Εκθέσεις φωτογραφίας Νέα

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΝΤΖΟΓΛΟΥ: “DISTRACTION”

Ο συνδυασμός του χρόνου με την ανάμνηση, της επίλυσης με την ανακούφιση και της στιγμής με την ισορροπία είναι το μήνυμα του δημιουργού.

Όταν η εικόνα γίνεται προσωπική υπόθεση, τότε προκύπτει μία έκθεση βγαλμένη μέσα από το instagram. Ο Κωνσταντίνος Παντζόγλου, δημοσιογράφος και παραγωγός ραδιοφωνικών εκπομπών, παρουσιάζει μέχρι και τις 15 Απριλίου, 25 φωτογραφίες από τον προσωπικό του λογαριασμό στο instagram στην γκαλερί του Black Duck.

Κοινό στοιχείο στις φωτογραφίες της έκθεσης είναι αυτό ακριβώς που συμβολίζει και ο τίτλος. Distraction. O λόγος για τον οποίο ο Κωνσταντίνος δημιούργησε πριν 7 χρόνια αυτόν τον λογαριασμό. Εικόνες που αποτυπώνουν στιγμές, που αποτέλεσαν αφορμές, που ξεκλείδωσαν συναισθήματα και που κατά τη διάρκεια της διαδρομής προσέλκυσαν το ενδιαφέρον και κάποιων από εμάς.

Distraction, λοιπόν, γιατί είναι ο ένας και μοναδικός τρόπος που οι περισσότεροι έχουμε να ανταποκρινόμαστε στα δύσκολα. Σε όσα και όσους κάνουν τη ζωή μας περίπλοκη. Και η φωτογραφία είναι ένας τρόπος να αποδεσμεύσεις τη σκέψη σου από όλα εκείνα που την υπονομεύουν. Εξάλλου αυτός είναι και ο στόχος της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας. Να δει ο επισκέπτης πως ένας απλός χρήστης μιας εφαρμογής κοινωνικής δικτύωσης, μπορεί να «αιχμαλωτίσει» κάποια ενσταντανέ και να τα μετατρέψει σε εικόνες, εξελίσσοντας την προσωπική του ματιά μέσα από την κάμερα ενός κινητού τηλεφώνου, και παράλληλα δουλεύοντας με τον εαυτό του να βρει στη δημιουργικότητα τη διέξοδο.

Ο συνδυασμός του χρόνου με την ανάμνηση, της επίλυσης με την ανακούφιση και της στιγμής με την ισορροπία είναι το μήνυμα του Κωνσταντίνου, ο οποίος επέλεξε να τραβά φωτογραφίες και να τις μοιράζεται. Φωτογραφίες τραβηγμένες σε αεροπλάνα, σε χώρους εργασίας, μέσα από το αυτοκίνητο, Κυριακές μεσημέρι, σε δρόμους και λεωφόρους αποτέλεσαν μία μορφή distraction.

25 φωτογραφίες διαλεγμένες με τη βοήθεια της φωτογράφου Παναγιώτας Καραστεργίου ανάμεσα σε άλλες 1.060 περίπου, βγαίνουν για πρώτη φορά από την ψηφιακή τους πραγματικότητα, τυπώνονται σε φωτογραφικό χαρτί και βρίσκουν τη θέση τους στους τοίχους  της γκαλερί του Black Duck.

kon_PAN

Mini CV

Φανατικός instagrammer, κολλημένος με τις βέσπες, γεννημένος στην Αθήνα, με καταγωγή από την Κωνσταντινούπολη. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και Διεθνές Δίκαιο στην Ελλάδα και τη Γαλλία. Ασχολήθηκε όμως με τα media. Μετρά ώρες σε ραδιοφωνικά στούντιο (από το Δεύτερο Πρόγραμμα 103,7 στη Μέντα 88 και τώρα στο Kosmos 93,6), ελάχιστες σε τηλεοπτικά πλατώ (ΕΡΤ World), ενώ επί σειρά ετών αρθρογραφούσε για γεύση, design, μουσική (Casa Viva, Exodos, Ιδέες και Λύσεις, Time Out Cyprus). Tα τελευταία χρόνια τον τράβηξε το ίντερνετ, ενώ παράλληλα εργάζεται και στην Εταιρική Επικοινωνία της ΕΡΤ.