Εκθέσεις φωτογραφίας

DANIEL FRANC: “INVISIBLE WORLDS”

Διάρκεια έκθεσης: από 9 έως 21 Σεπτεμβρίου 2022. Xώρος: Blank Wall Gallery.

Ο Daniel Franc, ένας διεθνώς αναγνωρισμένος και βραβευμένος φωτογράφος εναέριας καλλιτεχνικής φωτογραφίας από την Πράγα, μας ταξιδεύει με το drone του πάνω από τοπία, ποτάμια, δάση, θάλασσες, ακόμη και βιομηχανικές περιοχές πολλών χωρών, για να μας εκπλήξει με νέες ανακαλύψεις στον κόσμο που νομίζαμε ότι ξέραμε.

Η ενασχόλησή του και η αγάπη του για τη φύση από μικρή ηλικία τον ώθησε στη φωτογραφία τοπίου. Από το 2017, δημιουργεί καλλιτεχνικές εναέριες φωτογραφίες που παρουσιάζουν τις κρυμμένες ομορφιές του κόσμου. Κάνει ένα βήμα πέρα από τη φωτογραφία τοπίου και εξερευνά τον κόσμο από ψηλά παίζοντας με τα σχήματα και τα χρώματα δείχνοντάς μας κάτι που δεν μπορούμε να δούμε μέσα από την προοπτική μας. Πολλές φορές οι φωτογραφίες του απεικονίζουν την επέμβαση του ανθρώπου στη φύση και τα αρνητικά της αποτελέσματα. Μιλάνε για τα συναισθήματα του καλλιτέχνη, που δεν μπορούν να εκφρασθούν με λέξεις, όμως είναι ορατά στις εικόνες που δημιουργει.

Για τον Daniel Franc πολλές φορές δε χρειάζονται πολλά λόγια για να ειπωθεί μία ιστορία. Προτιμά να αφήνει το θεατή να φτιάχνει τις δικές του ιστορίες με αφετηρία την εικόνα που βλέπει μπροστά του. Αυτός είναι και ο λόγος που οι φωτογραφίες του είναι άτιτλες. Θέλει ο θεατής να δώσει το δικό του τίτλο στην εικόνα που βλέπει μπροστά του.

Είναι νικητής πολλαπλών βραβείων, κυρίως της 1ης και της 2ης θέσης στα Minimalist Photo Awards, της 3ης θέσης στον διαγωνισμό IPA One Shot, της 1ης και 2ης θέσης στο Czech Nature photo, της 1ης θέσης στην κατηγορία Aerial από τη Royal Geographical Society UK και 2ης θέσης στην κατηγορία drone από τα ND Awards. Κατέχει περισσότερα από 40 άλλα βραβεία και τιμητικές διακρίσεις σε διεθνείς διαγωνισμούς

Ο Daniel θα βρίσκεται στην Αθήνα στα εγκαίνια της έκθεσης και θα κάνει δύο ομιλίες πάνω στη φωτογραφία με drone για όσους ενδιαφέρονται, την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου στις 21:00 και το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου στις 13:00.

  • Xώρος: Blank Wall Gallery, Υακίνθου 12 Κυψέλη – Τηλ.: 211 4052 138 
  • Έναρξη έκθεσης: Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου, 20:00
  • Διάρκεια έκθεσης: από 9 έως 21 Σεπτεμβρίου 2022
  • Ωράριο Λειτουργίας: Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη, Παρασκευή 17:30 – 21:30, Σάββατο 12:30 – 14:30, Πέμπτη, Κυριακή κλειστά
  • Είσοδος ελεύθερη