Εκθέσεις φωτογραφίας

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΙΓΑΛΑΚΗΣ: “SILENT WATERS”

Λήψεις της περιόδου 2014-2017 στις παράκτιες περιοχές και λίμνες της Ελλάδας.

Την Πέμπτη 1 Μαρτίου στις 8:00 μ.μ. εγκαινιάζεται η ατομική έκθεση φωτογραφίας “Silent Waters” του Γιώργου Διγαλάκη που θα παρουσιαστεί ως τις 27 Μαρτίου στον Πολυχώρο Εικόνας Κούνιο.

Ο ίδιος ο δημιουργός, εικόνες του οποίου παρουσιάστηκαν πρόσφατα σε έκθεσή του στην Αθήνα σχολιάζει για τη δουλειά του:

«Η φωτογραφία είναι μία θεραπευτική διαδικασία, που με οδηγεί να συνδεθώ με όλα όσα με περιστοιχίζουν. Είναι επίσης ένας τρόπος προσωπικής έκφρασης και επικοινωνίας, αλλά και μία πρόσκληση για να δουν οι άλλοι τον κόσμο μέσα από τη δική μου ματιά.

Βρίσκω έμπνευση στη φύση και ιδιαίτερα στο υγρό στοιχείο και τον συννεφιασμένο ουρανό, καθώς και στη συναισθηματική μου αντίδραση σ’ αυτά. Ανακαλύπτω την ομορφιά στα απλά συναισθήματα που μου προκαλεί η απεραντοσύνη, η ηρεμία, η ησυχία, η συμμετρία και η ισορροπία τους. Η δουλειά μου ξεφεύγει από την αναπαράσταση και την ατελείωτη αναζήτηση νοήματος και εστιάζει στο θαύμα της ομορφιάς και της απλότητας.

Το νερό, ένα στοιχείο που αγαπώ βαθιά, βρίσκεται στα περισσότερα έργα μου, αλλά ποτέ ως κεντρικό θέμα. Χρησιμοποιώ το νερό και τον ουρανό σαν καμβάδες πάνω στους οποίους τοποθετώ τα θέματά μου. Είναι τα μέσα, μέσω των οποίων προσπαθώ, να εκφράσω συναισθήματα, αλλά και να ισορροπήσω την εικόνα.

Τα τελευταία χρόνια δουλεύω κυρίως στο θέμα “Silent Waters” το οποίο χαρακτηρίζεται από τετράγωνο κάδρο, μινιμαλιστική προσέγγιση, τάξη και ηρεμία. Χρησιμοποιώ την έκθεση μεγάλης διάρκειας για να αποσπάσω τις εικόνες μου από την πραγματικότητα, εισάγοντας τη αίσθηση του χρόνου, εξαλείφοντας ταυτόχρονα τις λεπτομέρειες από το δεύτερο πλάνο. Η ατμόσφαιρα είναι ήρεμη και νοσταλγική, ίσως και μελαγχολική, ενώ συχνά εκπέμπει την αίσθηση της απομόνωσης και της σιωπής.

Οι φωτογραφίες της έκθεσης έχουν τραβηχτεί την περίοδο 2014-2017 στις παράκτιες περιοχές και λίμνες της Ελλάδας».

Μini CV

Ο Γιώργος Διγαλάκης, είναι ερασιτέχνης φωτογράφος, ο οποίος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα, όπου ζει και εργάζεται μέχρι σήμερα. Από το 2011 ασχολείται σοβαρά με την φωτογραφία, έχοντας ως οδηγό στα πρώτα του φωτογραφικά βήματα τον Τάσο Σχίζα, ο οποίος τον βοήθησε να γνωρίσει και να αγαπήσει τον μαγικό κόσμο της φωτογραφίας. Ο μινιμαλισμός, ως κίνημα τέχνης και ως φιλοσοφία ζωής έχει επηρεάσει το έργο του και η επίδραση φωτογράφων όπως ο Michael Kenna είναι εμφανής στις φωτογραφίες του. Ο Γιώργος έχει πάρει μέρος σε πολλές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ φωτογραφίες του έχουν διακριθεί σε πολλούς μεγάλους διεθνείς διαγωνισμούς όπως Px3, APOY, Sony World Photography Award, ND awards, FAPA, SITTP κλπ. Φωτογραφίες του έχουν δημοσιευθεί σε πολλά διεθνή περιοδικά και sites, όπως Digital Camera, Shot Magazine, Blur Magazine, Dodho Magazine, Yatzer, My Modern Met κλπ.

  • Πολυχώρος Εικόνας Κούνιο, Κομνηνών 24 (Λουλουδάδικα) τηλ. 2310 271003 
  • Εγκαίνια: Πέμπτη 1 Μαρτίου, στις 8:00 μ.μ.
  • Διάρκεια: 1 – 27 Μαρτίου 2018
  • Ωράριο λειτουργίας: Δευτ. 9:00-17:00, Τρ. 9:00-16:00, Τετ. 9:00-17:00, Πεμ. 9:00-18:00, Παρ. 9:00-16:00, Σαβ. 9:00-11:00, Κυρ. κλειστά