Πανελλήνιοι Διαγωνισμοί

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ENAEΡΙΑΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΜΕ ΧΡΗΣΗ DRONE: OI NIKHTEΣ!

1ος νικητής: Aλέξης Σαβεριάδης

Ο Μωρίς Γκορμεζάνος, εκ μέρους της κριτικής επιτροπής, σχολίασε για τη λήψη:

Εξαιρετικό παράδειγμα αξιοποίησης της μοναδικής οπτικής γωνίας που μόνον ένα εναέριο μέσο εικονοληψίας μπορεί να προσφέρει. Η συμπερίληψη τριών στοιχείων διαφορετικού μεγέθους (ναυάγιο, βάρκα και δύτης) στο ίδιο κάδρο, δημιουργεί την αίσθηση της κλίμακας, κεντρίζοντας έτσι το ενδιαφέρον του θεατή. Η λήψη έχει μάλλον πραγματοποιηθεί κατά τις πρωινές ή απογευματινές ώρες (διαθέτει μαλακό, πλάγιο φως) δημιουργώντας την αίσθηση του φωτογραφικού βάθους. Με αυτόν τον τρόπο και σε συνδυασμό με τις φωτιστικές και χρωματικές αντιθέσεις, η φωτογραφία αποκτά τρισδιάστατη όψη. Ο εικονολήπτης, έχοντας επιλέξει να πατήσει το κλείστρο τη στιγμή που ο δύτης χάνεται προς το μυστηριώδες, επιβλητικό ναυάγιο, καταφέρνει με δεξιοτεχνία να υπηρετήσει την αφήγηση (storytelling) της συγκεκριμένης οπτικής ιστορίας.

Ο 1ος νικητής κερδίζει μια ΔΩΡΕΑΝ συμμετοχή στο Διήμερο Σεμινάριο Drone Cinematography Masterclass (αξίας 270 ευρώ) + αναμνηστικό έπαθλο από την WUAVF + προβολή στο Drone World Congress 2022.


Θερμά συγχαρητήρια και ευχαριστίες σε όσους και όσες συμμετείχαν!
Μη χάσετε το επόμενο Photonet (τ. 231), όπου θα δημοσιευτούν οι καλύτερες λήψεις του διαγωνισμού – θα κυκλοφορήσει στις αρχές του Δεκεμβρίου!