Πoιοι είμαστε

 

Η Nexus Media EE ιδρύθηκε τον Aπρίλιο του 2024 με βασικό αντικείμενο τον τομέα των εκδόσεων του Imaging στην Ελλάδα (περιοδικά, βιβλία, bookazines) ενώ οι δραστηριότητές της επεκτείνονται και στη διοργάνωση κλαδικών εκθέσεων.

Το site μας nexusmedia.gr είναι μια online πλατφόρμα που πλαισιώνει τις έντυπες εκδόσεις μας, φιλοξενώντας ήδη πάνω από 6.700 άρθρα και φιλοδοξεί να αποτελεί μία σταθερή πηγή έμπνευσης και γνώσης για τους λάτρεις της φωτογραφίας σε όλο το φάσμα των ενδιαφερόντων τους. Πάγιος στόχος μας είναι να εμπνεύσουμε και να εκπαιδεύσουμε τους επισκέπτες μας, προωθώντας την αγάπη και την κατανόηση για την τέχνη της φωτογραφίας σε όλες τις εκφάνσεις της!

Ο Eκδότης και Διευθυντής της Nexus Μedia EE, Κωνσταντίνος Φλώρος (στο κέντρο), σε στιγμιότυπο από την βραδιά απονομής των EISA Awards 2012, στο Βερολίνο.

ΤΡΕΧΟΥΣΕΣ ΠΕΡΙΟΔΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ

 

  • Photonet 

Το απόλυτο περιοδικό πανελλήνιας κυκλοφορίας για το Imaging, απευθύνεται σε όσους θέλουν να γνωρίσουν κάθε του πτυχή.

Από το 1998 είναι αποκλειστικό μέλος της EISA στην Ελλάδα για το Expert Group Photography.

Το δημιουργικό δίδυμο που αφού έδωσε ζωή στο Photonet, το οδήγησε στην κορυφή, στα πλαίσια μια διαδρομής γεμάτης επιτυχίες που διήρκεσε 27 ολόκληρα χρόνια (1997 – 2024): Bασιλική Μελετζή – Μενέλαος Μελετζής.

ONLINE ΑΓΟΡΕΣ & ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ
Mπορείς να προμηθευτείς τεύχη του Photonet σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή (e-magazine) με ένα κλικ εδώ!

  • Photonet Professional

Το περιοδικό – εργαλείο για τον επαγγελματία του Imaging, αποστέλλεται σε όλους τους επαγγελματίες του χώρου της φωτογραφίας στην Ελλάδα. Στην ύλη του φιλοξενούνται επίσης ειδικά θέματα για τους επαγγελματίες της τηλεόρασης, του κινηματογράφου, της παραγωγής και του βίντεο.

ONLINE ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ
Γίνε τώρα συνδρομητής στο Professional, με ένα κλικ εδώ!

Το μοναδικό αυτοτελές Ημερήσιο Ημερολόγιο για τους επαγγελματίες της εικόνας στην Ελλάδα περιλαμβάνει όλες τις πληροφορίες που αφορούν στην αγορά του Ιmaging (ονόματα εταιρειών, διευθύνσεις, τηλέφωνα κ.λπ.).

ONLINE ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ
Θέλεις τα Photonet Diary & Market της τρέχουσας χρονιάς; Κλικ εδώ!

 

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΒΙΒΛΙΩΝ

Η συλλογή των τίτλων μας περιλαμβάνει πάνω από 30 τίτλους βιβλίων και λευκωμάτων, σε τομείς που αφορούν στις τεχνικές επεξεργασίας εικόνας, την ψηφιακή και ταξιδιωτική φωτογραφία, το video, και τη φωτογραφία δράσης. Νέες εκδόσεις συνεχίζουν να εμπλουτίζουν τη συλλογή μας σε ετήσια βάση! Όλα τα βιβλία μας είναι διαθέσιμα για αποστολή στο χώρο σας, μέσω courier, χωρίς καμία επιβάρυνση για μεταφορικά έξοδα. Επιλεγμένοι τίτλοι βιβλίων μας διατίθενται άμεσα για αγορά, σε μορφή e-book. 

ONLINE AΓΟΡΕΣ & ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ
Θέλεις κάποιο από τα βιβλία μας; Κλικ εδώ για να το αγοράσεις άμεσα σε ηλεκτρονική μορφή (e-book) και εδώ για να το παραγγείλεις σε έντυπη μορφή!

