Εκθέσεις φωτογραφίας Νέα

«ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ»: ΟΜΑΔΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ

Εγκαίνια: Σάββατο 22 Απριλίου, στις 8:00 μ.μ.

Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί από τα μέλη της διαδικτυακής ομάδας «Φωτογραφικό Είδωλο», σε συνεργασία με το Κέντρο Έρευνας – Μουσείο Τσιτσάνη στον εκθεσιακό χώρο του Μουσείου, μεταξύ 2230 Απριλίου 2017.

Προέκυψε μέσα από την ανοιχτή διαδικτυακή ομάδα στο Facebook Φωτογραφικό Είδωλο, που διαθέτει 1255 μέλη, με σκοπό την φωτογραφική επικοινωνία, την ενημέρωση και την παραγωγή φωτογραφικών δράσεων. Μέσω της ομάδας διοργανώθηκε ο φωτογραφικός διαγωνισμός και η αντίστοιχη διπλή έκθεση με θέμα “Jazz”.

Το θέμα και η διαδικασία επιλογής ορίστηκαν μέσω ψηφοφορίας. Οι προτάσεις για την συμμετοχή στην έκθεση ανέβηκαν σε άλμπουμ στην ομάδα στο Facebook. Η επιλογή και η επιμέλεια έγινε από τον Τάσο Σχίζα.

Η πρώτη παρουσίαση έγινε στην Θεσσαλονίκη στον Πολυχώρο Εικόνας Κούνιο, από τις 8 Δεκεμβρίου ως τις 10 Ιανουαρίου 2017.

Συμμετέχουν 25 μέλη της ομάδας, ο καθένας με ένα portfolio 3 – 4 φωτογραφιών. Αναλυτικά: Βασίλης Αγοραστός, Δέσποινα Αποστολίδου, Κώστας Αρβανίτης, Λευτέρης Αρσλάνογλου (φωτό), Σταύρος Βελίδης, Τηλέμαχος Γαροφαλλίδης, Γρηγόρης Γιάκης, Γιώργος Διγαλάκης, Ευάγγελος Δρακόπουλος, Μάρθα Θεοδωρίδου, Μαρία Ζέρβα Θεοδώρου, Χριστίνα Καζαντζίδου, Δημήτρης Κιοσέογλου, Ελένη Μητράκη, Αναστασία Μιχαήλογλου, Δημήτρης Νενάδης, Βασίλης Πανταβός, Στέργιος Σπυρόπουλος, Ελευθερία Σελίνη, Χρίστος Σαπρίκης, Γιώργος Τσίγκας, Παναγιώτης Τσίκος, Παρθένα Χαριστέα, Κατερίνα Χατζηαβράμογλου, Τάσος Χίος.

  • Χώρος: Κέντρο Ερευνας – Μουσείο Τσιτσάνη: Βενιζέλου και Καρδίτσης, Τρίκαλα – τηλ. 24310 77977
  • Εγκαίνια: Σάββατο 22 Απριλίου στις 8:00 μ.μ.
  • Διάρκεια: 22 – 30 Απριλίου 2017
  • Ωράριο λειτουργίας: Κάθε μέρα 9:00 π.μ. – 3:00 μ.μ.