Πανελλήνιοι Διαγωνισμοί Χορηγίες Επικοινωνίας

“CLICK FOR LIFE”: ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟΝ 1ο ΦΩΤΟΜΑΡΑΘΩΝΙΟ ΕΛΠΙΔΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ

Μια πρωτότυπη, πανελλαδική δράση ευαισθητοποίησης μέσω της φωτογραφίας, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2024, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου.

Ο Φορέας Τέχνης στην Υγεία “Eyes of Light” προσκαλεί ανθρώπους από κάθε γωνιά της Ελλάδας, να συμμετέχουν στον 1ο Φωτομαραθώνιο Ελπίδας Click for Life, έναν αλλιώτικο φωτογραφικό διαγωνισμό δημιουργικότητας και αλληλεγγύης. Το Photonet είναι Χορηγός Επικοινωνίας. 

Για πρώτη φορά στη χώρα μας, φωτογραφίζοντας ατομικά ή ομαδικά, από όπου κι αν βρισκόμαστε, θα στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα στήριξης στους συνανθρώπους μας που βρίσκονται αντιμέτωποι με τον καρκίνο.

Τι σημαίνει Click for Life: 5 θέματα, 12 ώρες, 30 νικητές, αμέτρητες στιγμές ελπίδας

Ο Φωτομαραθώνιος είναι ανοιχτός σε όλους, ανεξαρτήτως γνώσεων φωτογραφίας ή εμπειρίας καρκίνου. Ο καθένας μπορεί να συμμετάσχει ως Φωτογράφος ή Ερασιτέχνης, ανάλογα με τον εξοπλισμό του (κάμερα ή κινητό).

Στις 4 Φεβρουαρίου θα ανακοινωθούν 5 θέματα στο πνεύμα της συμπερίληψης, της αισιοδοξίας και της ελπίδας. Το κοινό θα έχει 12 ώρες για να τα αποτυπώσει στο φακό με τη δική του οπτική, φωτογραφίζοντας οπουδήποτε, ακόμα και στο σπίτι. Στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη θα υπάρχει ακόμη η δυνατότητα συμμετοχής σε ομαδικούς φωτογραφικούς περιπάτους.

Όλοι οι συμμετέχοντες θα αναρτούν τις φωτογραφίες και τα μηνύματα τους στο site του Φωτομαραθωνίου clickforlife.gr. Οι εικόνες τους θα είναι ορατές στο κοινό, το οποίο με τη σειρά του θα ψηφίσει τις αγαπημένες του. Συνολικά 30 νικητές στις κατηγορίες Φωτογράφων και Ερασιτεχνών θα βραβευτούν, από αξιολογήσεις της κριτικής επιτροπής και από τα βραβεία του κοινού, ενώ οι ομαδικές συμμετοχές με τα περισσότερα μέλη θα λάβουν ειδικές διακρίσεις.

Γιατί πραγματοποιείται ο Φωτομαραθώνιος Click for Life

Με την εκδήλωση αυτή, φωτίζουμε το θέμα του καρκίνου, δυναμώνοντας την ευαισθητοποίηση σχετικά με την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση. Ενώνουμε τις δυνάμεις μας για να υπερβούμε το στίγμα και τα στερεότυπα, να καταπολεμήσουμε το φόβο και να διαδώσουμε το μήνυμα ότι κανείς ασθενής με καρκίνο δεν χρειάζεται να είναι μόνος. Η δράση Click for Life έχει επίσης σημαντικό και έμπρακτο αντίκτυπο, καθώς στηρίζει τα δωρεάν προγράμματα του Eyes of Light για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών με καρκίνο.

Οι εγγραφές ξεκίνησαν: ελάτε μαζί μας σήμερα

Οι εγγραφές για το Φωτομαραθώνιο πραγματοποιούνται μέσω της πλατφόρμας Μore.com με ένα κλικ εδώ, μέχρι τις 3 Φεβρουαρίου. Υπάρχουν 2 κατηγορίες εγγραφής, είτε ως Φωτογράφος (με συνεισφορά 10€) είτε ως Ερασιτέχνης (5€), καθώς και η δυνατότητα ομαδικών εγγραφών για συμμετοχή μαζί με οικογένεια και φίλους, ή στα πλαίσια ενός συλλόγου/φορέα.

Όσοι κάνουν την εγγραφή τους νωρίς, θα προλάβουν μια σειρά από εβδομαδιαία newsletter με συμβουλές για καλύτερες φωτογραφίες! Επιπλέον, τα πρώτα 100 άτομα που θα εγγραφούν, θα έχουν προτεραιότητα συμμετοχής στους δωρεάν φωτογραφικούς περιπάτους στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη.

Ο διοργανωτής του “Click for Life”

Ο Eyes of Light είναι ένας πρωτοπόρος μη κερδοσκοπικός οργανισμός που δραστηριοποιείται στον τομέα της Τέχνης στην Υγεία από το 2019, με δωρεάν προγράμματα ψυχοκοινωνικής υποστήριξης για άτομα με καρκίνο, που εστιάζουν στην ενδυνάμωση, την ευεξία και την κοινωνική σύνδεση. Οι δράσεις του περιλαμβάνουν συμμετοχικά εικαστικά έργα, εκθέσεις και καμπάνιες ευαισθητοποίησης, ξεναγήσεις σε μουσεία, και καινοτόμα, διεθνώς βραβευμένα εργαστήρια θεραπευτικής φωτογραφίας. Μαζί μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά στη μάχη κατά του καρκίνου!

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές επισκεφθείτε το Click for Life!

  • Διοργάνωση: Eyes of Light – Φορέας Τέχνης στην Υγεία.
  • Υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων, της Ένωσης Ασθενών Ελλάδας, της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου (ΕΛΛΟΚ) και της Εταιρείας Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδος (ΕΟΠΕ).
  • Χορηγός: Fujifilm Hellas.
  • Χορηγοί Επικοινωνίας: Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ), Περιοδικό ΦΩΤΟγράφος, Newsbomb, Onmed, Photonet Nexusmedia.