Πανελλήνιοι Διαγωνισμοί

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ “INTERIOR”: ΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ!

Εξερευνώντας τον …εσωτερικό κόσμο των κτιρίων που μας περιβάλλουν!

Το θέμα επιλέχτηκε επίτηδες με τρόπο που να επιτρέπει την ευρεία ανάγνωσή του και δίνει τη δυνατότητα στο φωτογράφο να το προσεγγίσει με πληθώρα διαφορετικών τρόπων.

Παρά ταύτα, η πρόκληση αποδείχτηκε ιδιαίτερα απαιτητική για τους συμμετέχοντες! Ας δούμε τις επιδόσεις σας!

1ος νικητής – Γεράσιμος Γεωργόπουλος

Γεράσιμος Γεωργόπουλος

Αν και διαθέτει μία λίγο-πολύ τυπική σύνθεση, την οποία συχνά βλέπουμε σε πολλές παραλλαγές, η συγκεκριμένη λήψη κερδίζει επάξια την πρώτη θέση στο διαγωνισμό. Το πρώτο πράγμα που μπορούμε εύκολα να αναγνωρίσουμε, είναι το άρτια ζυγισμένο κάδρο. Ο φωτογράφος, ακολουθώντας τον κανόνα των τρίτων, “τοποθέτησε” τον άνδρα στη χρυσή τομή, δίνοντάς του έτσι την προσοχή που του αρμόζει για να τραβάει την προσοχή. Ωστόσο, οι έντονες αντιθέσεις ενισχύουν τις γραμμές και τα σχήματα που δημιουργούνται μέσα στο κάδρο, και βοηθούν το μάτι του θεατή να ταξιδέψει στο μοτίβο των σκαλιών.

2ος νικητής – Γιάννης Κατσικανδαράκης

Γιάννης Κατσικανδαράκης

Στην δεύτερη θέση συναντάμε μία 100% γεωμετρική λήψη. Ή μάλλον 90%… Με μία πολύ καλή ματιά από το φωτογράφο και μία σωστή γωνία λήψης, επιτυγχάνεται τέλεια το εφέ της αντανάκλασης, προσηλώνοντας το ενδιαφέρον του θεατή. Ο άνδρας στα δεξιά, είναι το 10% που “χαλάει” τη συμμετρία της φωτογραφίας. Κατά την γνώμη μου όμως, η θέση του άνδρα λειτουργεί υπέρ της φωτογραφίας και όχι κατά. Μου αρέσει το γεγονός ότι δίνει το στοιχείο του απροσδόκητου και του αυθόρμητου και ότι βρίσκεται εκεί όπου με …”θράσος” καταστρέφει την τέλεια ισορροπία. Τέλος, μελετώντας και πάλι τις γραμμές, βλέπουμε ότι δίνουν την αίσθηση του βάθους και της συνέχειας, κάνοντας έτσι την εικόνα πιο αφηγηματική.

3ος νικητής – Νικόλας Κυραμάριος

Νικόλας Κυραμάριος

Τέλος, στην τρίτη θέση έρχεται μία πιο “ελαφριά” σύνθεση, αλλά με εξίσου σημαντικό ενδιαφέρον. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε πως συχνά, το πιο απλό είναι και το πιο όμορφο. Η χρωματική απόχρωση της συγκεκριμένης λήψης λοιπόν, “δένει” αρμονικά με το σκηνικό και το βοηθάει να αναδειχθεί περισσότερο. Ενδιαφέρον έχει επίσης το φως και οι σκιές της φωτογραφίας όπου δημιουργούν αυτό το ατμοσφαιρικό περιβάλλον.

Βest of the rest!

  • Oι νικητές του διαγωνισμού έχουν ανακοινωθεί στο τ. 191 του Photonet.