Ενδιαφέρουν

ΤΟ ΔΙΑΦΡΑΓΜΑ 26 ΦΙΛΟΞΕΝΕΙ ΤΗ ΣΟΦΙΑ ΔΑΛΑΜΑΓΚΑ!

Η παρουσίαση θα γίνει το προσεχές Σάββατο 19 Φεβρουαρίου (ώρα: 19:00) στο Cinemarian (Σισμάνη 16, Νέος Κόσμος). Η εκδήλωση θα προβληθεί ζωντανά και μέσω Zoom. Διαβάστε όλες τις λεπτομέρειες!

Η γνωστή φωτογραφική ομάδα παρουσιάζει μια από τις πιο ταλαντούχες και συγχρόνως δραστήριες φωτογράφους της χώρας μας, που αποτελεί και συνεργάτιδα του Photonet!

Τίτλος παρουσίασης: ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΗ. Η ίδια η δημιουργός σχολιάζει σχετικά: Για να είναι ζωντανή μια εικόνα, πρέπει να υπάρχει μια αλήθεια μέσα της. Μια αναπαράσταση της αλήθειας ακόμη και μεταμφιεσμένη. Η δική μου αλήθεια.”

Ιnfo

  • Είσοδος μόνο με πιστοποιητικό covid ή νόσησης (και ταυτότητα). Τηρούνται όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα (όπως μάσκα σε όλη τη διάρκεια της παρουσίασης).
  • Η εκδήλωση θα προβληθεί ζωντανά και μέσω Zoom.
  • Κρατήσεις θέσεις με email στο kstabanis@hotmail.com με όνομα και κινητό τηλέφωνο.
  • Το Cinemarian θα είναι ανοικτό από τις 18:30 και οι θέσεις που έχουν κρατηθεί μετά τις 18:45 θα δοθούν σε άλλους ενδιαφερόμενους.
  • ένα κλικ εδώ θα βρείτε τον σύνδεσμο για την online παρακολούθηση που θα ξεκινήσει να λειτουργεί λίγα λεπτά πριν την εκδήλωση. Ο απαιτούμενος κωδικός είναι: lolos. Τα μικρόφωνα σας θα είναι κλειστά και ερωτήσεις θα γίνουν μόνο από το κοινό της αίθουσας (για πρακτικούς λόγους)
  • Υπεύθυνος διοργάνωσης: Ανδρέας Κατσικούδης
  • Ελεύθερη είσοδος (σύμφωνα με τις προηγούμενες οδηγίες)

Βιογραφικό σημείωμα

Η Σοφία Δαλαμάγκα γεννήθηκε στη Λαμία και είναι απόφοιτος ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής. Το 2011 παρακολούθησε μαθήματα φωτογραφίας στο Καλλιτεχνικό Εργαστήρι Ζωγράφου. Από τότε έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές εκθέσεις. Φωτογραφίες και project της έχουν διακριθεί σε διαγωνισμούς και έχουν δημοσιευτεί σε περιοδικά και διαδίκτυο σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Το 2016 πραγματοποίησε την 1η ατομική της έκθεση στην Κέρκυρα. Το 2017 αποτέλεσε συντάκτρια του iFocus.gr . Παράλληλα, παρακολούθησε το πρόγραμμα εκπαίδευσης του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών «Η φωτογραφία στην υπηρεσία της Διαφήμισης». Το 2018 ολοκλήρωσε την εξ’ αποστάσεως παρακολούθηση των προγραμμάτων Seeing through Photographs του Μουσείου Μοντέρνας Τέχνης Νέας Υόρκης ( MOMA) & The Camera Never Lies του Πανεπιστημίου του Λονδίνου (University of London). To 2019 αποτέλεσε συντάκτρια του Photologio.gr και ολοκλήρωσε την εξ’ αποστάσεως παρακολούθηση του προγράμματος Modern Art & Ideas (MOMA).

Το 2020 παρακολούθησε το πρόγραμμα Sexing the Canvas, Art and Gender του Πανεπιστημίου της Μελβούρνης και ολοκλήρωσε επιτυχώς την παρακολούθηση του κύκλου επιμόρφωσης: Επιμέλεια και οργάνωση Εκθέσεων, ενώ επιμελήθηκε την ετήσια έκθεση φωτογραφίας της Φωτογραφικής Ομάδας Κέρκυρας Φώτοκλικ. Την ίδια χρονιά προβλήθηκε σε διάφορα φεστιβάλ το ντοκιμαντέρ του Ανδρέα Κατσικούδη «Γιατί Φωτογραφίζουμε», στο οποίο παρουσιάζεται εκτενώς η ίδια.

To 2021 ολοκλήρωσε την παρακολούθηση του προγράμματος Words Spun Out of Images: Visual and Literary Culture in Nineteen Century Japan (Πανεπιστημίου του Τόκιο). To 2021 παρουσίασε το Project SHAME στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Athens Pride στο χώρο Τεχνόπολις και ολοκλήρωσε την παρακολούθηση του σεμιναρίου «Απουσία και διεκδίκηση. Εξερευνώντας την απεικόνιση των γυναικών μέσα στην τέχνη», του Διεπιστημονικού Ινστιτούτου Περιβαλλοντικών και Κοινωνικών Ερευνών. Είναι επίσης εξωτερικός συνεργάτης του περιοδικού φωτογραφίας Photonet των εκδόσεών μας.