Χορηγίες Επικοινωνίας

CHANIA INTERNATIONAL PHOTO FESTIVAL 2023

Για έκτη συνεχόμενη χρονιά το φεστιβάλ, που συνδιοργανώνεται από την Blank Wall Gallery και το Δήμο Χανίων, θα πραγματοποιηθεί από τις 3 έως και τις 9 Αυγούστου. Το Photonet είναι και πάλι Χορηγός Επικοινωνίας!

Οι διοργανωτές δηλώνουν “πολύ χαρούμενοι από το γεγονός ότι το Φεστιβάλ έχει καταφέρει να δείξει τη δυναμική του σε παγκόσμιο επίπεδο”. Απόδειξη αποτέλεσε η πολύ μεγάλη ανταπόκριση από τους φωτογράφους παγκοσμίως. Αυτή τη χρονιά θα παρουσιαστεί δουλειά από περισσότερους από 450 καλλιτέχνες!

Μία διεθνής επιτροπή αποτελούμενη από 17 κριτές που προέρχονται από Ευρώπη, Αμερική, Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία ανέλαβε και επέλεξε τις καλύτερες φωτογραφίες από αυτές που υποβλήθηκαν και οι οποίες θα εκτεθούν στο Φεστιβάλ.

Επίσης, και φέτος το Lens Culture και το GuruShots που υποστηρίζουν το Φεστιβάλ έχουν αναφορές σε αυτό, κάτι που είναι πολύ σημαντικό, αφού αυτό είναι απόδειξη της αναγνώρισης του Φεστιβάλ σε διεθνές επίπεδο.

Οι καλλιτέχνες που έχουν συμμετάσχει στο Φεστιβάλ και έχουν εκθέσει δουλειά τους προέρχονται από περισσότερες από 100 χώρες, μεταξύ των οποίων η Ερυθραία το Τρινιντάντ και Τομπάγκο, τα Μπαρμπέιντος και άλλες.

Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στο Μεγάλο Αρσενάλι και στο Θέατρο “Μίκης Θεοδωράκης” στο Παλιό Λιμάνι των Χανίων λόγω του μεγάλου αριθμού των καλλιτεχνών και των φωτογραφιών που θα παρουσιαστούν.

Επίσης στα πλαίσια του Φεστιβάλ θα διεξαχθούν διάφορες ομιλίες και δράσεις στο Θέατρο “Μίκης Θεοδωράκης” καθώς και ο καθιερωμένος πια 6ος Φωτογραφικός Μαραθώνιος της πόλης των Χανίων που σκοπό έχει την ανάδειξη της πόλης και μέσα από τα μάτια των φωτογράφων που συμμετέχουν. Μία επιτροπή θα κρίνει τις φωτογραφίες και οι καλύτερες δουλειές θα βραβευθούν.

  • Φωτό στην κορυφή της σελίδας: © Agata Mendziuk, Πολωνία – η φωτογράφος συμμετείχε στο CIP 2022.