Ενδιαφέρουν Νέα

DESIGN LAB ATHENS 2015

Πλουσιότερο από ποτέ!

Το Design Lab Athens 2015, ανοίγει τις πόρτες του στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων! Διαρκεί από Παρασκευή 15/5 μέχρι Κυριακή 17/5 (ωράριο: 11πμ-10μμ).

Μετρώντας ήδη 12 πετυχημένες διοργανώσεις, αποτελεί το πιο πλούσιο event που έχει διοργανωθεί μέχρι στιγμής, τόσο από πλευράς εταιρειών που συμμετέχουν, όσο και από Παράλληλες Εκδηλώσεις και Δράσεις που το πλαισιώνουν.

Για πρώτη φορά, οι αίθουσες και οι υπαίθριοι χώροι έχουν κατηγοριοποιηθεί ανάλογα με το αντικείμενο των εταιρειών/συμμετεχόντων που παρουσιάζονται σε αυτούς. Ο επισκέπτης, θα έχει την ευκαιρία να επικοινωνήσει με εκπροσώπους των σημαντικότερων εταιρειών από τις εξής κατηγορίες:

  1. Materials
  2. Lighting
  3. Furniture
  4. Textiles
  5. Design Objects

Στο Design Lab Athens 2015 θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά το Σαλόνι «Make Lab», το οποίο θα παρουσιάσει ένα ευρύ φάσμα νέας δημιουργικότητας, μέσα από την ματιά σχεδιαστών με καινοτόμα προσέγγιση. Πρόκειται για ένα project που γεννήθηκε με τη συνεργασία της εταιρείας Demand και του δημιουργικού team του αρχιτεκτονικού γραφείου Mind the Ark, με στόχο την προώθηση των design products στην ελληνική αγορά.

Make Lab 2015

Η νέα αυτή πλατφόρμα προβολής σχεδιαστών έχει ως αποστολή να αναδείξει μερικές από τις πιο σημαντικές εκφράσεις της διαδικασίας παραγωγής του σχεδίου από τον ίδιο το σχεδιαστή («AutoproductDesign»), και με σημείο αναφοράς την τέχνη να δημιουργήσει έναν κοινό τόπο συνάντησης μεταξύ της κουλτούρας του αυτοσχέδιου προϊόντος και αυτών της θεωρητικής τεχνικής του design.

To www.living-postcards.com συμμετέχει επίσης στο φετινό Design Lab, προτείνοντας καταξιωμένους designers στους τομείς της μόδας, του κοσμήματος, του installation, του collage, γεμίζοντας τον προαύλιο χώρο της Τεχνόπολης, με χρώμα, νέες ιδέες και ανθρώπους που ξεχώρισαν. Στόχος είναι να περάσει το μήνυμα ότι η ”κρίση γεννά την διάκριση”, αλλά και πως μόνο δημιουργώντας και ”κάνοντας πράγματα”, μπορούμε να αλλάξουμε την υπάρχουσα κατάσταση.

Τέλος, όπως σε κάθε του διοργάνωση, το Design Lab Athens 2015 θα παρουσιάσει και μια σειρά από διαδραστικές Παράλληλες Εκδηλώσεις, οι οποίες αναμένεται να κεντρίσουν το ενδιαφέρον των εκθετών και των επισκεπτών του θεσμού. Οι φετινές Παράλληλες Διοργανώσεις παρουσιάζουν έναν ιδιαίτερα δυναμικό Αρχιτεκτονικό χαρακτήρα, επιβεβαιώνοντας τους στενούς δεσμούς του θεσμού με τον αρχιτεκτονικό και διακοσμητικό κλάδο.