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΒΟΟΚΑΖΙΝΕS

Τα bookazines συνδυάζoυν τα πλεονεκτήματα των δύο γεννητόρων τους: του βιβλίου (book) και του περιοδικού (magazine). Tα bookazines έχουν layout περιοδικού (άρα: πλούσια εικόνα που δεν επιτρέπει στο κείμενο να είναι ο μοναδικός κυρίαρχος της έκδοσης) και περιεχόμενο βιβλίου (άρα: ύλη η οποία δεν πρόκειται να καταστεί ανεπίκαιρη με το πέρασμα μιας εβδομάδας ή είκοσι ημερών). Οι σχετικές εκδόσεις μας είναι διαθέσιμες τόσο σε έντυπη μορφή όσο και ως e-books!


ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΛΑΔΙΚΩΝ ΕΚΘΕΣΕΩΝ

Από το 1998 μέχρι σήμερα, το Photonet έχει διοργανώσει συνολικά 26 εκθέσεις και ημερίδες, σε 3 διαφορετικές χώρες (Ελλάδα, Κύπρο, Βουλγαρία) και 5 διαφορετικές πόλεις (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο Κρήτης, Λεμεσό, Σόφια).

Με αντικείμενο το Imaging διοργάνωσε την «Photonet 1998», την «Expo Photo 2003» στην Αθήνα, 11 Ρhotonet Show σε Αθήνα (2006), Θεσσαλονίκη (2006, 2008, 2010, 2012, 2014, 2016, 2018) και Κύπρο (2008-2015-2016), 10 Photonet Special Days σε Αθήνα (2014-2016-2017-2018-2019-2021-2022 – 2023) και Ηράκλειο Κρήτης (2016 – 2020) και την πρώτη εκδήλωση Photonet Studies Day στην Αθήνα (2022).

Επιπρόσθετα, το 2007, στη Σόφια της Βουλγαρίας, διοργανώθηκε η δέκατη διεθνής διοργάνωση «Opto Ρhoto & Video Salon» στο Ιnter Expo & Congress Center. Το Photonet έκλεισε μια σημαντική εμπορική συμφωνία με την διοργανώτρια  Βulgarreklama Agency, αναλαμβάνοντας την αντιπροσώπευση της στην Ελλάδα. Έδωσε έτσι εξασφάλισε τη δυνατότητα συμμετοχής, για πρώτη φορά στο συγκεκριμένο εκθεσιακό θεσμό, σε εγχώριες εταιρίες, προκειμένου να δώσουν δυναμικό παρών στην αγορά των Βαλκανίων.

Το 2016 συνεργαστήκαμε με την Be Best για την 1η διοργάνωση της IMAGE+TECH Expo που αποτέλεσε το μεγαλύτερο εκθεσιακό γεγονός εικόνας και υψηλής τεχνολογίας στη χώρα μας το 2017. Η συνεργασία αυτή συνεχίστηκε και στην IMAGE+TECH expo & Photovision 2019: αυτή τη φορά το Photonet ανέλαβε το ρόλο του χορηγού επκοινωνίας της διοργάνωσης.

Τέλος, έχουμε διοργανώσει δύο εκθέσεις στην Αθήνα (2007-2009), με τίτλο «Αποδράσεις στη Φύση» για τον Υπαίθριο Τουρισμό με αυτοκινούμενο και τροχόσπιτο.


ΝΕWSLETTER – SOCIAL MEDIA

 

Κάθε Τρίτη και Πέμπτη το Photonet Newsletter αποστέλλεται δωρεάν σε πάνω από 24.000 αποδέκτες. Περιλαμβάνει νέα για τα consumer electronics, με έμφαση στο imaging.

Όλες οι φωτογραφικές ειδήσεις δημοσιεύονται καθημερινά στη σελίδα του περιοδικού στα Google News!

Το Photonet αναπτύσσει, επίσης, έντονη παρουσία με τις σελίδες του στα social media. Θα μας βρείτε συγκεκριμένα εδώ:

PHOTONET NEWSLETTER
Δες όλα τα τεύχη,  από την αρχή του 2017 μέχρι σήμερα, με ένα κλικ εδώ! Θέλεις να το λαμβάνεις στο inbox σου, δωρεάν, κάθε Τρίτη και Πέμπτη; Κλικ εδώ!