Πανελλήνιοι Διαγωνισμοί

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ “SMILE”: ΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ!

Αναμφίβολα ήταν το δυσκολότερο θέμα που κλήθηκαν να διαχειριστούν οι αναγνώστες μας μέχρι σήμερα!

Πόσο απλό είναι το να καταγράψει ο φωτογραφικός φακός ένα ενδιαφέρον χαμόγελο;

“Καθόλου!” είναι η απάντηση που προκύπτει αβίαστα, με βάση το δείγμα των εικόνων που λάβαμε για το διαγωνισμό με θέμα «Smile» που διοργανώθηκε σε συνεργασία με το www.photocontest.gr.

1ος νικητής – Έλενα Κωνσταντινίδου

Έλενα Κωνσταντινίδου

Πρόκειται για μία πολύ όμορφη λήψη, με εξαιρετικό κάδρο, ατμόσφαιρα και χρώματα. Τα φύλλα που πέφτουν σε πρώτο πλάνο, σχηματίζουν ένα δεύτερο κάδρο μέσα στο ήδη υπάρχον κάδρο της εικόνας, το οποίο κατευθύνει το μάτι του θεατή στο κεντρικό θέμα. Η περιρρέουσα ατμόσφαιρα δημιουργεί μια παραμυθένια αίσθηση, που ενισχύεται από την παρουσία του μικρού κοριτσιού με το αθώο χαμόγελο. Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για μία άρτια και συνάμα δύσκολη λήψη που απαιτεί αρκετές προσπάθειες και κρύβει παγίδες, η οποία κρίνεται πλήρως επιτυχημένη.

2ος νικητής – Μάρκος Κυπριανός

Μάρκος Κυπριανός

Στη δεύτερη θέση έχουμε και πάλι ένα μικρό κορίτσι – όμως η ιστορία που προσπαθεί να πει αυτή η φωτογραφία είναι διαφορετική. Η μικρή πρωταγωνίστρια κρύβεται και χαμογελάει, πιθανόν για μία σκανταλιά που μπορεί να έκανε  – ή μπορεί απλώς να παίζει κάποιο παιχνίδι. Αυτό είναι το πιο ωραίο στοιχείο σε αυτή την εικόνα: μπορεί να γεννήσει πολλές ιστορίες στο μυαλό του θεατή της! Η επιλογή του ασπρόμαυρου ενισχύει με τον τρόπο της την αφήγηση αυτή.

3ος νικητής – Έλενα Γιαννουλάκη

Έλενα Γιαννουλάκη

Στην τρίτη θέση, έχουμε μία φωτογραφία θεωρητικά απλή, η οποία όμως είναι απόλυτα εστιασμένη στο θέμα του διαγωνισμού, δηλαδή το χαμόγελο. Η στιγμή που έχει διατυπωθεί σε αυτό το καρέ, έχει τη δύναμη να μεταφέρει στο θεατή μια αίσθηση χαράς και ξενοιασιάς, δημιουργώντας του με τη σειρά της κι αυτή τις δικές της ιστορίες.

Βest of the rest!

  • Oι νικητές του διαγωνισμού έχουν ανακοινωθεί στο τ. 191 του Photonet.