Ενδιαφέρουν

ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΙΚΟ DRONE ΕΣΩΣΕ ΤΗ ΖΩΗ ΔΥΟ ΑΝΘΡΩΠΩΝ!

Μία ακόμη σημαντική εφαρμογή των drones!

Η Αυστραλία έχει επενδύσει από το καλοκαίρι του 2017 σε ειδικά ναυαγοσωστικά drones για τις ακτές της. Ίσως υπερβολική επένδυση μπορεί να σκεφτεί κάποιος όταν το πρωτοακούει. Κι όμως δεν άργησε να φανεί χρήσιμη!

Με την βοήθεια των drone αυτών, οι ναυαγοσώστες είναι σε θέση να δουν εάν πλησιάζουν επικίνδυνοι καρχαρίες ή να βοηθήσουν κάποιον άνθρωπο άμεσα και από απόσταση. Πρόσφατα μάλιστα πραγματοποιήθηκε η πρώτη διάσωση μέσω αυτής της δυνατότητας.

Κατά τη διάρκεια δοκιμαστικής πτήσης, οι χειριστές ενημερώθηκαν για δύο κολυμβητές οι οποίοι κινδύνευαν αφού είχαν παρασυρθεί από τα ρεύματα του ωκεανού. Σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα το drone είχε εντοπίσει τους κολυμβητές και τους έσωσε αφού τους πέταξε μία πλωτή πλατφόρμα, την οποία χρησιμοποίησαν για να φτάσουν ασφαλείς στην ακτή.

Παρακάτω σας παραθέτουμε το σχετικό βίντεο της διάσωσης!

Σχετικά με το συντάκτη

Γιώργος Μασχαλίδης

Γιώργος Μασχαλίδης

Σπουδάζει λογιστική και παράλληλα ασχολείται με τη φωτογραφία. Ξεκίνησε ερασιτεχνικά το 2010. Από τον πρώτο, κιόλας, χρόνο, γεννήθηκε μέσα του η ιδέα του www.photocontest.gr. Σήμερα, συνεχίζει, μέσα από αυτό, να μαθαίνει και να εξελίσσεται πάνω στη φωτογραφία - και το ίδιο εύχεται ότι κάνουν και οι χρήστες του!

Θέλετε να σας ενημερώνουμε προσωπικά;