Νέα Χορηγίες Επικοινωνίας

«ΗΜΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ» 2017

Στόχος η προβολή της τέχνης της φωτογραφίας στην Κόρινθο αλλά και η δημιουργία ενός εξωστρεφούς festival!

Για τρίτη χρονιά, η Φωτογραφική Λέσχη Κορίνθου – Corinthian Photography Club, σε συνεργασία με το Πελοποννησιακό Ινστιτούτο Τεχνών, τα Global Arts Studios, το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Κορινθίων, την Πινακοθήκη του Δήμου Κορινθίων και την Περιφέρεια Πελοποννήσου διοργανώνει τις “Ημέρες φωτογραφίας Κορινθίας”  – “Corinth exposed”. Το Photonet είναι χορηγός επικοινωνίας.

Από το 2012 η Λέσχη Κορίνθου έχει δημιουργήσει πολλές φωτογραφικές δράσεις και εκθέσεις που έχουν πάντα σκοπό αφενός την καλλιτεχνική εκπαίδευση όσων συμμετέχουν, αφετέρου την προβολή της περιοχής της Κορινθίας και του Πολιτισμού της. Σκοπός των “Ημερών Φωτογραφίας” είναι η προβολή της τέχνης της φωτογραφίας στην Κόρινθο αλλά και την δημιουργία ενός εξωστρεφούς festival που θα προβάλλει και τον ίδιο τον τόπο.

Αναλυτικά το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

Από 21 Απριλίου: Degree show

Οι Ημέρες Φωτογραφίας Κορινθίας 2017 ξεκίνησαν ήδη με την 8η έκθεση φωτογραφίας των αποφοίτων σπουδαστών των εργαστηρίων ελευθέρων σπουδών Global Arts Studios (ακαδημαϊκής περιόδου 2016-2017) που φιλοξενούνται στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό κέντρο (στον Ισθμό της Κορίνθου στην είσοδο Λουτρακίου). Συμμετέχουν οι: Μαγδαληνή Βυτινιώτη, Alex Γαμβρούλη, Γιώργος Γεωργόπουλος, Τάκης Γκότσης, Δημήτρης Δημητρίου, Αναστασία Κελαθανασίου, Αναστασία Κεχαγιά, Μάνος Κουνελάκης, Άννα Μπιτσούνη, Βασίλης Παναγιωτόπουλος, Ελευθερία Σπηλιοπούλου, Σοφία Σπυροπούλου, Βασιλική Στάμου, Κώστας Στεφανόπουλος, Πένη Τσετσώνη.

30 Απριλίου 2017 / Παρουσιάσεις

1) Σεμινάριο και Work shop με θέμα FoodPhotography από τον καθηγητή φωτογραφίας των Global Arts Studios και εισηγητή εκπαιδευτικών θεμάτων του Corinthian Photography Club Αναστάση Πρωτοπαπά. Δωρεάν για τους συμμετέχοντες (περιορισμένος αριθμός θέσεων). Ο τόπος και η ακριβής ώρα θα ανακοινωθούν στο https://corinthexposed.globalarts.gr

2) Παρουσίαση της Φωτογραφικής ομάδας Extreme Photographers στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό κέντρο, την Κυριακή 30 Απριλίου 2017 και ώρα 17.00.

6 Μαΐου 2017 (7μμ): Expressions

Έκθεση φωτογραφίας της Φωτογραφικής Λέσχης Κορίνθου / Corinthian Photography Club και των νικητών του διαγωνισμού στο Instagram. Απονομή βραβείου των Global Arts Studios και απονομή βραβείου OLYMPUS Greece.
Χώρος: Πινακοθήκη Δήμου Κορινθίων (Κολοκοτρώνη 4, Κόρινθος).

20 Μαΐου 2017 / HERITAGE

1) Παρουσίαση του Φωτογράφου Χρήστου Παυλίδη και της φωτογραφικής μεταπτυχιακής εργασίας του για τα graffiti της Αθήνας, στα πλαίσια του μεταπτυχιακού προγράμματος του Middlesex University, παραρτήματος Αθηνών ΑΚΤΟ. Ο τόπος και η ακριβής ώρα θα ανακοινωθούν στο https://corinthexposed.globalarts.gr.

2) Έκθεση φωτογραφίας των νικητών του διαγωνισμού του Πελοποννησιακού Ινστιτούτου Τεχνών, με θέμα “Η αποτύπωση της Πολιτιστικής μας Κληρονομιάς με μια σύγχρονη φωτογραφική ματιά HERITAGE”. Θα φιλοξενηθεί στην Πινακοθήκη Δήμου Κορινθίων (Κολοκοτρώνη 4, Κόρινθος) το Σάββατο 20 Μαΐου 2017, στις 7μμ.