Πανελλήνιοι Διαγωνισμοί

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ “HATS”: ΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ!

Δείτε τις νικητήριες φωτογραφίες!

Μπορεί να αποτελέσει το διαχρονικό κομμάτι-κλειδί που θα απογειώσει το ντύσιμό μας, ανεξαρτήτως του φύλου ή της ηλικίας μας!

Το καπέλο ήταν το θέμα που επιλέχτηκε για τον συγκεκριμένο διαγωνισμό του Photonet, που διοργανώθηκε σε συνεργασία με το www.photocontest.gr.

1ος νικητής – Vasilis

Vasilis

Στην πρώτη θέση έχουμε ένα όμορφο και προσεγμένο πορτραίτο. Πρόκειται για μία εξαιρετική λήψη, όχι μόνο φωτογραφικά, αλλά και συνθετικά, με το πλαϊνό φως να κάνει όλη τη δουλειά, τονίζοντας ταυτόχρονα το ανοιχτόχρωμο μάτι της κοπέλας. Το καπέλο έχει τοποθετηθεί διαγώνια προς τα κάτω, με την κοπέλα να δείχνει ότι το τραβάει για να καλύψει το δεξί της μάτι, δημιουργώντας μία πολύ όμορφη σκηνοθεσία στη λήψη. Το χέρι που κρατάει το καπέλο έχει “γράψει” εξαιρετικά, χάρη στο πλαϊνό φως, και το λουλουδάκι στα μαλλιά δίνει τη δική του ξεχωριστή πινελιά στο όλο concept της φωτογραφίας.

2ος νικητής – AgJo31

AgJo31

Μία λήψη που, προσωπικά, μου βγάζει κάτι το κινηματογραφικό. Ένας καλόγερος/κρεμάστρα, στην κορυφή του οποίου βρίσκεται ένα ψεύτικο καπέλο, σε ρόλο κομπάρσου θα τολμούσα να πω, καθώς την παράσταση στη συγκεκριμένη φωτογραφία κλέβει το φόντο, με τον ιδιαίτερο φωτισμό του και τα γράμματα που υπάρχουν πάνω του. Μία λήψη που μοιάζει να θέλει να πει μια ιστορία, αφενός με τον δραματικό της κοντράστ και αφετέρου με την αίσθηση που αφήνει στο μάτι του θεατή.

3ος νικητής – georgiabc

georgiabc

Στην τρίτη θέση βρίσκεται μία αφαιρετική λήψη ενός ανθρώπου ντυμένου στα μαύρα με μαύρο καπέλο. Η φωτογράφος επέλεξε να τον τοποθετήσει ακριβώς στο κέντρο του κάδρου, βοηθώντας το μίνιμαλ ύφος τής εικόνας. Η επιλογή τού ασπρόμαυρου κρίνεται απολύτως πετυχημένη για τον ίδιο λόγο, αντιθέτως όμως, πιστεύω ότι το ελαφρύ βινιετάρισμα που έχει είναι ίσως περιττό.

Βest of the rest!

  • Oι νικητές του διαγωνισμού έχουν ανακοινωθεί στο τ. 195 του Photonet.