Εκθέσεις φωτογραφίας Νέα

ΟΜΑΔΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ: «ΦΑΝΤΑΣΟΥ: ΕΛΛΑΔΑ»

Ποια φωτογραφικά συναισθήματα γεννά σήμερα η χώρα μας;

Τα εγκαίνια θα γίνουν στο Συνεδριακό Κέντρο Τράπεζας Πειραιώς της Θεσσαλονίκης (Κατούνη 12-14, Λαδάδικα) αύριο 10 Ιουνίου 2015, στις 8μμ.

Ένα ταξίδι στα χρώματα, τις γεύσεις, τη φύση και τα συναισθήματα που συνειρμικά παραπέμπουν στην Ελλάδα, θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι επισκέπτες της ομαδικής αυτής έκθεσης φωτογραφίας που θα διαρκέσει έως τις 12 Ιουνίου και διοργανώνεται από το Photoglobe Seminars.

Η έκθεση έχει σκοπό να καταδείξει/καταγράψει τους συνειρμούς, τις εμπνεύσεις και τις ματιές που εμπνέει στη φαντασία η Ελλάδα, συνθέτοντας έτσι ένα μοναδικό και πολύ ενδιαφέρον μωσαϊκό από ποικίλες φωτογραφικές προσεγγίσεις και μαρτυρίες, ξεφεύγοντας από μία συμβατική φωτογραφική διαδρομή σε συμβολικές τοποθεσίες και σημειολογικές αναφορές.

Οι μαθητές μέσα από τις φωτογραφίες τους επιδιώκουν να ταξιδέψουν τους επισκέπτες, να ανακαλύψουν τα κοινά σημεία αναφοράς τους και στη συνέχεια να επικοινωνήσουν το μεγαλείο της φαντασίας και της έμπνευσης που αντλούν από το τοπωνύμιο της χώρας μας, δημιουργώντας μια μοναδική ατμόσφαιρα από σημαίνουσες εικόνες, προϊόντα αυθορμητισμού και ανεπηρέαστης έμπνευσης.

Όσοι παρευρεθούν στα εγκαίνια θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν στην κλήρωση ενός δωρεάν κύκλου σεμιναρίων φωτογραφίας ή βίντεο από το Photoglobe Seminars που θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο του 2015. Το ωράριο λειτουργίας είναι 9πμ-10μμ.

Συμμετέχουν στην έκθεση οι: Kledi Veizi, Αθανασία Πάππα, Βερονίκη Τσαντεκίδου, Γιώργος Γκώγκος, Ελένη Γεωρμπακάλη, Ερωδίτη Παπαποστόλου, Ευγενία Σαρρή, Εύη Σαρδέλη, Ευτυχία Πετρίδου, Ηλίας Ψαθάς, Θάνος Χαρίσης, Θεοδώρα Συμεώνογλου, Θωμάς Οργαντζής, Ιορδάνης Ιορδανίδης, Κατερίνα Γκαλίνα, Κατερίνα Καραντώνη, Κατερίνα Καστρινοπούλου, Κορίνα Βάντα, Κώστας Κωστινάκης, Κώστας Τσέκος, Λία Εμμανουηλίδου, Μαρία Γιαννακίδου
Μένη Σαπρανίδου, Νίκος Τσιολπίδης, Ντέμη Τρούλιαλη, Παναγιώτης Καραουλάνης, Παύλος Δημητριάδης, Σάσα Μωυσίδου, Σπύρος Αντωνίου, Σταύρος Βελιγράκης, Τάσος Τριανταφύλλου, Χάρης Δαμιανίδης, Χρήστος Παπαλεξανδρής, Γιάννης Φελώνης.

Δείτε μερικές από τις πιο χαρακτηριστικές εικόνες της έκθεσης: