Φωτογραφικές ομάδες

“ΔΙΑΦΡΑΓΜΑ 26”: Η ΤΕΧΝΗ ΠΡΟΧΩΡΑΕΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΟΜΑΔΕΣ!

Γνωρίστε την ομάδα, δείτε τις φωτογραφίες των μελών της!

Από το καλοκαίρι του 2017, το Photonet ξεκίνησε μια μεγάλη εξόρμηση, σε ολόκληρη την Ελλάδα, προκειμένου να αναδείξει την παρουσία και τη δράση όλων των πρωτοβουλιών που αγκαλιάζουν και στηρίζουν τη φωτογραφία. Η παρουσίαση αυτών των ομάδων γίνεται πλέον και μέσα από τα online MME της Νexus Publications.

Ο Ανδρέας Κατσικούδης, δάσκαλος φωτογραφίας, ιδρυτής της Ομάδας, συνεργάτης μας και συγγραφέας του ολοκαίνουριου βιβλίου μας ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ καθώς και η Κονδύλω Μπούσμπουρα, μέλος και Γραμματέας αυτής, μας μίλησαν για τις δράσεις της!

Ας δούμε τι μας είπαν:


Πείτε μας, καταρχάς, δυο λόγια για το ιστορικό της ομάδας σας!

Το ΔΙΑΦΡΑΓΜΑ 26 σχηματίστηκε το 2010 από μαθητές – αποφοίτους του Ανδρέα Κατσικούδη. Είναι ανοικτό όμως σε όσους φωτογράφους ενδιαφέρονται να γίνουν μέλη του και συμφωνούν με τους σκοπούς της ομάδας.

Ποιοι είναι οι βασικοί στόχοι της δράσης σας;

Η τέχνη προχωράει μέσα από ομάδες! Συνεργασία, επικοινωνία, ανταλλαγή απόψεων και δημιουργία εκδηλώσεων και θεσμών που θα βοηθήσουν όχι μόνο τα μέλη της ομάδας μας, αλλά και άλλους φίλους της φωτογραφίας και της τέχνης.

 Ποιος είναι ο χώρος στον οποίο γίνονται οι συγκεντρώσεις της ομάδας;

Στο Cinemarian: Σισμάνη 16, Νέος Κόσμος (πλησίον μετρό ΦΙΞ, χάρτης). Το email μας είναι: info@diafragma26.gr.

Ποια είναι η παρουσία της ομάδας στο διαδίκτυο (site-social media pages);

Θα μας βρείτε στις παρακάτω σελίδες:

Οργανώνετε δράσεις (μαθήματα φωτογραφίας, ομιλίες, εκδηλώσεις κ.λπ.) με σκοπό να καταστεί γνωστότερη η φωτογραφία στην περιοχή σας;

Nαι, συνεχώς! Το ΔΙΑΦΡΑΓΜΑ 26 διοργανώνει εκθέσεις, παρουσιάσεις φωτογράφων, φωτο-εξορμήσεις, ομιλίες και προβολές ταινιών για τη φωτογραφία. Eπίσης κάθε χρόνο οργανώνει ένα φεστιβάλ με συμμετοχή καλλιτεχνών από όλα τα είδη τέχνης.

Τι μπορούμε να περιμένουμε από εσάς στο προσεχές διάστημα;

Συνεργασίες με άλλες ομάδες, ακόμη μεγαλύτερο φεστιβάλ, παρουσιάσεις μερικών από τους καλύτερους φωτογράφους, φωτο-εξορμήσεις  και πολλά άλλα!

Πού μπορεί να απευθυνθεί ένας νέο ενδιαφερόμενος (-η) ο οποίος θέλει να γίνει μέλος της ομάδας;

Μας στέλνει email και τον καλούμε να έρθει σε μια συνάντησή μας ή μια εκδήλωση. Δεν ψάχνουμε για τέλειους φωτογράφους, αλλά για δημιουργικά άτομα με καλή διάθεση και ομαδικό πνεύμα!

Θα σας ενδιέφερε η συνεργασία με άλλες ομάδες – λέσχες – φορείς της φωτογραφίας, οι οποίες βρίσκονται σε γειτονικές περιοχές;

Φυσικά! Σκοπεύουμε να ανταλλάξουμε εκθέσεις φωτογραφίας με ομάδες εκτός Αθήνας – να εκθέσουν στο χώρο μας και εμείς στο δικό τους