Εκθέσεις φωτογραφίας

ΣΙΣΣΥ ΔΑΒΡΗ: “Ο ΚΟΣΜΟΣ ΜΟΥ”

Έναρξη έκθεσης: Παρασκευή 2 Ιουνίου, στις 21:00!

Ο ΔΟΠΑΠ Ραφήνας Πικερμίου και ο Δήμος Ραφήνας Πικερμίου σας προσκαλούν στην ατομική έκθεση Εικαστικής Φωτογραφίας της φωτογράφου Σίσσυς Δάβρη στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ραφήνας Πικερμίου.

Η ίδια η δημιουργός σημειώνει σχετικά: “Οι φωτογραφίες που περιλαμβάνονται στην έκθεση με τίτλο «Ο Κόσμος μου» έχουν δημιουργηθεί τα τελευταία δύο χρόνια. Σκηνοθετώ και φωτογραφίζω λεπτομέρειες του φυσικού βασιλείου από πολύ κοντά. Ανεξάρτητα, φωτογραφίζω ανθρώπους και τους τοποθετώ σε μία σουρεαλιστική σκηνοθεσία. Η αντιστροφή στην κλίμακα μεγεθών δείχνει το μεγαλείο της Φύσης. Έμπνευσή μου είναι η αρμονική, συμφιλιωμένη σχέση του ανθρώπου με τον εαυτό του, με τη φύση, με τους άλλους, με το περιβάλλον, με τη γη. Στόχος μου, εικόνες εικαστικής αρμονίας σε ένα αισιόδοξο, ειρηνικό μέλλον στον όμορφο πλανήτη μας».

Ο φωτογράφος Τάσος Σχίζας επισημαίνει με τη σειρά του: “σύμφωνα με τον Ansel Adams, οι φωτογραφίες μας είναι το πορτρέτο του εαυτού μας. Οι φωτογραφίες της Σίσσυς Δάβρη επιβεβαιώνουν έντονα αυτήν την άποψη. Όταν κοιτάζω τις φωτογραφίες της, είναι σαν να βλέπω την εικόνα της, το είδωλό της, τον υπέροχο εσωτερικό κόσμο της. Κάθε φωτογραφία της περιέχει την ιδιαίτερη ματιά της και την τρυφερή προσέγγιση που έχει απέναντι στους ανθρώπους που φωτογραφίζει. Οι συνθέσεις της είναι μελετημένες, με άποψη και με ένα βαθύ σκεπτικό, που συνδέει το κάθε άτομο με το ιδανικό περιβάλλον του. Κάθε φωτογραφία και μια ιστορία, ένα παραμύθι, που μας ταξιδεύει στον μαγικό «Κόσμο» της Σίσσυς”.

  • Χώρος: Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ραφήνας – Πικερμίου, Αραφηνίδων Αλών και Έλλης Αλεξίου 1 | τηλ: 22940 26073
  • Εγκαίνια: Πέμπτη 1η Ιουνίου, στις 19:30
  • Διάρκεια: από 1 έως 12 Ιουνίου 2023
  • Ωράριο: Δευτέρα έως Παρασκευή: 9:00-14:00 & 17:00-19:30, Σάββατο & Κυριακή: κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού στο 6937 322636

  • Φωτό: Σίσσυ Δάβρη
 


Aρθρογράφος

Κωνσταντίνος Φλώρος

Στην Νexus Publications AΕ από το 1998, είναι σήμερα ο Διευθυντής Εκδόσεων της εταιρίας. Mέλος της EISA (Expert Imaging and Sound Association) από το 2003. Μέλος της Ένω­σης Συντακτών Περιοδικού-Ηλεκτρονικού Tύπου (EΣΠΗΤ) και της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων (ΙFJ) από το 2005.