Ενδιαφέρουν

DJI DRONES: ΘΑ ΑΝΙΧΝΕΥΟΥΝ ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΤΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ!

Η DJI επενδύει στην πρόληψη κατά των ατυχημάτων!

Η νομοθεσία των drones γίνεται όλο και πιο αυστηρή σε πολλές χώρες του κόσμου – και αυτό, διότι τα ατυχήματα και οι παραβιάσεις εναέριων χώρων συνεχίζουν να πολλαπλασιάζονται, συχνά θέτοντας σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές!

Όσο η τεχνολογία εξελίσσεται και τα drones γίνονται όλο και πιο οικονομικά και προσβάσιμα σε μία μεγαλύτερη μερίδα καταναλωτών, τόσο οι πιθανότητες για ανίδεους ή ανεγκέφαλους χρήστες αυξάνεται. Πολύ συχνά είναι τα σχετικά ατυχήματα που συμβαίνουν στα αεροδρόμια, όπου χρήστες αποφασίζουν να καταγράψουν την απογείωση ή την προσγείωση κάποιου αεροσκάφους, χωρίς να γνωρίζουν την τεράστια επικινδυνότητα ή τις συνέπειες αυτού.  Η DJI έχει θέσει ένα πολύ αυστηρό no-fly-zone σε ακτίνα 8 χιλιομέτρων από τα αεροδρόμια, μειώνοντας έτσι δραματικά τέτοια περιστατικά. Αυτό φαίνεται όμως πως δεν αρκεί, και γι’ αυτό η εταιρία ανακοίνωσε ένα νέο σύστημα, με το όνομα AirSense.

Το AirSense είναι ένα ειδικό σύστημα για τον εντοπισμό αεροσκαφών που θα ξεκινήσει να λειτουργεί την επόμενη χρονιά. Μέσω της ανάγνωσης ειδικών σημάτων που εκπέμπουν τα αεροπλάνα και τα ελικόπτερα (σήματα ADS-B) θα τα ανιχνεύουν και θα ειδοποιούν τον χρήστη. Η νέα τεχνολογία AirSense χρειάστηκε περισσότερες από 30.000 ώρες μελέτης και προβλέπεται να ενσωματωθεί σε όλα τα drones που θα κυκλοφορήσουν την επόμενη χρονιά.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε και το επίσημο σχετικό βίντεο της DJI!

Θέλετε να μάθετε τα πάντα για τα Drοnes; Κλικ εδώ!

  • Φωτό στην κορυφή του άρθρου: George Kroeker – Unsplash