίσης και σε όλους τους χρήστες των social media που θέλουν να ξεχωρίσουν!

 • Σελίδες: 160
 • Διάστασεις: 17×24cm
 • Τιμή πώλησης e-book στην Ελλάδα: 15€ (για όλο τον υπόλοιπο κόσμο: 17.99$)
 • Τιμή πώλησης έντυπης έκδοσης: 20€ 


Πώς να αποκτήσετε το e-book!

 

Aκολουθήστε τα παρακάτω τρία απλά βήματα:

 1. Κάντε κλικ εδώ και αγοράστε το βιβλίο μέσα από την επιλογή “Αdd to cart”. Εάν αυτή είναι η πρώτη συναλλαγή σας μέσω Magzter, η πλατφόρμα θα σας ζητήσει να εγγραφείτε (δωρεάν!) σε αυτή, μέσω του email σας ή μέσω του λογαριασμού σας στο Facebook ή στο Twitter.
 2. Μπείτε στη σελίδα των αγορών, πατώντας το σχετικό εικονίδιο που θα βρείτε πάνω δεξιά στη σελίδα:  
 3. Κάντε την πληρωμή μέσω χρεωστικής ή/και πιστωτικής κάρτας και …καλή ανάγνωση!

Εφόσον θέλετε να το διαβάσετε (και) σε συσκευές Android, iPad και iPhone, κατεβάστε τη δωρέαν εφαρμογή του Magzter, κάνοντας κλικ στο αντίστοιχο εικονίδιο!


Πώς να αποκτήσετε το έντυπο βιβλίο!

 

Παρακαλούμε συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα: