Πανελλήνιοι Διαγωνισμοί

4ος ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ENAEΡΙΑΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ Ή ΛΗΨΗΣ VIDEO ΜΕ ΧΡΗΣΗ DRONE

Η World UAV Federation (Παγκόσμια Ομοσπονδία Μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών) με τη συνεργασία του περιοδικού Photonet και της φωτογραφικής κοινότητας Photo Contest διοργανώνει για το 2024 διαγωνισμό Εναέριας Φωτογραφίας ή Λήψης Video με Drone για επαγγελματίες, ερασιτέχνες, χειριστές ΣμηΕΑ και φίλους της φωτογραφίας – διαβάστε όλες τις λεπτομέρειες συμμετοχής!

Ο διαγωνισμός έχει θέμα “Εναέρια Φωτογραφία ή Λήψη Video με χρήση Drone” και περιμένει τις συμμετοχές σας μέχρι την Παρασκευή 20/9/24 (ώρα: 23:59:59).

Όροι συμμετοχής

 1. Δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνισμό έχουν όλοι οι ερασιτέχνες και επαγγελματίες φωτογράφοι ανεξάρτητα από εθνικότητα ή/και τόπο διαμονής. Σε περίπτωση συμμετοχής ανήλικου (-ης) φωτογράφου, απαιτείται έγγραφη γονική συναίνεση.
 2. Η συμμετοχή στο διαγωνισμό είναι δωρεάν.
 3. Oι λήψεις πρέπει να έχουν πραγματοποιηθεί αποκλειστικά μέσω drone.
 4. Κάθε διαγωνιζόμενος (-η) μπορεί να συμμετέχει με έως 3 (τρεις) λήψεις φωτογραφιών ή ένα video διάρκειας 15″.
 5. Ανάλυση αρχείου κάθε λήψης: 300dpi – μέγεθος μικρότερης πλευράς αρχείου: τουλάχιστον 2500 pixels.
 6. Η υποβολή των φωτογραφιών γίνεται με δύο τρόπους:  α) με αποστολή στο email photonetmag@gmail.com – θέμα email: “Για το διαγωνισμό Drone 2024”. β) μέσω upload στην πλατφόρμα του www.photocontest.gr – το σχετικό link θα είναι άμεσα διαθέσιμο. To video πρέπει να σταλεί με μορφή Instagram Reel. To σχετικό link πρέπει να συμπεριληφθεί στο ίδιο μήνυμα ηλ. ταχυδρομείου που θα συμπεριλαμβάνει τις φωτογραφίες ή με αυτοτελές μήνυμα αν οι φωτογραφίες γίνουν upload μέσω photocontest.gr.
 7. Deadline αποστολής συμμετοχών: Παρασκευή 20/9/24 (ώρα: 23:59:59). Οποιαδήποτε συμμετοχή που θα αποσταλεί μετά το πέρας της ανωτέρω ημερομηνίας και ώρας καθίσταται αυτόματα άκυρη και μη αποδεκτή.
 8. Κάθε φωτογράφος πρέπει να είναι και πνευματικός δημιουργός του έργου που υποβάλλει. Σε περίπτωση που οι εικόνες απεικονίζουν πρόσωπα εν αγνοία τους ή χωρίς την έγκρισή τους, την ευθύνη φέρει αποκλειστικά ο φωτογράφος. Οι διοργανωτές του διαγωνισμού δε φέρουν ευθύνη για ενδεχόμενα προβλήματα παραβίασης copyright, που μπορεί να προκληθούν με ευθύνη των συμμετεχόντων σε αυτόν.
 9. Δεν θα γίνονται δεκτές συμμετοχές με απρεπές, ανήθικο και προσβλητικό περιεχόμενο. Οι εικόνες δεν πρέπει να παραπέμπουν σε εμπορικά σήματα τρίτων.
 10. Η αποστολή κάθε συμμετοχής θα πρέπει να συνοδεύεται υποχρεωτικά από τα εξής στοιχεία: ονοματεπώνυμο (όχι με κεφαλαία γράμματα ή greeklish), τηλέφωνο επικοινωνίας, e-mail, διεύθυνση & ταχυδρομικός κώδικας κατοικίας. Προσοχή: σε περίπτωση που παραλείπεται ένα ή περισσότερα από τα παραπάνω στοιχεία, η συμμετοχή δε θα θεωρείται έγκυρη. Προαιρετικά μπορεί να προστεθεί  τίτλος σε κάθε λήψη ή/και μικρό συνοδευτικό κείμενο (ως 80 λέξεις).
 11. Τρόπος ονομασίας αρχείων συμμετοχής: όνομα & επίθετο σε λατινικό αλφάβητο_ αύξων αριθμός φωτογραφίας. Π.χ.: giannis_ioannidis_01.jpg
 12. Κάθε συμμετέχων (-ουσα) ρητά συναινεί στη χρήση του ονόματός του (της) και των λήψεών του (της) στο πλαίσιο των προωθητικών ενεργειών του διαγωνισμού (λ.χ. άρθρα σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα κ.ο.κ.) άνευ ανταλλάγματος. Από την πλευρά τους, οι διοργανωτές υποχρεούνται να αναφέρουν το ονοματεπώνυμο του (της) φωτογράφου σε εμφανές σημείο, σε κάθε άρθρο, δίπλα στη λήψη του.
 13. Η συμμετοχή στο διαγωνισμό συνεπάγεται αυτόματα την ανεπιφύλακτη αποδοχή εκ μέρους των διαγωνιζομένων όλων των παραπάνω όρων.
 14. Η μη ακριβής συμμόρφωση προς τους όρους του διαγωνισμού αποτελεί λόγο αποκλεισμού από αυτόν.

