Νέα μοντέλα

ΕΝΑ DRONE ΜΕ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ 2 ΩΡΩΝ!

Η λύση σε ένα μέχρι πρότινος αξεπέραστο πρόβλημα;

Τα drones παρόλο που εξελίσσονται ραγδαία συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν ένα σημαντικό πρόβλημα. Είτε μιλάμε για ερασιτεχνικά είτε για επαγγελματικά μοντέλα, είτε για μεγάλα είτε για μικρά, ο σημαντικότερος περιορισμός που πρέπει να αντιμετωπίσουν είναι η διάρκεια αυτονομίας τους.

Σε αυτόν τον περιορισμό έρχεται να δώσει λύση η Impossible Aerospace η οποία ισχυρίζεται πως το μοντέλο της US-1 μπορεί να μείνει στον αέρα για 2 ώρες!

“Συνειδητοποιήσαμε πως μπορείς να φτιάξεις μπαταρίες με δομή, ενσωματώνοντας τεχνολογία ασφαλείας σε επίπεδο πακέτου για να αντιμετωπίσεις τα απρόβλεπτα χαρακτηριστικά των μπαταριών ιόντων λιθίου. Το όχημά μας κατασκευάζεται από πολλά μικρά κελιά, όπως το πακέτο μπαταριών της Tesla και τα χρησιμοποιούμε αυτά ως τα δομικά συστατικά του αεροσκάφους μας”, σχολίασε ο Spencer Gore, CEO της Impossible Aerospace και πρώην μηχανικός μπαταριών της Tesla.

Ένα επιπλέον πολύ σημαντικό και ενδιαφέρον χαρακτηριστικό είναι η ταχεία φόρτιση που διαθέτει, καταφέρνοντας να φορτίσει έως και 75% σε μόλις 45 λεπτά. Όλο αυτό η εταιρία το κατάφερε γεμίζοντας τον κορμό του drone με μπαταρίες. Όλο το drone είναι μία τεράστια μπαταρία στην ουσία!

Ένα τέτοιο drone θα ήταν πάρα πολύ χρήσιμο σε πολλές εφαρμογές – και όπως φαίνεται η εταιρία αυτό ακριβώς έχει κατά νου, αφού ήδη το διαθέτει σε πυροσβέστες, αστυνομία και ομάδες διάσωσης, με θερμικούς και οπτικούς αισθητήρες. Το US-1 θα διατεθεί προς πώληση στο ευρύ κοινό αργότερα μέσα στο έτος και θα κοστίζει 7.000$, χωρίς να υπολογίζουμε το κόστος των καμερών και των αξεσουάρ.


  • Φωτό στην κορυφή του άρθρου: Jason Blackeye – Unsplash