Ενδιαφέρουν Νέα

ME ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΚΑΡΤΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΤΟ ΑΥΡΙΑΝΟ DEBATE ΤΣΙΠΡΑ-ΜΕΪΜΑΡΑΚΗ

Στόχος μια τηλεμαχία πιο ουσιαστική και ελκυστική για τους τηλεθεατές.

H τηλεοπτική αναμέτρηση ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και τoν Βαγγέλη Μεϊμαράκη είναι προγραμματισμένη για τις 9μμ, το βράδυ της Δευτέρας 14/9. Μετά την κριτική για τον τρόπο διεξαγωγής του debate στο οποίο συμμετείχαν όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί, για την προσεχή τηλεμαχία αποφασίστηκαν αλλαγές.

Όπως διαβάζουμε στο σχετικό ρεπορτάζ της Huffington Post:

Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες στα επιτελεία του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ για την κρίσιμη τηλεμαχία της Δευτέρας 14 Σεπτεμβρίου μεταξύ των κκ. Αλέξη Τσίπρα και Ευάγγελο Μεϊμαράκη. Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες, οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ, Γιώργος Κυρίτσης και Πηνελόπη Γάβρα, συμφώνησαν στις αλλαγές εκείνες που θα κάνουν το ντιμπέιτ πιο ουσιαστικό και ελκυστικό για τους τηλεθεατές.

Στη μονομαχία οι δύο πολιτικοί αρχηγοί θα είναι όρθιοι, ενώ θα υπάρχει διπλό πλάνο προκειμένου να φαίνονται οι αντιδράσεις τους, ενώ θα δείχνουν και «κόκκινες κάρτες» ο ένας στον άλλον.

Ειδικότερα τόσο ο κ. Τσίπρας όσο και ο κ. Μεϊμαράκης θα έχουν τη δυνατότητα να βγάζουν «κόκκινη κάρτα» ο ένας στον άλλον, δηλαδή ή να σηκώνουν το χέρι ή να πατούν ένα κουμπί και να σχολιάζουν για 1:00 λεπτό την απάντηση του άλλου. Κάθε πολιτικός αρχηγός θα έχει το δικαίωμα να βγάλει τρεις φορές «κόκκινη κάρτα» στον αντίπαλο του σε κάθε ενότητα.

Θα υπάρχουν δύο θεματικές ενότητες και η μια θα αφορά την εσωτερική πολιτική, ενώ η δεύτερη την εξωτερική πολιτική. Οι πολιτικοί αρχηγοί θα δεχθούν από τους έξι δημοσιογράφους έξι ερωτήσεις στην πρώτη ενότητα και άλλες έξι στη δεύτερη.

Οι χρόνοι των ερωτήσεων και των απαντήσεων θα είναι ίδιοι με το προηγούμενο ντιμπέιτ, δηλαδή, η ερώτηση έως 30 δευτερόλεπτα και η απάντηση έως 1:30 λεπτό.

Στο δεύτερο γύρο κάθε πολιτικός αρχηγός θα έχει το δικαίωμα να κάνει μια ερώτηση στον άλλον. Η διάρκεια της ερώτησης θα είναι το 1:00 λεπτό και η απάντηση 1:45, ενώ θα υπάρχει η δυνατότητα σχολιασμού στην απάντηση του αντιπάλου διάρκειας 30 δευτερολέπτων.

Επίσης προστίθεται ακόμη ένας γύρος ερωτήσεων και η καινοτομία αυτή τη φορά είναι πως αυτές θα γίνονται από τον δημοσιογράφο – συντονιστή της ΕΡΤ, κ. Πάνο Χαρίτο. Θα πρόκειται για δύο ίδιες ερωτήσεις που θα απευθύνει στους πολιτικούς αρχηγούς.
Οι ερωτήσεις θα είναι επίσης 00:30 και οι απαντήσεις 1:30. Σημειώνεται ότι σε αυτόν τον γύρο οι πολιτικοί αρχηγοί θα μπορούν να επανέλθουν στη λογική της παρέμβασης στην τοποθέτηση του αντιπαλού τους με το πάτημα ενός κουμπιού ή σηκώνοντας το χέρι τους.

Τέλος στον τέταρτο γύρο ο κάθε πολιτικός αρχηγός θα έχει στη διάθεσή του δύο λεπτά προκειμένου να απευθύνει το τελικό του μήνυμα προς τους τηλεθεατές. Σε αυτόν το γύρο δεν θα επιτρέπεται παρέμβαση του αντιπάλου.

Οι δημοσιογράφοι που θα συμμετέχουν στην τηλεμαχία θα είναι οι ίδιοι που ήταν και την προηγούμενη, δηλαδή η Όλγα Τρέμη από το Mega, η Μαρία Χούκλη από τον Ant1, ο Αντώνης Σρόιτερ από τον τον Alpha, η Μάρα Ζαχαρέα από το Star, η Σία Κοσιώνη από τον ΣΚΑΙ και ο Μάκης Γιομπαζολιάς από το E TV.