Mέλη κριτικής επιτροπής

Την απαρτίζουν (αλφαβητικά) οι:

 • Μωρίς Γκορμεζάνος – Drone Cinematography Advisor WUAVF Ελλάδας
 • Γιάννης Δάγκλης – Πρόεδρος WUAVF Ελλάδας
 • Γιώργος Μασχαλίδης (Συν-δημιουργός του Photo Contest)
 • Μενέλαος Μελετζής – Σύμβουλος Έκδοσης PHOTONET
 • Σπύρος Ντούσκος – Γενικός Γραμματέας WUAVF Ελλάδας

Η ανακοίνωση των νικητών θα πραγματοποιηθεί το πρώτο 15μερο του Οκτωβρίου 2024 μέσα από το nexusmedia.gr.
Οι δημιουργοί των καλύτερων εικόνων του διαγωνισμού θα προσκληθούν να συμμετέχουν με τις λήψεις τους σε ένα από τα προσεχή Photonet Gallery που θα διοργανώσουμε και θα έχουν έτσι την ευκαιρία να δουν μια εικόνα τους να συμμετέχει σε μια έκθεση φωτογραφίας!

Έπαθλα
 •  1ος νικητής: ΔΩΡΕΑΝ συμμετοχή στο Διήμερο Σεμινάριο Drone 3d Modeling Masterclass (αξίας 270 ευρώ) + αναμνηστικό έπαθλο από την WUAVF + προβολή στο Drone World Congress 2025.
 • 2ος νικητής: ΔΩΡΕΑΝ συμμετοχή στο Διήμερο Σεμινάριο Drone Business Start Up Course  (αξίας 180 ευρώ) + αναμνηστικό έπαθλο από WUAVF + προβολή στο Drone World Congress 2025.
 • 3ος νικητής: ΔΩΡΕΑΝ συμμετοχή στο Διήμερο Σεμινάριο Drone Security & Surveillance Course  (αξίας 120 ευρώ) + αναμνηστικό έπαθλο από WUAVF + προβολή στο Drone World Congress 2025.

 • Δείτε τους νικητές και τις καλύτερες εικόνες του 1ου διαγωνισμού με ένα κλικ εδώ!
 • Δείτε τους νικητές και τις καλύτερες εικόνες του 2ου διαγωνισμού με ένα κλικ εδώ!
 • Δείτε τους νικητές και τις καλύτερες εικόνες του 3ου διαγωνισμού με ένα κλικ εδώ!