Ενδιαφέρουν

DEBATE ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ BLANK WALL GALLERY: B&W vs COLOUR

Ώρα έναρξης: 7μμ. Συντονίζει ο ο Νίκος Αποστολόπουλος. Διαβάστε όλες τις σχετικές λεπτομέρειες!

Βουλευτικές εκλογές, εκλογές Προέδρων σε κόμματα, debate ακούγαμε και debate δεν είδαμε! Σήμερα το απόγευμα, όμως, τα δεδομένα αλλάζουν: θα έχετε να ευκαιρία να παρακολουθήσετε μια συζήτηση όχι μεταξύ “υποψηφίων” αλλά πάνω στο παραδοσιακό δίλημμα που αντιμετωπίζαμε κάθε φορά που θέλαμε να γεμίσουμε τη μηχανή μας με φιλμ: Έγχρωμο ή Ασπρόμαυρο;

Μπορεί κάποιος (-α) να ισχυριστεί ότι στην εποχή μας για τους περισσότερους (-ες) το δίλημμα δεν υφίσταται πλέον, αφού φωτογραφίζοντας ψηφιακά μπορούμε να εκμεταλλευτούμε όλο το ορατό (και όχι μόνο) φάσμα και ταυτόχρονα να μετατρέψουμε κάθε εικόνα σε οποιαδήποτε γκάμα τόνων επιθυμούμε (Bw, colour, desaturated, κ.λπ.).

Ωστόσσ, ακόμα και σε μία τέτοια διαδικασία υπεισέρχεται το αισθητικό -φιλοσοφικό ερώτημα: “θέλω να αποδώσω την πραγματικότητα ΕΓΧΡΩΜΗ όπως την προσλαμβάνει ο εγκέφαλος μου (εάν φυσικά δεν έχω κάποιου είδους αχρωματωψία) ή θέλω να λειτουργήσω ΑΦΑΙΡΕΤΙΚΑ και να αποδώσω την πραγματικότητα σε τόνους του γκρι;”

Συζητούν μαζί σας οι (αλφαβητικά):

1. Βούτσας Αλέξανδρος, Ελπαιδευτικός Φωτογραφίας ΑΣΚΤ
2. Ηλίας Παναγιώτης, Λέκτορας Τμ.Φωτ/φίας & Οπτ/κών Τεχνών Παν/μιο Δυτ.Αττικής
3. Κάντας Βασίλης, Εκπαιδευτικός Τμ.Φωτ/φίας & Οπτ/κών Τεχνών Παν/μιο Δυτ.Αττικής
4. Παπαδημητρακόπουλος Χάρης, Photojournalist

Συντονίζει ο Νίκος Αποστολόπουλος, άρτι αφυπηρετήσας (μετά από υπερτριαντακονταετή υπηρεσία) Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Φωτογραφίας & Οπτ/κών Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτ. Αττικής.

Η συζήτηση θα συνεχιστεί, εντός και εκτός της Blank Wall Gallery (Φωκίωνος Νέγρη 55, Κυψέλη, τηλ.: 211 4052 138) με ένα ποτήρι κρασί και όχι μόνο…