Ενδιαφέρουν

ΦΩΤΟΒΟΛΤΑ ΜΕ ΤΟ ΔΙΑΦΡΑΓΜΑ 26 ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

Θα πραγματοποιηθεί αύριο Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2023!

Aκολουθούν όλες οι σχετικές πληροφορίες!


Με οδηγό μας το φωτογράφο Βασίλη Καλαμάρα, θα περιηγηθούμε σε μερικά από τα πιο σημαντικά σημεία της πόλης με ιδιαίτερο φωτογραφικό ενδιαφέρον.

Θα βρεθούμε στις 10 το πρωί (10:15 ακριβώς ξεκινάμε) με σημείο συνάντησης τον ΑΒ Βασιλόπουλο που βρίσκεται στην Ακτή Κονδύλη στο λιμάνι δίπλα στον Άγιο Διονύσιο (υπάρχει εύκολος χώρος parking στα στενά της γύρω περιοχής και είναι 350 μέτρα από το metro-ηλεκτρικός στο λιμάνι.

Το φωτογραφικό μας ταξίδι θα ξεκινήσει  από την παλιά γειτονιά πίσω από τον  Άγιο Διονύσιο (πρώην Λαμαρινάδικα) με τα όμορφα παλιά εγκαταλειμμένα κτήρια, στην συνέχεια θα φωτογραφίσουμε (εξωτερικά)  το παλιό εργοστάσιο της Singer και παράλληλα θα περιπλανηθούμε στον παλιό σταθμό του τρένου (Σταθμός Λαρίσης του Πειραιά), θα περπατήσουμε επάνω στις γραμμές, θα φωτογραφήσουμε και θα φωτογραφηθούμε στο πρώτο τούνελ της διαδρομής του τρένου και αμέσως μετά θα ανέβουμε στην γέφυρα (η γέφυρα του Ρεμπέτη) όπου θα φωτογραφήσουμε το στενό πέρασμα του τρένου ανάμεσα στα σπίτια της περιοχής.

Κατόπιν θα μπούμε στον περιβάλλοντα χώρο του λιμανιού όπου στην διαδρομή μας θα μπορέσουμε να απολαύσουμε και να φωτογραφήσουμε τα εξής: Το Silo (Παλιές αποθήκες σιτηρών), ένα ενεργό καρνάγιο πλοίων της περιοχής , με γερανογέφυρες, σημείο βύθισης και αποστράγγισης υδάτων, παλιές πέτρινες αποθήκες και το Hellas Liberty (πρώην καράβι του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, μεταφοράς εφοδίων & τροφίμων, σήμερα πλωτό μουσείο). Έχουμε κλείσει ραντεβού στο Hellas Liberty (είναι δωρεάν η επίσκεψη) και θα μας κάνουν ξενάγηση!

Η φωτοβόλτα μας θα καταλήξει στα γνωστά ιστορικά στέκια των καλοφαγάδων της περιοχής, στα ψητοπωλεία Καράμπαμπας ή Αβραάμ (όποιο βρούμε εύκαιρο εκείνη την στιγμή) που βρίσκονται δίπλα δίπλα.

Δεν υπάρχει κάποιο κόστος για τη συμμετοχή. Δεν χρειάζεται να δηλώσετε συμμετοχή – προτείνεται όμως να γραφτείτε στην ενημερωτική μας λίστα για να μαθαίνετε έγκαιρα τις εκδηλώσεις μας (στέλνουμε στο akatsikoudis@yahoo.com και στο θέμα γράφουμε ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ).

  • Φωτό: Βασίλης Καλαμάρας
 


Aρθρογράφος

Aνδρέας Κατσικούδης

Έχει σπουδάσει στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης. Σπούδασε επίσης φωτογραφία και παρακολούθησε μαθήματα κινηματογράφου και σεμινάρια πάνω στην ιστορία της τέχνης και τη δημιουργικότητα. Διδάσκει φωτογραφία από το 2005 και κινηματογράφο από το 2011. Αυτή την περίοδο είναι στην επεξεργασία της πρώτης του ταινίας μεγάλου μήκους - ένα ντοκιμαντέρ για τη φωτογραφία και τους φωτογράφους. Στον ελεύθερό του χρόνο παίζει ηλεκτρικό μπάσο και τρέχει μαραθώνιους.