Διεθνείς Διαγωνισμοί

ΤΑ SWPA 2018 ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ!

Οι φιναλίστ για όλες τις κατηγορίες των βραβείων θα ανακοινωθούν στις 28 Φεβρουαρίου 2018.

Λιγότερο από ένας μήνας απομένει ώστε οι φωτογράφοι παγκοσμίως να υποβάλλουν την υποψηφιότητά τους στην 11η διοργάνωση των Sony World Photography Awards.

Ο θεσμός αναγνωρίζεται ευρέως ως ένας από τους κορυφαίους διαγωνισμούς φωτογραφίας παγκοσμίως, με πολλούς από τους φωτογράφους που είτε έχουν μπει στους φιναλίστ είτε έχουν διακριθεί, να απολαμβάνουν παγκόσμια προβολή και αναγνώριση.

Ο φωτογράφος Simon Butterworth (Ηνωμένο Βασίλειο, Φιναλίστ, Διαγωνισμός Επαγγελματιών, Τοπία, 2015) δήλωσε: «Είναι αδύνατο να υπερβάλλω για τη σημασία αυτού του επιτεύγματος στην καριέρα μου, καθώς η δημοσιότητα που έλαβα παγκοσμίως ήταν καταπληκτική και πραγματικά το ενδιαφέρον για το έργο μου, όπως προέκυψε από τη διάκρισή μου στα  βραβεία, συνεχίζεται μέχρι σήμερα

Στείλτε όλες τις συμμετοχές σας (δωρεάν, ανεξαρτήτως κατηγορίας) εδώ!

© Irena Walania, Πολωνία: Entry, Open, Landscape & Nature, 2018 Sony World Photography Awards

Προθεσμίες και κριτική επιτροπή

Η κριτική επιτροπή για το 2018 θα επιβραβεύσει την καλύτερη σύγχρονη φωτογραφία της χρονιάς που πέρασε στις παρακάτω κατηγορίες:

  • Ανοιχτός Διαγωνισμός – η καλύτερη μεμονωμένη φωτογραφία
  • Διαγωνισμός Νέων – φωτογράφοι ηλικίας 12-19 ετών διαγωνίζονται για την καλύτερη μεμονωμένη φωτογραφία
  • Εθνικό βραβείο – η καλύτερη μεμονωμένη φωτογραφία που έχει τραβήξει ένας φωτογράφος της κάθε χώρας σε περισσότερες από 60 χώρες

Προθεσμία: 4 Ιανουαρίου 2018

  • Διαγωνισμός Επαγγελματιών – καλύτερη συλλογή έργων

Προθεσμία: 11 Ιανουαρίου 2018

Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής για το Διαγωνισμό Επαγγελματιών αναλαμβάνει ο κ. Mike Trow, Φωτογραφικός Συντάκτης για τη βρετανική Vogue, ενώ για τον Ανοιχτό Διαγωνισμό, Διαγωνισμό Νέων και Εθνικών Βραβείων, Πρόεδρος θα είναι η κα Zelda Cheatle, Έφορος. Όλες οι επιπλέον λεπτομέρειες σχετικά με την επιτροπή για το 2018 βρίσκονται στο Photonet που κυκλοφορεί!

© Jiamin Lu, Κίνα: Entry, Open, Wildlife, 2018 Sony World Photography Awards

Σημαντικές ημερομηνίες

  • Η λίστα των φιναλίστ για όλες τις κατηγορίες των βραβείων θα ανακοινωθεί στις 28 Φεβρουαρίου 2018.
  • Οι νικητές του Ανοιχτού Διαγωνισμού και του Εθνικού Βραβείου θα ανακοινωθούν στις 20 Μαρτίου 2018.
  • Ο νικητής των βραβείων που θα αναδειχθεί Φωτογράφος της Χρονιάς, όπως και οι νικητές που Διαγωνισμού Επαγγελματιών θα ανακοινωθούν στις 19 Απριλίου 2018.

© Robert Götzfried, Γερμανία: Entry, Open, Architecture (Open), 2018 Sony World Photography Awards

Έπαθλα και έκθεση

Το έπαθλο για το Φωτογράφο της Χρονιάς είναι 25.000$ και 5.000$ για το νικητή του Ανοιχτού Διαγωνισμού.

Οι νικητές όλων των κατηγοριών θα λάβουν τον πιο πρόσφατο ψηφιακό εξοπλισμό οπτικής απεικόνισης της Sony και οι νικητές του Διαγωνισμού Επαγγελματιών θα ταξιδέψουν στο Λονδίνο για να παρευρεθούν στο επίσημο δείπνο των Sony World Photography Awards, την Πέμπτη 19 Απριλίου 2018.

Οι βραβευμένες εικόνες όπως και οι εικόνες των φιναλίστ των Βραβείων θα εκτίθενται, όπως κάθε χρόνο στη ιστορία του θεσμού, στο Somerset House στο Λονδίνου από τις 20 Απριλίου έως τις 6 Μαΐου 2018.

Η έκθεση θα περιλαμβάνει, επίσης, κατά  αποκλειστικότητα τα καινούργια έργα του αποδέκτη του Βραβείου Εξαιρετικής Προσφοράς στη Φωτογραφία, που θα ανακοινωθεί τον Ιανουάριο του 2018. Προηγούμενοι αποδέκτες του βραβείου είναι ο Martin Parr (2017), ο RongRong&inri (2016), ο Elliot Erwitt (2015) και η Mary Ellen Mark (2014).

© Ranajit Chatterjee, Iνδία: Entry, Open, Street Photography, 2018 Sony World Photography Awards

 – Φωτό στην κορυφή της σελίδας: © Lorenzo Linthout, Iταλία: Entry, Open, Architecture (Open), 2018 Sony World Photography Awards