Ενδιαφέρουν

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΕΤΗΣΙΑ ΤΑΚΤΙΚΗ Γ.Σ. ΤΗΣ Δ.Ι.Ε.Φ.Ε.!

Όλα όσα αποφασίστηκαν!

Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε στις 31-03-2023 η Ετήσια Τακτική Γ.Σ. των μελών της διεθνούς Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδας (Δ.Ι.Ε.Φ.Ε.) στον Πολυχώρο “CALDERONE”.

Στην Γ.Σ. συμμετείχαν διά ζώσης οι συνάδελφοι από την Αθήνα και πολλά μέλη της Ένωσης από άλλες πόλεις της Ελλάδας μέσω τηλεδιάσκεψης.

Ιδιαίτερη πρωτοτυπία ήταν η, για πρώτη φορά στα συνδικαλιστικά χρονικά του κλάδου, διεξαγωγή των αρχαιρεσιών της Ένωσης (εκλογή μελών Δ.Σ., Εξ. Επιτροπής και Πειθ. Συμβουλίου) μέσω της ηλεκτρονικής κάλπης «ΖΕΥΣ» που έδωσε τη δυνατότητα πρακτικά σε όλα τα μέλη της Ένωσης να ψηφίσουν από οποιοδήποτε σημείο της ελλάδας ή/και του εξωτερικού βρίσκονταν εκείνη την στιγμή μέσα από μία σύνδεση με Η/Υ ή ακόμη και από το κινητό τους τηλέφωνο!

Παρακάτω παρατίθενται τα αποτελέσματα των αρχαιρεσιών της ένωσης μας:

Για το Δ. Σ. εκλέγονται κατά σειράν επιτυχίας οι: Αποστολόπουλος Νικόλαος, Χαλκιόπουλος Νικόλαος, Παναγιωτόπουλος Νικόλαος, Καταπόδης Σταμάτιος, Παπαχαραλάμπους Χαράλαμπος, Συμεωνάκης Αντώνιος, και Αντωνίου Γουλιέλμος.

Το νέο Δ. Σ. συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής:

 • Πρόεδρος: Αποστολόπουλος Νικόλαος-Ιωάννης
 • Αντιπρόεδρος: Αντωνίου Γουλιέλμος
 • Γεν.Γραμματέας: Χαλκιόπουλος Νικόλαος
 • Ειδ.Γραμματείς: Παναγιωτόπουλος Νικόλαος, Καταπόδης Σταματιος και Συμεωνάκης Αντώνιος
 • Ταμίας: Παπαχαραλάμπους Χαράλαμπος

Επίσης εκλέχτηκαν τα μέλη του Πειθαρχικού Συμβουλίου και συγκροτήθηκαν σε σώμα ως εξής:

 • Πρόεδρος: Χαραλάμπους Αντώνης
 • Μέλη: Πυθαρούλης Νίκος και Κωνσταντόπουλος Βασίλης

Τέλος, εκλέχτηκαν τα μέλη της Εξελεγκτικής Επιτροπής και συγκροτήθηκαν σε σώμα ως εξής:

 • Πρόεδρος: Τριχιά Αικατερίνη
 • Μέλη: Ψυχογυιού Δήμητρα και Σταμούλη Λαμπρινή

Την Εφορευτική Επιτροπή αποτελούσαν οι:

 • Κοκόνογλου Μαρία, Δικαστική αντιπρόσωπος ως Πρόεδρος
 • Μπίρνταχας Δημήτριος και Παπαχαραλάμπους Γεώργιος ως μέλη

Το νέο Δ.Σ. της Ενώσεως συνεδρίασε αμέσως μετά τη συγκρότησή του σε σώμα και έλαβε μία σειρά αποφάσεις για κρίσιμα ζητήματα του χώρου αλλά και για το πρόγραμμα δράσης του σωματείου τις οποίες συνοπτικά παρουσιάζουμε παρακάτω:

 1. Εξέδωσε ανακοίνωση συμπαράστασης στο δίκαιο αγώνα των συναδέλφων της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας (Π.Ο.Φ.) για το θέμα της τροποποίησης της Κ.Υ.Α. για την έκδοση του νέου τύπου ταυτοτήτων.
 2. Ευχαρίστησε τους υπεύθυνους της Ψηφιακής Κάλπης «ΖΕΥΣ» και της GRNET που υποστήριξαν τεχνολογικά τη διαδικασία της ψηφοφορίας εντελώς δωρεάν.
 3. Ευχαρίστησε ιδιαίτερα την συνάδελφο Ευτυχία Περιβολάρη που ανέλαβε όλο το βάρος και συντόνισε την διαδικασία της ψηφοφορίας μέσω της Ψηφιακής Κάλπης «ΖΕΥΣ».
 4. Ευχαρίστησε τις «Στριλιγγάς – Ψηφιακές Εκτυπώσεις» για την χορηγία επικοινωνίας της Γ.Σ.
 5. Καθόρισε το πλαίσιο δράσης του νέου Δ.Σ. όπου ανάμεσα σε άλλα δρομολόγησε την δημιουργία του site της Ένωσης και του forum των μελών, ενός χώρου ελεύθερης έκφρασης κάθε (κόσμιας) άποψης σχετικά με τα τεκταινόμενα του χώρου.
 • Φωτό: Καμσής Δήμος, Παπαχαραλάμπους Χαράλαμπος και Χαλκιόπουλος Νίκος