Εκθέσεις φωτογραφίας

COMMON (?) PEOPLE

Την προσεχή Πέμπτη 16 Μαΐου 2024, στην Gallery Della Rounick, θα εγκαινιαστεί η παραπάνω έκθεση, που αποτελεί μία συνάντηση γλυπτικής και φωτογραφίας, με φόντο το γυμνό ανθρώπινο σώμα.

Η Ισμήνη Τσοφίδου, γλύπτρια, που επικεντρώνεται στη μελέτη της ανθρώπινης φιγούρας ως βασικού μέσου έκφρασης αισθημάτων και καταστάσεων και η Ελένη Μαϊτού, φωτογράφος, η οποία μέσω του καλλιτεχνικού γυμνού και της εκφραστικότητας της κίνησης του ανθρώπινου σώματος ανακαλύπτει πάντα καινούργιους κόσμους, μας καλούν σε μία εικαστική συνύπαρξη!

Οι δύο καλλιτέχνιδες, καθεμιά υπό το πρίσμα της, προσπαθούν να μας μυήσουν στην ιδιαιτερότητα, την ομορφιά και τη δυναμική του γυμνού ανθρώπινου σώματος, μέσα από ένα διάλογο από φόρμες και εικόνες.

Σώματα καθημερινά, οικεία ή και άγνωστα μεταμορφώνονται σε έργα τέχνης και συνδιαλέγονται “παίζοντας” με τα εξέχοντα μέρη και τα κενά, με το φως και τη σκιά, ωμά, άμεσα, χωρίς καθωσπρεπισμούς και στερεότυπα.

Σώματα που άλλοτε συστρέφονται και άλλοτε απελευθερώνονται, προκειμένου να εκφράσουν, στιγμιαία ή μη, συναισθήματα και βιώματα, το “καθημερινό” και το “ανοίκειο”, ενώ παράλληλα κινούνται πέρα από τα καθορισμένα ενίοτε “κοινωνικά” δίπολα.

Σώματα “συνηθισμένων” ανθρώπων;

  • Χώρος:”DELLA ROUNICK GALLERY“, Λεβέντη 1, Κολωνάκι, 10673
  • Εγκαίνια: Πέμπτη 16 Μαΐου 2024, 19:00
  • Διάρκεια: Πέμπτη 16.05.2024 – Κυριακή 16.06.2024
  • Ώρες λειτουργίας: Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 10:00 – 20:00, Σάββατο, Τετάρτη: 10:00 – 16:00