Ενδιαφέρουν

ΣΟΦΙΑ ΔΑΛΑΜΑΓΚΑ: ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ & ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ ΓΙΑ 2Η ΧΡΟΝΙΑ!

Για το 2023 θα υπάρξουν τμήματα αρχαρίων & προχωρημένων. Διαβάστε όλες τις σχετικές λεπτομέρειες!

Mέσα από αυτή τη σειρά μαθημάτων σταδιακά οι συμμετέχουσες/οντες θα διδαχτούν ποια είναι τα στοιχεία μιας καλής φωτογραφίας.

Παράλληλα, θα λάβουν απαντήσεις για μια σειρά από ερωτήματα όπως τα εξής: πώς αποκτάμε προσωπικό ύφος και βλέμμα; Πώς σκηνοθετούμε μια εικόνα; Πώς μπορούμε να αφηγηθούμε μια ιστορία μέσα από μια σειρά φωτογραφιών; Πώς η αισθητική διαμορφώνει την οπτική μας; Πώς μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα portfolio με συνέπεια και συνοχή;

Tι θα περιλαμβάνουν τα μαθήματα

Στο πλαίσιο των εβδομαδιαίων μαθημάτων, μέσα από μια δημιουργική και διαδραστική διαδικασία, συμμετέχουσες/οντες θα ανακαλύπτουν και θα πειραματίζονται μέσα από διαφορετικά είδη και στυλ φωτογράφησης στη διαμόρφωση ενός προσωπικού ύφους μέσα από την θεωρία και γνωριμία με το έργο μεγάλων φωτογράφων, ασκήσεις, video, κριτική φωτογραφιών, εποικοδημητική συζήτηση αλλά και οργάνωση δράσεων, με σκοπό την εξάσκηση αλλά και την κοινωνικοποίηση!

Απώτερος στόχος, στο τέλος των μαθημάτων, είναι να αποκτήσουν μια ολοκληρωμένη εμπειρία και γνώση του μέσου αλλά και ένα προσωπικό ύφος που θα τις/τους οδηγήσει σε νέες δημιουργικές προκλήσεις αλλά και την υλοποίηση ενός project!

Βιογραφικό σημείωμα

Η Σοφία Δαλαμάγκα γεννήθηκε στη Λαμία και είναι απόφοιτος ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής. Το 2011 παρακολούθησε μαθήματα φωτογραφίας στο Καλλιτεχνικό Εργαστήρι Ζωγράφου. Από τότε έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές εκθέσεις. Φωτογραφίες και project της έχουν διακριθεί σε διαγωνισμούς και έχουν δημοσιευτεί σε περιοδικά και διαδίκτυο σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Το 2016 πραγματοποίησε την 1η ατομική της έκθεση στην Κέρκυρα. Το 2017 αποτέλεσε συντάκτρια του iFocus.gr . Παράλληλα, παρακολούθησε το πρόγραμμα εκπαίδευσης του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών «Η φωτογραφία στην υπηρεσία της Διαφήμισης». Το 2018 ολοκλήρωσε την εξ’ αποστάσεως παρακολούθηση των προγραμμάτων Seeing through Photographs του Μουσείου Μοντέρνας Τέχνης Νέας Υόρκης ( MOMA) & The Camera Never Lies του Πανεπιστημίου του Λονδίνου (University of London). To 2019 αποτέλεσε συντάκτρια του Photologio.gr και ολοκλήρωσε την εξ’ αποστάσεως παρακολούθηση του προγράμματος Modern Art & Ideas (MOMA).

Το 2020 παρακολούθησε το πρόγραμμα Sexing the CanvasArt and Gender του Πανεπιστημίου της Μελβούρνης και ολοκλήρωσε επιτυχώς την παρακολούθηση του κύκλου επιμόρφωσης: Επιμέλεια και οργάνωση Εκθέσεων, ενώ επιμελήθηκε την ετήσια έκθεση φωτογραφίας της Φωτογραφικής Ομάδας Κέρκυρας Φώτοκλικ. Την ίδια χρονιά προβλήθηκε σε διάφορα φεστιβάλ το ντοκιμαντέρ του Ανδρέα Κατσικούδη «Γιατί Φωτογραφίζουμε», στο οποίο παρουσιάζεται εκτενώς η ίδια.

To 2021 ολοκλήρωσε την παρακολούθηση του προγράμματος Words Spun Out of Images: Visual and  Literary Culture in Nineteen Century Japan (Πανεπιστημίου του Τόκιο). To 2021 παρουσίασε το Project SHAME στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Athens Pride στο χώρο Τεχνόπολις και ολοκλήρωσε την παρακολούθηση του σεμιναρίου «Απουσία και διεκδίκηση. Εξερευνώντας την απεικόνιση των γυναικών μέσα στην τέχνη», του Διεπιστημονικού Ινστιτούτου Περιβαλλοντικών και Κοινωνικών Ερευνών. Είναι επίσης εξωτερικός συνεργάτης του περιοδικού Photonet των εκδόσεών μας.


ΙΝFO 


  • Δηλώσεις συμμετοχής: μέχρι την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2023
  • Ενάρξη Διαδικτυακών Μαθημάτων: Δευτέρα 1 Οκτωβρίου, στις 19:00 (τμήμα αρχαρίων) & Τετάρτη 3 Οκτωβρίου στις 19:00 (τμήμα προχωρημένων)
  • Διάρκεια Μαθημάτων: 6 μήνες (24 δίωρα μαθήματα)
  • Hμέρα και ώρα διεξαγωγής μαθημάτων: Κάθε Δευτέρα στις 19:00 (τμήμα αρχαρίων) και κάθε Τετάρτη στις 19:00 (τμήμα προχωρημένων) – Ανάλογα με τις ανάγκες του γκρουπ, υπάρχει η δυνατότητα ευελιξίας και επαναπροσαρμογής των ωρών και των ημερών.
  • Κόστος Συμμετοχής: 30€/ανά μήνα το άτομο
  • Προϋποθέσεις συμμετοχής: βασική γνώση του φωτογραφικού μέσου και διάθεση για πειραματισμό. Ύπαρξη φωτογραφικής μηχανής, Η/Υ, εφαρμογή Skype

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ


  • Φωτό: Σοφία Δαλαμάγκα