Ενδιαφέρουν

ΣΟΦΙΑ ΔΑΛΑΜΑΓΚΑ: ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΑΥΤΟΠΟΡΤΡEΤΟΥ

Τι πρέπει να κάνετε βήμα – βήμα: από τη σύλληψη μιας ιδέας μέχρι την υλοποίησή της!

Το συγκεκριμένο διαδικτυακό σεμινάριο απευθύνεται σε όσους θέλουν να διευρύνουν τις γνώσεις τους πάνω στην αυτοπροσωπογραφία με σκοπό την αυτοέκφραση, τον πειραματισμό και την ανάπτυξη ατομικών θεματικών.

  • Ποια ήταν εξέλιξη του αυτοπορτρέτου μέσα στο χρόνο μέχρι και σήμερα;
  • Πώς η σύγχρονη εννοιολογική προσέγγιση στη φωτογραφία διεύρυνε τα όρια της αυτοπροσωπογραφίας;

Το σεμινάριο αποτελείται από τρεις δίωρες διαδικτυακές συναντήσεις που θα πραγματοποιηθούν μέσω skype. Η μία ώρα θα αφιερώνεται στη θεωρία και θα ακολουθεί κριτική portfolio των συμμετεχουσών/οντων με τα δικά τους αυτοπορτρέτα.

Mέσα από την στοχευμένη και εποικοδομητική κριτική θα οδηγηθούμε στην εξέλιξη και την ανάπτυξη σειράς φωτογραφιών με συνοχή και ενιαία θεματική.

Τα θέματα τα οποία πραγματεύεται το σεμινάριο αφορούν: 1) τη σκηνοθετική πρακτική, 2) τον τρόπο ένταξης της θεατρικότητας και των σουρεαλιστικών στοιχείων στην δημιουργία αυτοπορτρέτων, 3) στα ζητήματα που πραγματεύτηκαν καταξιωμένοι φωτογράφοι μέσω του αυτοπορτρέτου.

Προϋποθέσεις συμμετοχής

Θα χρειαστεί ένας λογαριασμός σας συνδεδεμένος με το Skype

Ημερομηνίες διαδικτυακών συναντήσεων

  • 1η συνάντηση: Σάββατο 30 Νοεμβρίου (θεωρία – κριτική portfolio)
  • 2η συνάντηση: Κυριακή 01 Δεκεμβρίου (θεωρία – κριτική portfolio)
  • 3η συνάντηση: Σάββατο 15 Δεκεμβρίου (κριτική των νέων αυτοπορτραίτων που θα έχουν δημιουργηθεί στο διάστημα των 15 ημερών που θα έχουν μεσολαβήσει μέχρι τη τρίτη διαδικτυακή μας συνάντηση)


Info
  • Διάρκεια κάθε συνάντησης: 18:00 – 20:00
  • Κόστος συμμετοχής: 40€ το άτομο
  • Εγγραφές μέχρι: Παρασκευή 29 Νοεμβρίου

Bio

Η Σοφία Δαλαμάγκα γεννήθηκε το 1984 στη Λαμία. Είναι απόφοιτος ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής. Το 2011 παρακολούθησε μαθήματα φωτογραφίας στο καλλιτεχνικό εργαστήρι Ζωγράφου. Από τότε έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις, φωτογραφίες και project της έχουν διακριθεί σε διαγωνισμούς και έχουν δημοσιευτεί σε περιοδικά και διαδίκτυο σε Ελλάδα και εξωτερικό. Το 2016 πραγματοποίησε την 1η ατομική της έκθεση στην Κέρκυρα. Το 2017 αποτέλεσε συντάκτρια του IFocus.gr . Παράλληλα, παρακολούθησε το πρόγραμμα εκπαίδευσης του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών  «Η φωτογραφία στην υπηρεσία της Διαφήμισης». Το 2018 ολοκλήρωσε την εξ αποστάσεως παρακολούθηση των προγραμμάτων Seeing through Photographs του μουσείου Μοντέρνας Τέχνης Νέας Υόρκης (MOMA) & The Camera Never Lies του πανεπιστημίου του Λονδίνου (University of London). To 2019 αποτέλεσε συντάκτρια του Photologio.gr και ολοκλήρωσε την εξ αποστάσεως παρακολούθηση του προγράμματος Modern Art & Ideas (MOMA).  Το 2020 παρακολούθησε το πρόγραμμα Sexing the canvas, Art and gender του Πανεπιστημιου της Μελβούρνης και ολοκλήρωσε επιτυχώς την παρακολούθηση του κύκλου επιμορφωσης: Επιμέλεια και οργάνωση Εκθέσεων, ενώ επιμελήθηκε την ετήσια έκθεση φωτογραφίας της Φωτογραφικής ομάδας Κέρκυρας Φωτοκλικ. To 2021 ολοκλήρωσε την παρακολούθηση του προγράμματος Words Spun Out of Images: Visual and Literary Culture in Nineteen Century Japan Πανεπιστημίου του Τόκιο. To 2021 παρουσίασε το project SHAME στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Athens Pride  στο χώρο του Τεχνόπολις και ολοκλήρωσε την παρακολούθηση του σεμιναρίου «Απουσία και διεκδίκηση. Εξερευνώντας της απεικόνιση των γυναικών μέσα στην τέχνη» του Διεπιστημονικού Ινστιτούτου Περιβαλλοντικών και Κοινωνικών Ερευνών. To 2021 παρουσίασε το project SHAME στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Athens Pride. To 2022 επιμελήθηκε τa συλλογικά art project Υπό Διαπραγμάτευση και Everything but the girl ενώ παράλληλα ξεκίνησε να παραδίδει διαδικτυακά μαθήματα δημιουργικής Φωτογραφίας και αισθητικής της εικόνας μέχρι σήμερα. Το 2024 επιμελήθηκε το συλλογικό art project FASMA. Είναι εξωτερικός συνεργάτης του περιοδικού  Photonet.


EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ



Φωτό άρθρου: Σοφία Δαλαμάγκα