Ενδιαφέρουν Νέα

ΞΕΚΙΝΑ Η DOCUMENTA 14!

100 ημέρες που φιλοδοξούν να προσδώσουν μια άλλη καλλιτεχνική διάσταση στην ελληνική πρωτεύουσα!

Η έκθεση της documenta 14 εγκαινιάζεται στην Αθήνα στις 8 Απριλίου (10πμ). Σε ολόκληρη την πόλη, σε περισσότερα από 40 διαφορετικά δημόσια ιδρύματα, σε πλατείες, κινηματογράφους, πανεπιστημιακούς χώρους και βιβλιοθήκες, περισσότεροι από 160 καλλιτέχνες απ’ όλο τον κόσμο παρουσιάζουν τα νέα έργα τους για τη διοργάνωση. Μόνο για τo τριήμερo 6, 7 και 8 Απριλίου την Αθήνα θα επισκεφθούν περισσότεροι από 6.000 δημοσιογράφοι, εικαστικοί, επιμελητές και θεωρητικοί της τέχνης απ’ όλο τον κόσμο!

Οι κυριότεροι εκθεσιακοί χώροι θα είναι ανοιχτοί από Τρίτη έως Κυριακή, 11 π.μ.-9 μ.μ., και την Πέμπτη 11 π.μ.-11 μ.μ. Mπορείτε να συμβουλευτείτε τον ιστότοπο της διοργάνωσης σχετικά με τις ώρες και μέρες λειτουργίας κατά τη διάρκεια του Πάσχα, καθώς και για πληροφορίες για τα εισιτήρια.

Η documenta 14 βασίζεται σε αρκετές σημαντικές θεσμικές συνεργασίες στην Αθήνα και στο Κάσελ. Καθεμία από αυτές τις σχέσεις με τους θεσμούς και τους ανθρώπους που τους στελεχώνουν, καταλήγει σε συγκεκριμένο προγραμματισμό, έρευνα και συνέργειες. Δουλεύοντας μαζί με τους, η documenta 14 στοχεύει σε μια δημόσια σφαίρα χωρίς αποκλεισμούς, η οποία διαμορφώνεται μέσω συναντήσεων και δυνατοτήτων – μια δημόσια σφαίρα στον χώρο και τον χρόνο.

Μετά από τέσσερα χρόνια προετοιμασίας, η documenta 14 σταδιακά εδραίωσε την παρουσία της στην Αθήνα και τώρα καθίσταται ορατή, ονομαστή και πολλαπλώς αντιληπτή μέσα από ένα πλήθος φωνών που διατηρούν το συνεχές της έκθεσης κατά τη διάρκεια των εκατό ημερών της (θα ρίξει αυλαία στις 16 Ιουλίου 2017). Οι χώροι και οι τοποθεσίες της documenta 14 στην Αθήνα περιλαμβάνουν μουσεία, κινηματογράφους, θέατρα, βιβλιοθήκες, αρχεία, σχολεία, ραδιοτηλεόραση, πανεπιστημιακά αμφιθέατρα, δημόσιες πλατείες, δρόμους, κλαμπ, καταστήματα, πάρκα και μονοπάτια, καθώς και ιδιωτικές οικίες – εν ολίγοις, όλα όσα συνθέτουν αυτή τη μεγαλούπολη με την πυκνότητα, τον πλούτο και την παράξενη ομορφιά της.

Ένα μεγάλο κομμάτι της έκθεσης documenta 14 μοιράζεται μεταξύ των ακόλουθων τεσσάρων ιδρυμάτων:

  • Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών (Α.Σ.Κ.Τ.) – Κτίριο οδού Πειραιώς, Εκθεσιακός χώρος «Νίκος Κεσσανλής»
  • Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ)
  • Μουσείο Μπενάκη
  • Ωδείο Αθηνών

Δείτε τα άλλα ιδρύματα και τους χώρους που φιλοξενούν την έκθεση της documenta 14 εδώ.