Χορηγίες Επικοινωνίας

CIP FESTIVAL: ΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ ΤΟΥ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ!

Oι τρεις καλύτερες φωτογραφίες και οι δημιουργοί τους!

To 5o Chania International Photo Festival έκλεισε τις πόρτες του με την ανακοίνωση των νικητών και την απονομή των βραβείων του 5ου Φωτογραφικού Μαραθωνίου Χανίων. Το Photonet ήταν και φέτος χορηγός επικοινωνίας του Φεστιβάλ!

Οι συμμετοχές για μία ακόμη χρονιά ήταν πολλές με αξιόλογες φωτογραφίες τόσο από Έλληνες όσο και από ξένους φωτογράφους.

Την επιτροπή που επέλεξε τις 3 καλύτερες φωτογραφίες αποτέλεσαν οι: Νίκος Αποστολόπουλος (Λέκτορας στο τμήμα Φωτογραφίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής), ο Μάρκος Δολόπικος (Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Blank Wall Gallery και του Cip Festival) και η Μαρία Τουτουδάκη (Διευθύντρια της Blank Wall Gallery και του Cip Festival).

Οι νικητές του Μαραθωνίου είναι:

  • Ματθαίος Μακαρώνας, 1o Βραβείο (φωτό στην κορυφή της σελίδας)
  • Γρηγόρης Φιλιππάτος, 2o Βραβείο

Γρηγόρης Φιλιππάτος

  • Maureen Vastardis, 3o Βραβείο

Maureen Vastardis

ΟΙ διοργανωτές δήλωσαν φέτος “ιδιαίτερα χαρούμενοι” γιατί 103 φωτογράφοι που συμμετείχαν στο Φεστιβάλ βρέθηκαν στα Χανιά κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ με τις οικογένειές τους και φίλους τους, δίνοντας μία πολυπολιτισμική νότα στο Φεστιβάλ. Γνωρίστηκαν μεταξύ τους και δημιούργησαν νέες φιλίες.

Η μεγάλη συμμετοχή των φωτογράφων και το επίπεδο της δουλειάς τους που σχολιάστηκε θετικά από όλους τους επισκέπτες της έκθεσης αποτέλεσαν κίνητρο για τη Blank Wall Gallery και την ομάδα του Cip Festival να καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την πραγματοποίησή του.

Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ 481 φωτογράφοι από 85 χώρες, παρουσίασαν τη δουλειά τους στα Χανιά, σε ένα από τα παλιότερα και πιο εμβληματικά κτίρια της πόλης το Μεγάλο Αρσενάλι και στο Χαμάμ της Οδού Κατρέ όπου πραγματοποιήθηκαν τα Workshops και η παρουσίαση από τον κ. Νίκο Αποστολόπουλο για τη ζωή και το έργο της Gerda Taro.


Photonet Newsletter
Kάθε Τρίτη & Πέμπτη όλα τα φωτογραφικά νέα δωρεάν!

   Aρθρογράφος

Μαίρη Μελετζή

Απόφοιτος του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας του Τ.Ε.Ι. Αθήνας. Αγαπά την φωτογραφία, αφού από όλα τα μέσα έκφρασης, είναι το μόνο που ακινητοποιεί μια συγκεκριμένη στιγμή στο χρόνο. Η φωτογραφία είναι βασικό μέσο έκφρασής της και η έρευνα την συναρπάζει. Επιπλέον, ασχολείται με τον αθλητισμό.

Θέλετε να σας ενημερώνουμε προσωπικά;