Χορηγίες Επικοινωνίας

ΑΥΛΑΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ “ΗΜΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ” ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

Η έκθεση «ΣΤΑΧΥΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΑΦΙ ΜΑΣ» θα συνεχιστεί μέχρι και τις 2 Ιουνίου.

Το ταξίδι μέσα από τη φωτογραφία πλησιάζει στο τέλος του. Το φεστιβάλ ΜΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ, που συνδιοργανώνεται από τη Φωτογραφική Λέσχη Πάτρας – “ΗΔΥΦΩΣ” και τη Δημοτική Βιβλιοθήκη – Πολιτιστικό Οργανισμό Δήμου Πατρέων που ξεκίνησε στις 5 Μαΐου ολοκληρώνεται με την Τελετή Λήξης – Απονομή Βραβείων Φωτομαραθωνίου που θα πραγματοποιηθεί σήμερα Κυριακή 28 Μαΐου, στο αίθριο του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου στις 20:00 μ.μ.

H είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη. Τη βραδιά θα συνοδεύσει με μουσική ο ιντερνετικός ραδιοφωνικός σταθμός sinradio.

Στο σχετικό δελτίο τύπου γίνεται αναφορά για τις δράσεις του Φεστιβάλ:

Περιληπτικά να αναφέρουμε ότι σε αυτό το διάστημα των 30 ημερών ταξιδέψαμε αρχικά μέσα από τις φωτογραφίες του Κώστα Μπαλάφα που εκτίθενται στον υπέροχο χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πατρών, με παρέα μας το Μουσείο Μπενάκη. Επόμενος σταθμός μας ο 6ος Φωτομαραθώνιος Πάτρας, μέσα από τον οποίο αναζητήσαμε απο τους συμμετέχοντες να ψάξουν και να φωτογραφίζουν 8 διαφορετικά θέματα ζητώντας τους να τα βρουν και να τα αποδώσουν, ο καθένας, με τη δική του, διαφορετική καλλιτεχνική ματιά. Είχαμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε τις φωτογραφίες των μελών της ΦΛΠ ΗΔΥΦΩΣ στην έκθεση με θέμα “ΚΟΙΤΑ ΜΕ” και να φιλοξενήσουμε την εξαιρετική φωτογραφική ομάδα της Λάρισας και την έκθεση της “Στάχυα απο το χωράφι”. Είχαμε την ευκαιρία να δούμε απο κοντά και να συνομιλήσουμε με τους εξαιρετικούς Έλληνες φωτογράφους Πέτρο Κοτζαμπάση, Κωνσταντίνο Ιγνατιάδη και Βαγγέλη Γιωτόπουλο. Και φυσικά να ακούσουμε την υπέροχη Γεωργία Ιμσιρίδου υπεύθυνη του Φωτογραφικού Αρχείου του Μουσείου Μπενάκη να μας παρουσιάζει τη ζωή και το έργο του Κώστα Μπαλάφα. Και επειδή ένα ταξίδι αφήνει αναμνήσεις αλλά και φωτογραφικό υλικό, σας περιμένουμε τη Κυριακή 24 Μαΐου στο αίθριο του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου στις 20:00 μ.μ. να μοιραστούμε μαζί αυτές τις αναμνήσεις, αλλά και να απονείμουμε τα Βραβεία του Φωτομαραθωνίου στους νικήτες κάθε κατηγορίας.

Να σημειωθεί, τέλος, πως η έκθεση «ΣΤΑΧΥΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΑΦΙ ΜΑΣ» θα παραμείνει στα Παλαιά Δημοτικά Λουτρά μέχρι και τις 2 Ιουνίου.

  • Φωτό: Αντώνης Παναγόπουλος